Protest împotriva îmbolnăvirii la un liceu din Galaţi: "Nu vrem să coabităm cu virusul!"

Protest împotriva îmbolnăvirii la un liceu din Galaţi: "Nu vrem să coabităm cu virusul!"
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

O parte dintre elevii de la Colegiul Naţional „Mihail Kogălniceanu” au protestat, ieri, împotriva deciziei conducerii liceului de a nu face dezinfecţie totală a sălilor de clasă în urma îmbolnăvirii unei eleve de TBC, tinerii refuzând să intre la prima oră.

„Eleva bolnavă este de la o clasă a XI-a care este itinerantă, care de luni până vineri se mută din sală în sală, la fiecare oră, până la sfârşitul programului. Ideea este că aceasta clasă vizitează toate sălile din corpul principal, deci virusul a fost împrăştiat peste tot, inclusiv la clasele de a V-a şi a VI-a. Conducerea şcolii a anunţat o singură clasă de a X-a, care împarte cel mai des sala cu cei de a XI-a, despre faptul că au existat bolnavi de TBC. Ştiind că această boală este deosebit de molipsitoare, am hotărât să vorbim totuşi cu cineva din liceu şi singura soluţie care ni s-a oferit a fost "să coabitam cu virusul", pentru că dezinfecţia nu se face gratuit de către Direcţia de Sănătate, iar şcoala ar trebui să angajeze o firmă privată, care desigur costă nişte bani, pe care domnul director Sava nu este dispus să-i rupă din bugetul şcolii”, ne-au scris miercuri la redacţie mai mulţi elevi.

„Vineri, după cursuri, se va face dezinfecţie”

Supăraţi, aceştia au refuzat să intre la ore, ieri dimineaţă, în semn de protest. Conducerea liceului a reacţionat şi le-a promis că se va face dezinfectarea totală a clădirii, lucru pe care ni l-a declarat şi nouă directorul Ioan Sava. „Firma va veni mâine, după cursuri. Oricum aveam de gând să facem dezinfeecţie, dar am aşteptat weekendul”, spune directorul. Acesta a mai declarat că preţul plătit de şcoală pentru dezinfecţie este de 3.000 de lei, sumă măricică, dar de fapt destul de mică dacă e vorba că altfel ar fi pusă în pericol sănătatea câtorva sute de elevi.

De la directorul Direcţiei de Sănătate Publică, dr. Valentin Boldea, am aflat că într-adevăr instituţia nu suportă decât dezinfectarea unei săli de clasă, dar că şcoala are obligaţia să ia măsuri pentru toate încăperile unde s-ar fi putut răspândi boala. „Vom verifica şi, în cazul în care nu s-a făcut dezinfecţie, vom propune sancţiuni”, mai adaugă Valentin Boldea.

Citit 5090 ori Ultima modificare Joi, 31 Octombrie 2013 17:20

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.