Protest împotriva îmbolnăvirii la un liceu din Galaţi: "Nu vrem să coabităm cu virusul!"

Protest împotriva îmbolnăvirii la un liceu din Galaţi: "Nu vrem să coabităm cu virusul!"
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

O parte dintre elevii de la Colegiul Naţional „Mihail Kogălniceanu” au protestat, ieri, împotriva deciziei conducerii liceului de a nu face dezinfecţie totală a sălilor de clasă în urma îmbolnăvirii unei eleve de TBC, tinerii refuzând să intre la prima oră.
„Eleva bolnavă este de la o clasă a XI-a care este itinerantă, care de luni până vineri se mută din sală în sală, la fiecare oră, până la sfârşitul programului. Ideea este că aceasta clasă vizitează toate sălile din corpul principal, deci virusul a fost împrăştiat peste tot, inclusiv la clasele de a V-a şi a VI-a. Conducerea şcolii a anunţat o singură clasă de a X-a, care împarte cel mai des sala cu cei de a XI-a, despre faptul că au existat bolnavi de TBC. Ştiind că această boală este deosebit de molipsitoare, am hotărât să vorbim totuşi cu cineva din liceu şi singura soluţie care ni s-a oferit a fost "să coabitam cu virusul", pentru că dezinfecţia nu se face gratuit de către Direcţia de Sănătate, iar şcoala ar trebui să angajeze o firmă privată, care desigur costă nişte bani, pe care domnul director Sava nu este dispus să-i rupă din bugetul şcolii”, ne-au scris miercuri la redacţie mai mulţi elevi.

„Vineri, după cursuri, se va face dezinfecţie”

Supăraţi, aceştia au refuzat să intre la ore, ieri dimineaţă, în semn de protest. Conducerea liceului a reacţionat şi le-a promis că se va face dezinfectarea totală a clădirii, lucru pe care ni l-a declarat şi nouă directorul Ioan Sava. „Firma va veni mâine, după cursuri. Oricum aveam de gând să facem dezinfeecţie, dar am aşteptat weekendul”, spune directorul. Acesta a mai declarat că preţul plătit de şcoală pentru dezinfecţie este de 3.000 de lei, sumă măricică, dar de fapt destul de mică dacă e vorba că altfel ar fi pusă în pericol sănătatea câtorva sute de elevi.
De la directorul Direcţiei de Sănătate Publică, dr. Valentin Boldea, am aflat că într-adevăr instituţia nu suportă decât dezinfectarea unei săli de clasă, dar că şcoala are obligaţia să ia măsuri pentru toate încăperile unde s-ar fi putut răspândi boala. „Vom verifica şi, în cazul în care nu s-a făcut dezinfecţie, vom propune sancţiuni”, mai adaugă Valentin Boldea.

Citit 4966 ori Ultima modificare Joi, 31 Octombrie 2013 17:20

44 comentarii

 • postat de Cel care nu si-a facut norma de tuberculosi
  Marți, 05 Noiembrie 2013 14:07
  86.127.208.***
  Mesaj pentru cârcotaşii de serviciu: garantam ca de tuberculoza va putem trata, de prostie nu.
  4
  3
  Raportează
 • postat de cetatean
  Marți, 05 Noiembrie 2013 07:00
  185.26.182.***
  Dar cand fumeaza in fata liceului imbracati ca de CLUB cum e? Cum se simte acea copila? E democratie, facem tot ce ne trece prin cap!!!
  0
  5
  Raportează
 • postat de un patit
  Luni, 04 Noiembrie 2013 22:40
  5.13.205.***
  dar analiza numita QuantiFERON? Pentru unele cazuri de elevi inbolnaviti se dovedeste a fi doar o alarma falsa, insa intre timp clase intregi si profesori sunt radiate....degeaba ....sau mai rau, devin suspecti...tot inchipuiti. Ar trebui sa fim mai deschisi la nou!
  2
  2
  Raportează
 • postat de Pentru Emil Popa
  Luni, 04 Noiembrie 2013 21:22
  95.77.96.***
  Domnule Emil Popa , pai nu va concediaza ca aveti doar 441 de cazuri? Ca am inteles ca planul pe tot anul e de 700 de persoane , de aia umblati prin scoli la vanatoare de elevi si profesori. Mai sunt mai putin de doua luni de aia va agitati ca nu ajungeti la norma de 700.
  Parca nu am sti ce e prin spitalele din Romania. Daca nu dai spaga mori la usa spitalului.
  Un liceu daca nu mai are elevi, clase , norme, pleaca lumea acasa, asa si mata daca nu ai "suspecti" pleci acasa.
  Domnule Emil Popa sunteti cumva doamna Ioan deghizata?
  3
  6
  Raportează
 • postat de VV
  Luni, 04 Noiembrie 2013 13:17
  5.13.134.***
  Radiatiile sunt nocive. Eu nu am facut multe ,dar de fiecare data am avut probleme, gen aparitia unor afectiuni dermatologice inexplicabile sau caderea parului.
  2
  4
  Raportează
 • postat de @dr Emil Popa
  Luni, 04 Noiembrie 2013 13:12
  5.13.209.***
  Bacilul Koch se inmulteste foarte lent! Perioada de incubatie e de luni de zile!
  Daca cineva nu are nicio simptoma, radiografia trebuie facuta dupa cel putin 6 luni de la posibilul contact cu cineva infectat!!! Abia atunci poti sa stai linistit, fiind sigur ca nu ai nimic. Daca faci raza la zxateva zile sau spatamani dupa contact, le faci degeaba si te expui degeaba la radiatii, nu se vede nimic atunci!! Poate sa iasa perfect si abia ulterior sa apara semnele!!
  Astia de la spitalul de la Galati, care cheama clase intregi la iradiat si cancelarii intregi, la 3 zile de la descoperirea unui caz, ar trebui dati afara cu totii!! Radiaza lumea degeaba!
  Repet, faci raza asa rapid doar daca ai simptome, altfel, daca esti perfect sanatos, nu tusesti, nu transpiri noaptea, nu ai dureri in piept, ai pofta de mancare, nu trebuie sa faci nicio raza asa rapid, este inutil!

