Universitatea "Dunărea de Jos", în top la cercetare

Universitatea "Dunărea de Jos", în top la cercetare
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Universitatea „Dunărea de Jos” ocupă şi anul acesta locul al XVII-lea în rândul universităţilor şi institutelor de cercetare din România. Clasamentul este realizat de SC Imago Institutions Ranking, în parteneriat cu SCOPUS, cea mai mare bază de date pentru evidenţierea publicaţiilor ştiinţifice din lume, având drept criterii calitatea şi cantitatea activităţii de cercetare ştiinţifică. Anul trecut, la nivel naţional, Universitatea gălăţeană ocupa aceeaşi poziţie. Pe plan mondial a reuşit să urce câteva poziţii, de pe 2.250 pe 2.188, la fel şi în plan regional, unde de pe 222 a ajuns pe 201.
Intervalul de timp în care a fost măsurată activitatea de cercetare este 2007-2011.
Pe primele cinci locuri în România se clasează Politehnica din Bucureşti, Academia Ro­mână, Universitatea „Babeş - Bolyai“ din Cluj, Institutul de Fizică Atomică şi Uni­versitatea Bucureşti. Acestea cinci instituţii au ocupate primele locuri în top în ultimii trei ani, schimbând doar poziţiile între ele.
Printre criteriile care au fost folosite în realizarea clasamentului se numără şi colaborările internaţionale, cantitatea fizică de lucrări de cercetare elaborate de către membrii instituţiei, factorul de impact al acestora şi rata de publicare.

Citit 1331 ori Ultima modificare Marți, 29 Octombrie 2013 17:47

1 comentariu

 • postat de Florin
  Joi, 31 Octombrie 2013 00:44
  5.13.162.***
  Universitatea „Dunărea de Jos” ar trebui sa devina principalul coordonator al Strategiei Dunarii pentru Romania nu Universitatea „Babeş - Bolyai“ din Cluj ca doar nu trece Dunarea prin Cluj.

  Un exemplu ce fac altii iar noi stam si ne uitam la tv...

  Revitalizarea brandului Transilvania in contextul transpunerii Strategiei UE pentru Regiunea Dunarii

  In urma recentei reuniuni anuale a Forumului National al Strategiei UE pentru Regiunea Dunarii – SUERD la nivel ministerial, precum si a adoptarii deciziei Comisiei Europene privind finantarea proiectelor cu impact dunarean prin axa “Danubius” din cadrul Programului de Cooperare Teritoriala, perioada imediat urmatoare trebuie consacrata formarii consortiilor parteneriale si pregatirii din timp a proiectelor ce vizeaza implementarea SUERD, ce se aplica integrativ, pentru 14 State membre si ne-membre UE si este adecvata tuturor celor 8 regiuni actuale de dezvoltare ale tarii.

  Strategia in cauza vizeaza relansarea economica si sociala a macroregiunii in baza unui pachet financiar complex din surse UE combinate, dar si prin sansa incheierii unor coalitii/parteneriate de succes pentru investitii majore in toate marile domenii: cercetare-inovare, infrastructura, mediu-energie, turism, patrimoniu cultural, reforma institutionala.

  In acest sens, prin parteneriatul cu Academia Romana, Universitatea Babes Bolyai din Cluj-Napoca si Organizatia pentru Dezvoltarea Afacerilor in Societate, Catedra Internationala Onorifica in sprijinul Strategiei UE pentru Regiunea Dunarii - platforma pan-europeana flexibila de formare alternativa, promovare si lobby pro-dunarean - organizeaza Colocviul Regional si Sesiunea Practica de Formare “Revitalizarea brandului Transilvania in contextul transpunerii Strategiei UE pentru Regiunea Dunarii (SUERD)”. Evenimentul se va desfasura la Sala de Conferinte din incinta Universitas Student House (Parcul Sportiv “Iuliu Hategan”), in perioada de 14 – 15 iunie 2013.

  Participantii la Sesiunea de Formare SUERD vor lua parte in echipa la un exercitiu complex de planificare strategica integrata, in vederea maririi sanselor de avizare favorabila a cel putin 1-2 proiecte majore, vitale pentru Transilvania. Participantii primesc, in urma unei evaluari practice finale, Certificat de Absolvire – “Modul Introductiv de Formare pentru Experti SUERD”, cu anexa detaliata a temelor abordate, eliberat in co-tutela de catre Universitatea Babes Bolyai si Catedra Internationala Onorifica SUERD, in parteneriat cu Centrul de Biodiversitate “David Davidescu” al Academiei Romane.

  Poate in urmatoarele editii ale Vietii Libere luati interviu doamnei prodecan Violeta Puscasu de la Facultatea de Stiinte juridice, sociale si plotice din Galaticu referire la acest subiect.
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.