Profesori gălăţeni, la marşul de miercuri în Capitală: "Cerem depolitizarea şi debirocratizarea, dar şi creşterea salariilor"

Profesori gălăţeni, la marşul de miercuri în Capitală: "Cerem depolitizarea şi debirocratizarea, dar şi creşterea  salariilor"
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* „Dacă nu vom fi chemaţi la negocieri, vom bloca încheierea semestrului I”, afirmă Adrian Andrăşescu, liderul Sindicatului Educaţia


30 de cadre didactice de la Sindicatul Educaţia şi 25 de la FSLI Tecuci vor participa astăzi, în Capitală, la mitingul din Piaţa Victoriei, ce va fi urmat de un marş până în Piaţa Constituţiei. Dascălii susţin că vor înainta guvernanţilor scrisori prin care-şi vor exprima nemulţumirile legate de ceea ce se întâmplă la ora actuală în învăţământul românesc. „Cerem salvarea educaţiei, prin alocarea a 6 la sută din PIB, conform Legii Educaţiei, cerem depolitizarea şi debirocratizarea, dar şi creşterea  salariilor profesorilor debutanţi, întrucât meseria de dascăl nu-i mai atrage pe tinerii de valoare, din cauza salariilor foarte mici”, ne spune liderul Sindicatului Educaţia, Adrian Andrăşescu. Acesta susţine că grevele de avertisment, pichetările, mitingul şi marşul sunt acţiuni de protest premergătoare grevei generale: „Noi aşteptăm să fim chemaţi la negocieri. În cazul în care nu se va întâmpla acest lucru, vom face grevă generală şi vom încerca s-o facem eficientă, adică să blocăm încheierea semestrului I”, mai spune Andrăşescu.

Citit 1642 ori Ultima modificare Marți, 05 Noiembrie 2013 17:49

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.