  Deci astia ori sunt incompetenti, ori, asa cum s-a zis, cheama lumea la raze ca sa aiba ei activitate acolo la cabinet.
  Iar ptr dr Emil Popa, orice cantitate de radiatii este nociva! De la persoana la persoana, unii pot fi afectati mai mult, altii mai putin. Cert este ca orice iradiere, cat de mica, sporeste riscul de boli grave si cancer, ulterior in viata.
  Nu are rost sa o faci daca nu ai niciun simptom al bolii.
  2
  5
  Raportează
 • postat de dr. Emil Popa, medic epidemiolog
  Luni, 04 Noiembrie 2013 11:22
  86.127.208.***
  Tuberculoza ca boala poate fi manifesta, adică bolnavul sa prezinte simptome de boala (tuse, febra, astenie, scadere in greutate, etc.), dar exista si situaţii la debutul bolii sau in cazul tuberculozei primare (de prima infectie), cand simptomatologia este stearsa sau chiar absenta. Iata de ce este necesara investigarea celor care locuiesc impreun acu ea si a colegilor ei, pentru a vedea daca nu exista si alte imbolnaviri in anturajul cazului de tuberculoza.
  Dacă una dintre colegele voastre este bolnava de tuberculoza exista mai multe posibilitati ca ea sa se fi imbolnavit:
  1. este posibil ca eleva sa se fi infectat in scoala de la alt coleg sau de la un profesor
  2. este posibil ca eleva sa se fi infectat din familie
  3. este posibil ca eleva sa se fi infectat intr-un alt loc dificil de localizat (in autobuz, la un spectacol, la diverse activitati etc.
  Pentru a vedea de la cine s-a putut imbolnavi este necesar sa facem o ancheta ascendenta, sa verificam daca printre membrii familiei, colegii ei, profesori etc. nu este cineva bolnav, care ar fi putut-o îmbolnavi. De asemeea este necesar sa facem si o ancheta descendenta, sa vedem pe cine ar fi putut la randul ei eleva imbolnavi. Toate acestea se fac gratuit in cadrul programului de combatere a tuberculozei si necesita examinarea radiologica a tuturor contactilor, asociata sau nu cu testarea IDR la tuberculina. Deocamdata alte metode nu există, dar asa cum sunt ele sunt foarte bine puse la punct. Radiografiile care se fac acum expun foarte putin pacientul la radiatii si la ora actuala sunt cel mai eficient mijloc de a evidentia tuberculoza pulmonara. In situatia când se observa modificari radiologice pulmonare, sau o reactie intradermica la tuberculina marită, este necesar a se urma profilaxia antituberculoasa, pentru a preveni imbolnavirea. Asadar teoria cu iradierea nu tine, iar orice decizie luata cu privire la controlul radiologic va apartine: puteti sa nu-l faceti, ca nu va amendeaza nimeni, dar ce va faceti daca dezvoltati intre timp o tuberculoza? Si un sfat: inainte de a aduce dezinfectori peste dezinfectori, mai bine aerisiti clasele in fiecare pauza.
  3
  3
  Raportează
 • postat de @doctorul care face pe altii nebuni
  Duminică, 03 Noiembrie 2013 10:24
  5.13.230.***
  Si sunteti complet incompetenti, doctore. Pe radiografie nu se poate vedea nimic la doar cateva zile de la intrarea in contact cu bacilul, chiar daca l-ai luat!! Pe ce baza chemati voi clase intregi si cancelarii intregi sa ii iradiati aiurea???
  Daca m-ar chema obligatoriu la raze sub sanctiunea amenzii, asa, ca au ei chef, i-as da in judecata scurt: cum sa te oblige si sa iti dea amenda ca nu faci ceva NOCIV si periculos pentru sanatate, adica sa te iradiezi???

  Nu doctore, ce faceti voi este o prostie. Radiografia se face daca ai simptome grave deja, daca iti este absolut necesara, nu ca ati dat voi aiurea pe unu' suspect si eu am trecut la 5 metri de el.

  V-as baga si v-as radia i fiecare zi de 20 de ori, asta meritati!!!
  2
  3
  Raportează
 • postat de @doctorul care face pe altii nebuni
  Duminică, 03 Noiembrie 2013 10:17
  5.13.230.***
  Doctore, lasa-ne, stim cum merg treburile.
  Aia e painea ta, tre' sa gasesti bolnavi si sa ai paturile ocupate, ca altfel poate se gandeste cineva sa te mai dea si pe afara.
  Mai bagati voi si in spital aiurea pe motiv ca e "suspect de TBC", asta e una, dar la dispensar la raze, cred ca 80% din radiografii se fac aiurea, ca sa aiba personalul activitate de 8-18 zilnic .
  Radiati lumea aiurea!! Razele astea nu se fac asa, de kiki, ci doar cand sunt ABSOLUT NECESARE, ele sunt periculoase, determina modificari permanente in corp, si pot duce la dezvoltarea cancerului si a altor boli grave.
  Sunteti niste criminali.
  1
  1
  Raportează
 • postat de cum e cu treaba
  Sâmbătă, 02 Noiembrie 2013 00:00
  5.13.221.***
  la scoala nu vin sa invat cum sa coabitez cu virusi. cu TBC sau fara, in liceul ala intra atatia elevi si dezinsectii & dezinfectii ar trebui facute semestrial, cu atat mai mult cand sunt asemenea cazuri. parintii nu-si trmit copii la scoala sa-i imbonaveasca, fie ca e o simpla raceaia, d'apai TBC care e boala serioasa.
  0
  1
  Raportează
 • postat de stelutademare
  Vineri, 01 Noiembrie 2013 23:09
  5.13.222.***
  YOLO
  1
  2
  Raportează
 • postat de revolutionar
  Vineri, 01 Noiembrie 2013 20:51
  5.13.212.***
  Completare pentru "eu" la fel cum este dreptul nostru de a protesta pentru sanatatea noastra si a celorlalti elevi din scoala. Bafta la spalare pe creier
  0
  3
  Raportează
 • postat de eu
  Vineri, 01 Noiembrie 2013 20:42
  5.13.162.***
  In rest e dreptul tau sa comentezi daca consideri anumite informatii din articol deplasate, dar tot nu ma faci sa inteleg care este problema ta in esenta cu faptul ca am protestat noi, Nu poti dormi tu noaptea ?
  0
  3
  Raportează
 • postat de eu
  Vineri, 01 Noiembrie 2013 20:38
  5.13.162.***
  Iar esti informat prost. Gardianul nu a zis nimic, ne-am dus in clasa dupa ce profesorul respectiv cu care aveam prima oara a zis ca os a-l cheme pe director sa vorbeasca cu noi, lucru care s-a intamplat si lucru care il si doream. Restul comentariilor tale sunt deplasate si nici nu am de gand sa mai raspund la ele. Nu stiu de ce aveti voi impresai ca are cineva ceva cu voi sau ca v-a acuzat cineva ca ati adus TBC-ul in scoala sau ceva de genul asta. Nu v-a reprosat nimeni nimic si nu v-a rugat nimeni sa protestati cu noi sau ceva ca sa comentati despre ce am facut noi ca ar fi deplasat, prostesc sau in alt mod.
  0
  2
  Raportează
 • postat de KmW
  Vineri, 01 Noiembrie 2013 20:30
  5.13.141.***
  Sa inteleg ca numele tau real este "eu" ? Din cate observ si tu comentezi pe acest site complet aiurea, repetand aceleasi idei la infinit. Observ ca ai ramas fara idei in aceasta discutie,astfel te-ai decis sa incerci un atac personal. Nu prea inteleg ce legatura are comentariul tau cu subiectul in cauza sau ce incerci sa transmiti prin el. Vrei sa spui ca tu stai in fiecare seara, in frig, in fata liceului protestand? Intregul vostru protest a insemnat 10 min in fata liceului, pana cand gardianul v-a trimis la ora.....Cat eroism, cata pasiune! Nu incerca sa te crezi mai presus ca mine, pentru ca nu esti mai bun si faptul ca incerci sa arati asta arata cat de mult ai nevoie de atentie! Eu am comentat la acest articol, nu la dorinta ta de a fii observat de ceilalti.
  3
  2
  Raportează
 • postat de revolutionar
  Vineri, 01 Noiembrie 2013 20:22
  5.13.212.***
  Daca nu ne opuneam noi, daca ne faceam ca totul e ok, si daca treceam si peste asta, nimic nu s-ar fi rezolvat. Noi nu am facut protestul asta doar pentru noi, ca suntem cocosi, am facut asta pentru toata lumea, dar observ ca nu toti sunt capabili de a intelege asta. Calmati-va.
  0
  3
  Raportează
 • postat de KmW
  Vineri, 01 Noiembrie 2013 20:15
  5.13.141.***
  Stiu ca s-a dezinfectat clasa respectiva,dar atat. Restul liceului a ramas intact, la fel ca in situatia de fata.
  Faptul ca sunt pesimist arata ca sunt constient de realitate. Nu am dorinta de parasi tara, dar daca voi avea ocazia o voi face. Si faptul ca vorbesc asa arata, nu inseamna ca sunt indiferent, ci doar incerc sa va arat cat de inutil este efortul individual. Da, fac parte din generatia tanara, dar eforturile acestei generatii sunt in zadar in fata vesniciei Sistemului. Banul conduce lumea, nu Ratiunea!
  2
  2
  Raportează
 • postat de eu
  Vineri, 01 Noiembrie 2013 20:14
  5.13.162.***
  Nu stiu ce lupta ti se pare ca ai castigat tu. Comentezi total aiurea si crede-ma ca esti informat doar in conceptia ta. Tu esti doar un revoltat nefondat pe net, care din cate vad eu are o problema cu faptul ca altii si-au cerut drepturile pe bune, nu pe net in comentarii la Viata Libera ca tine. Tu o sa stai pe net in continuare sub anonimat si o sa comentezi de fiecare data, probabil, cand cineva o sa incerce sa faca ceva bun. Directorul nu ne-a promis noua ca face asta, a declarat acelasi lucru si pentru un ziar care poate la fel de bine sa constate si sa faca public daca nu face ce a promis. De din astia ca tine care stau acasa la caldura si nu fac nimic, dar comenteaza orice face lumea suntem satui "amice". Macar de aveai bunul simt sa spui cine esti si ce vrei tu de fapt.
  0
  2
  Raportează
 • postat de Blah blah
  Vineri, 01 Noiembrie 2013 20:09
  5.13.209.***
  Este adevarat ca dezinfectia clasei noastre nu s-a realizat decat dupa o saptamana, dar mi se pare extrem de exagerat gestul de a nu intra la ore. Nu ne mutam in niciun caz de luni pana vineri , ora de ora dupa cum anunta acest ziar foarte bine pus la punct. De unde ati mai scos si informatia asta? Aduceti acuzatii aiurea si nefondate! Nu mai bine consultati un profesor inainte de a asculta orice copil frustrat? Nu am luat noi virusul, colegii fetei infectate, si v-ati trezit voi ca il luati, nu? Nu este un gest putin cam extrem de a face publica o treaba minora dupa parerea mea...
  3
  2
  Raportează
 • postat de KmW
  Vineri, 01 Noiembrie 2013 20:02
  5.13.141.***
  Daca directorul ar fi promis ca va da luna de pe cer, voi l-ati fi crezut? Mi se pare ciudat cat de usor v-a calmat spiritul revolutionar. Corect, nimic din toate astea nu s-a intamplat la cazul celalalt de TBC, dar nu v-a pasat. Acum considerati ca o simpla promisiune poate schimba totul. Ai dreptate cand spui ca "fraiele vietii noastre ar trebui sa fie conduse de noi insine, nu de ceilalti", dar daca acest lucru ar fi valabil, noi nu am fi nevoiti sa traim ca niste sclavi in propriul sistem. Si pana la momentul dezinfectiei a trecut o luna. Chiar crezi ca virusul nu a avut timp sa infecteze pe cineva si sa ramana inactiv, pana cand va avea ocazia sa se dezlantuie? De asta spun ca manifestul vostru este degeaba. Lipsa de informare a castigat deja aceasta lupta!
  2
  1
  Raportează
 • postat de eu
  Vineri, 01 Noiembrie 2013 19:56
  5.13.162.***
  Si apropo, anul trecut s-a dezinfectat clasa respectiva in primul weekend din saptamana in care s-a descoperit cazul. Ti-am zis ca esti dezinformat.
  0
  4
  Raportează
 • postat de eu
  Vineri, 01 Noiembrie 2013 19:51
  5.13.162.***
  Nu vad ce problema tot ai tu cu cei elevi. Eu am zis ca directiunea trebuia sa anunte ca e treaba lor sa se ocupe de elevi, nu a elevilor de elevi. Un mic manifest a schimbat ceva, imi pare rau sa-ti distrug pesimismul tau referitor la situatie. Ma bucur ca macar esti constient de indeferenta, dar e trist ca te conformezi cu asta. Daca faci parte din randul elevilor, nu mai vorbi tu atata de generatia tanara de parca ai fi vreun om intelept la 30-40 ani +, faci parte din ea si ar trebui sa iti schimbi atitudinea daca vrei sa schimbi ceva, dar probabil esti unul din cei care abia asteapta sa termine liceul, sa nu mai fie sclavii societatii si sa fuga in afara la studii. Gresit.
  0
  3
  Raportează
 • postat de revolutionar
  Vineri, 01 Noiembrie 2013 19:47
  5.13.212.***
  Kmw si chiar eu cu gura mea, mi-am anuntat alti prieteni de la alte clase sa iasa si ei, dar au zis ca ai lor colegi nu se baga si nu pot protesta de unii singuri.
  0
  3
  Raportează
 • postat de revolutionar
  Vineri, 01 Noiembrie 2013 19:44
  5.13.212.***
  KmW, iata ca un banal manifest a schimbat ceva, domnul director a anuntat ca dezinfecteaza pana si sala de sport, fapt ce data trecuta, la cazul celalalt de tbc nu s-a intamplat. Si cum poti spune ca un simplu manifest nu schimba nimic? Trebuie sa stam mereu sa ne lasam condus de ceilalti? Nu, fraiele vietii noastre ar trebui sa fie conduse de noi insine, nu de ceilalti.
  "Be the change you want to see in the world!" Eu merg pe premisa asta si consider ca fac foarte bine. Prefer sa fac ceva in loc sa stau cu mainile in san si sa ma las calcat in picioare. :
  0
  4
  Raportează
 • postat de KmW
  Vineri, 01 Noiembrie 2013 19:33
  5.13.141.***
  Mi se pare putin ciudat faptul ca ai impresia ca sunt diriginte,profesor sau femeie. Nu "amice", sunt din randurile elevilor. Partea cu denigrarea nu se referea la comentaril tau. Crede-ma ca nu sunt dezinformat si nu ma intereseaza de consecintele oricarui manifest, pentru ca intotdeauna ele vor fi aceleasi. Probabil ai impresia ca vei rezolva ceva cu acest manifest,dar eu te intreb: De ce nu s-a facut un manifest si anul trecut cand a existat un caz similar? Cei de la a XII-a sunt suparati ca nu au fost informati despre TBC,dar cand clasa lor a fost afectat, eu nu imi amintesc ca ei sa-i fii anuntat pe ceilalti elevi si sa protesteze impotriva dezinfectarii necorespunzatoare a salilor. Sunt constient de indiferenta completa fata de elevi, dar exact cum suntem tratati in scoala, asa suntem tratati si in societate, iar un banal manifest nu va schimba nimic.
  1
  1
  Raportează
 • postat de eu
  Vineri, 01 Noiembrie 2013 19:18
  5.13.162.***
  @KmW

  Sunteti atat de previzibila. Nu am dat vina pe tara, am dat vina pe oamenii din ea, si va incadrati la cei cu o mentalitate gresita. Nici nu vad rostul sa va mai raspund daca din tot ce s-a discutat ati inteles ca e vorba de o denigrare a clasei de a 11a. E vorba despre sanatatea elevilor din CNMK, nu a unei clase in special, iar faptul ca doar de la a-12a s-au manifestat anumite persoane, arata ca restul elevilor ori au fost la fel de dezinformati, ori pun potentialele consecinte ale unui manifest in fata sanatatii lor. Va rog frumos sa va exercitati indatoririle de diriginte a clasei de a 11a in alta parte si intr-un alt mod. Direct ar fi de preferat.
  0
  2
  Raportează
 • postat de KmW
  Vineri, 01 Noiembrie 2013 19:05
  5.13.141.***
  Ei, bine "amice", nu stiu cata legatura are tara sau societatea cu subiectul asta, dar sa stii ca exact ce atitudinea ta ne defineste tara. De la o vreme, toti au tendinta de a spune ca tara e de vina pentru orice, pentru ca e mult mai usor sa traim cu aceasta idee,decat sa facem ceva concret. Se pare ca si tu faci parte din aceasta categorie. Si nu inteleg de ce voi asteptati sa primiti totul de-a gata. Voi chiar v-ati imaginat ca va veni cineva in clasa si v-ar fi spus care este situatia? La fel s-a intamplat si anul trecut,tot la clasele a XI-a,actuale a XII-a. Chiar credeti ca a aflat si altcineva inafara de cei implicati? Voi chiar aveti impresia ca vi se va spune absolut totul, doar ca voi sa fiti multumiti? Asta nu se va intampla niciodata si nu este de vina tara, ci oamenii pe care ii alegem si ii urmam. Revolutionarule, poti face cate proteste vrei tu, adevarul este ca niciodata nu se va schimba situatia. Desi sustii ca nu vrei sa fii calcat in picioare, tu ii denigrezi pe cei de a XI-a, desi ei nu au nici-o legatura cu lipsa de informare. Dar asa sunt oamenii......
  3
  3
  Raportează
 • postat de eu
  Vineri, 01 Noiembrie 2013 18:48
  5.13.162.***
  @KmW

  Si din moment ce vad ca esti destul de informat despre ce clasa a protestat si cam cat a durat protestul ( pana s-a primit un raspuns civilizat din partea directorului adica), macar ai bunul simt de a posta cu numele tau adevarat ca sa stie toata lumea cine ofera informatii eronate si de o mentalitate odioasa ( protestul pentru conditii umane este un gest copilaresc in conceptia ta) .
  1
  2
  Raportează
 • postat de anti-raze X
  Vineri, 01 Noiembrie 2013 18:47
  5.13.156.***
  Mi se pare aiurea cu cata usurinta se cheama la radiografie clase intregi de elevi si loturi intregi de profesori.
  Fac afaceri bune astia cu radiografiile de pe urma invatamantului. E un caz "suspect" intr-o scoala, pac trimite toata scoala la raze.
  Radiografiile de orice fel sunt periculoase. Pot provoca de la probleme dermatologice si caderea parului pana la boli grave si cancer. Si atunci mi se pare uimitor cum o lege te obliga sa te duci la radiografie sub sanctiunea amenzii, doar ca a trecut unul suspect pe langa tine.
  Dar traim in Romania. Alte metode de investigatie nu exista, in afara de a te supune unui mini-Cernobal??
  2
  5
  Raportează
 • postat de eu
  Vineri, 01 Noiembrie 2013 18:39
  5.13.162.***
  @KmW

  Prin comentariul tau se poate vedea foarte clar in ce fel de societate traim. Cazul nu este anuntat de o luna, ci de o saptamana. Daca tu imi zici mie ca e anuntat de o luna, dar dezinfectia se face tocmai acum, esti total idiot amice. Iar inca o chestie, daca dreptul tau firesc de a cere sa inveti intr-un mediu curat, care sa nu fie sub incertitudinea unei posibile infectii cu TBC, ti se pare ca este un gest copilaresc, prostesc, atunci e clar in ce fel de societate traim. De aia suntem ca popor si ca tara in stadiul in care suntem.
  2
  2
  Raportează
 • postat de Nereguli grave la spitalul TBC.
  Vineri, 01 Noiembrie 2013 18:35
  5.13.221.***
  @dr Emil Popa: Sa-ti fie rusine "domnule" doctor, pentru limbajul afisat pe un forum public. Limbajul folosit de dumneata este al unui golan de pe strada, nu al unui doctor. Ma mir ca nu iti e rusine, pai cineva care te citeste pe internet, mai poate avea incredere in "profesionalismul" tau?

  Stie toata lumea ce faceti voi acolo, ma mir ca nu v-a luat la intrebari politia sau procuratura pana acum.
  Eu am o ruda pe care, o doctorita de-acolo, al carei nume incepe cu "C", vroia s-o dea suspecta de tbc, desi nu avea nimic. Chiar i-a zis in fata "daca am chef, te bag si te internez si nu mai pleci de aici".
  Deci vedeti mai bine unde sunt bolnavii la cap, sa nu fie la dvs in ograda.
  Nu ne mai aburi cu ce scrie pe site despre aparatura, se stie foarte bine ce aparatura e in spitalele din Romania.
  Repet 2 lucruri cheie:
  -radiografiile pulmonare cresc riscul de cancer
  -nu are niciun rost sa faci radiografie la cateva zile dupa intrarea in contact cu persoane "suspecte", deoarece nu se poate vedea nimic asa de repede.

  Mai pe scurt, voi chemati lumea si ii iradiati aiurea, ca sa aveti activitate la dispensar!!!

  Aveti internate persoane care n-au nimic!
  IAr daca veti raspunde din nou tot la fel de agresiv si nesimtit, nu faceti decat sa confirmati suspiciunile care planeaza asupra dvs.
  De altfel, se cam vede ca nu prea aveti activitate, daca in timpul programului aveti timp de stat pe net, citit ziarul si comentat cu un astfel de limbaj.
  2
  4
  Raportează
 • postat de revolutionar
  Vineri, 01 Noiembrie 2013 18:28
  5.13.212.***
  Fac parte dintre cei care au protestat. As mai face asta de un milion de ori. Elevii nu merita sa fie calcati in picioare. Directorul nici macar nu ne INFORMASE ca exista un caz de TBC in liceu. Ar fi trebuit sa fim informati! Este de datoria directiunii sa anunte TOATA SCOALA ca cineva este bolnav.Asta ne-a scos pe noi din sarite.


  PENTRU KMW care a scris minunatia "Mi se pare absolut halucinant acest articol si lipsit de realism. Avand in vedere ca a trecut o luna de cand a fost anuntat cazul de TBC, elevii de la a XII-a s-au trezit abia acum sa inventeze basme. "

  basme? basme?!!! hahah, habar n-aveti.. o fi fost anuntata clasa a 11 a. DAR CEILALTI NU!!!
  1
  2
  Raportează
 • postat de KmW
  Vineri, 01 Noiembrie 2013 17:22
  5.13.141.***
  Mi se pare absolut halucinant acest articol si lipsit de realism. Avand in vedere ca a trecut o luna de cand a fost anuntat cazul de TBC, elevii de la a XII-a s-au trezit abia acum sa inventeze basme. E hilar faptul ca acestia au impresia ca cei de la a XI-a sunt singurii care pot imprastia virusul. Nu este ca si cum acestia impart clasa cu elevi de a X-a sau ca exista profesori care intra in clasa aceea. Cei de la a XII-a urmeaza sa devina adulti in adevaratul sens al cuvantului, dar ei continua sa se poarte ca niste copii complet rupti de realitate. Ei chiar nu realizeaza ca pana acum ar fi existat si alti bolnavi, dar se pare ca doar micutii de la a XII-a pot fi afectati de aceasta boala.
  Un lucru chiar mai amuzant decat articolul in sine, este ideea ca cei de a XI-a se plimba in fiecare clasa, imprastiind bacteria peste tot. Daca ar fi fost o adevarata epidemie, liceul ar fi fost in carantina si nu cred ca o mica dezinfectie ar fi rezolvat ceva.
  Interesanta ideea cu protestul de 10 min......
  1
  3
  Raportează
 • postat de anonim
  Vineri, 01 Noiembrie 2013 16:15
  79.116.100.***
  mare exagerare! snt unul dintre elevii de cla a XI-a si nu ne mutam la fiecare ora in fiecare zi din alta clasa. nimeni de la noi din clasa nu are tbc, rezultatele radiografiilor cat si cele dupa injectie, sunt negative. nu mai dramatizati atat!
  0
  4
  Raportează
 • postat de anca
  Vineri, 01 Noiembrie 2013 13:32
  86.127.208.***
  Domnisoara (doamna) jurnalist, nici macar cu ghilimele nu ar fi trebuit sa preluati mesajul elevilor de liceu. Din simplul motiv ca TBC-ul nu este determinat de un virus, ci de o...bacterie. Acest articol nu face decat sa evidentieze nivelul invatamantului si al..."jurnalistilor". Iar de coabitat cu virusurile, coabitam, doamna, coabitam si cu virusurile si cu bacteriile, caci se afla pretutindeni, dar de imbolvavit se imolnavesc doar cei slabi.Succesuri!
  2
  6
  Raportează
 • postat de dr. Emil Popa Spitalul de Pneumoftiziologie Galaţi
  Vineri, 01 Noiembrie 2013 12:56
  86.127.208.***
  Cred ca unii dintre cei care comentează sunt loviţi în cap iremediabil. Ma refer aici la "Mihai" si la cel care se numeşte "la spitalul tbc sunt nereguli grave". Primul afiemă: "Adevarul e altul: in ziua de azi TBC-ul e ceva rar, iar aia de la spitalul TBC, ca sa aiba pacienti si activitate, interneaza pe multi aiurea pe motiv ca ar fi "suspecti"...
  Prietene te anunţ oficial că în judeţul în care respiri sunt în primele 9 luni ale anului 441 cazuri noi de tuberculoza inregistrate. Din astea 35 sunt la copii de până în 14 ani. Aproape 100 din aceste cazuri sunt recidive ale bolnavilor care din diverse motive nu au luat corect tratamentul, sau au fugit din spital, sau au continuat să bea si să fumeze, că doar o viata are omul şi trebuie traită.
  Cât despre vechimea aparatelor din Spitalul TBC înainte de a spune vreo prostie ar fi fost mai simplu sa deschideti pagina web a spitalului si să vedeţi dotarea în aparatura de diagnostic.
  Iar pentrudelirul legat de internari abuzive si alte bazaconii va informez ca tratamentul tuberculozei nu este plătit de Casa de asigurari ci din bugetul Ministerului Sanatatii, prin programele de sanatate, la fel ca si psihozele de care suferă unii dintre cei care comentează
  3
  10
  Raportează
 • postat de gigi
  Vineri, 01 Noiembrie 2013 11:32
  5.13.154.***
  dezinfectia impotriva tbc-ului se face cu niste lampi uv speciale. Bacilul nu e rezistent la uv. Sau mai simplu,lasati lumina soarelui sa intre in sali sau sa cumpere liceul cateva neoane uv,sigur nu ii costa 3000 lei.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Mihai
  Vineri, 01 Noiembrie 2013 11:27
  5.13.206.***
  Oare si cazul asta de TBC este "fabricat", precum altele de pe la alte scoli??
  Adevarul e altul: in ziua de azi TBC-ul e ceva rar, iar aia de la spitalul TBC, ca sa aiba pacienti si activitate, interneaza pe multi aiurea pe motiv ca ar fi "suspecti"...

  Cat despre razele pulmonare, sunt foarte periculoase si un factor care poate contribui la dezvoltarea tumorilor!!
  Daca faci radiografie imediat dupa posibila intrare in contact cu microbul, e cam degeaba, deoarece el are o perioada de incubatie, timp in care nu se va vedea nimic la raza!!! Dar acesta este profesionalismul medicilor din Romania. Ei au acolo la spitalul TBC un dispensar, cu o vechitura de harb de aparat de zeci de ani, si au niste angajati care tre' sa aiba activitate, de aia tot inventeaza cazuri si trimit loturi intregi la iradiere!!!! Ca altfel, daca s-ar duce la raze pulmonare doar cine ar trebui, personalul de pe acolo ar mai trebuie redus.
  Ba te mai si ameninta cu amenda in caz ca nu te duci la raze aiurea. Eu i-as da in judecata, nu au cum sa te oblige sa faci ceva care creste riscul de cancer!! Sigur exista si alte metode de test, fara radiatie ionizanta!
  3
  2
  Raportează
 • postat de Un elev
  Vineri, 01 Noiembrie 2013 11:15
  5.13.157.***
  Interesant cum acest articol, contine printre randuri niste afirmatii nefondate ( elevii nu se muta la fiecare ora din clasa in clasa este vorba de maxim primele 2 ore , iar mutarea se face in maxim 2-3 clase , nu se iau la rand toate clasele liceului) probabil afirmatia asta este o scuza pentru a nu se dezinfecta fiecare clasa ..pe motiv ca nu exista timp sau "fonduri" .
  La acest liceu , conducerea prezinta o lipsa totala de interes din toate punctele de vedere.
  O sa mai asteptam mult si bine o schimbare in bine de orice fel in acest liceu...
  0
  2
  Raportează
 • postat de lucrare scrisa
  Vineri, 01 Noiembrie 2013 10:01
  5.13.162.***
  La inceputul anului scolar 2012-2013, CNVA-ul avea un fond al scolii in valoare de aproape 45.000 lei. Adevarat: mare scartar dom' Sava.
  1
  3
  Raportează
 • postat de LA spitalul TBC sunt nereguli grave
  Vineri, 01 Noiembrie 2013 09:52
  79.116.106.***
  Nu cred ca problema era de cost. Cam orice scoala are ceva fonduri stranse la comitetul de parinti.
  Dar trebuie selectata cu atentie firma daca e privata, ca astia poate vin si dau cu niste apa chioara si spun ca au facut dezinfectie.
  Vina aici e a directiei de sanatate publica.
  Asa cum trimit foarte rapid o hartie cu solicitarea ca toti profesorii care predau la clasa respectiva sa mearga sa se iradieze asa, tot ei trebuiau sa se ocupe cu dezinfectia urgenta a TUTUROR salilor prin care a trecut sala respectiva.

  Cat despre trimiterea la radiografie sub amenintarea unei amenzi, mi se pare un abuz. De ce sa obligi omul sa meargha sa se iradieze, o chestie periculoasa care creste riscul de cancer?? Aia de la spitalul TBC fac raze cu niste aparate vechi de 40 de ani, cu parametrii de siguranta depasiti.
  Deci mai usor cu iradierile astea pe banda rulanta ca sa aiba aia de la dispensar activitate!!!
  Sa fie testati prin alte metode cei cu risc de imbolnavire!!

  Dar, problema e mult mai grava. Asa cum spune si cineva mai jos, la dispensarul TBC sunt niste nemernici care sunt gata oricand sa te bage in spital ca suspect de TBC desi n-ai nimic. Si in spitalul ala, ai toate sansele chiar sa te imbolnavesti in realitate!!
  Aviz politiei, parchetului, etc: intrati si cercetati: la dispensarul TBC este o doctorita bolnava la cap care m nai coloreaza si cu markerul pe radiografie ceva daca ii tuna ei, si te ia si te baga in spital ca suspect de TBC! Stiu caz clar!! Aia merita arestata!! Tu nu ai nimic si te ia si te baga cateva luni in spital. Asa, ca sa isi traga ei banii de la Casa de asigurari.
  3
  3
  Raportează
 • postat de test
  Vineri, 01 Noiembrie 2013 09:40
  5.13.140.***
  asa de mare scartar ai ajuns SAVA?
  1
  2
  Raportează
 • postat de Ion
  Vineri, 01 Noiembrie 2013 09:34
  5.13.142.***
  Ciudata reactie a acestor elevi de a scrie direct la ziar!
  Exagereaza, TBC-ul nu se ia chiar asa usor, si chiar daca se ia, cine are un sistem imunitar OK nu face boala.

  Dar, la spitalul TBC din Galati trebuie o ancheta serioasa, inclusiv a politiei!! Cei de acolo interneaza persoane aiurea, pe motiv ca ar fi "suspecte" de TBC, desi n-au nimic, probabil ca sa aiba bolnavi in spital si sa-si incaseze banii de la casa de asigurari!!
  6
  3
  Raportează
 • postat de JA
  Vineri, 01 Noiembrie 2013 08:08
  5.13.147.***
  Eu sunt curios daca, cei care au protesta au mai intrat in acele sali, pentru ca, daca au intrat este inutil microbul actioneaza, iar incubatia este mare. Si cum Boldea nu se face dezinsectie prin toate salile unde a avut acces respectiva? ca si cum te duci sa faci dezinsectie si la apartament, asa cum ar trebui sa se faca pentru protectia familiei si hotarat stabilesti, ca faci dezinsectia numai in dormitor pentru acolo sta cel mai mult.
  DOAMNA DIRECTOAR,E MICROBUL NU ASTEAPTA SFARSITUL DE SAPTAMANA
  1
  5
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.