Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
8 comentarii

* „Dacă nu vom fi chemaţi la negocieri, vom bloca încheierea semestrului I”, afirmă Adrian Andrăşescu, liderul Sindicatului Educaţia


30 de cadre didactice de la Sindicatul Educaţia şi 25 de la FSLI Tecuci vor participa astăzi, în Capitală, la mitingul din Piaţa Victoriei, ce va fi urmat de un marş până în Piaţa Constituţiei. Dascălii susţin că vor înainta guvernanţilor scrisori prin care-şi vor exprima nemulţumirile legate de ceea ce se întâmplă la ora actuală în învăţământul românesc. „Cerem salvarea educaţiei, prin alocarea a 6 la sută din PIB, conform Legii Educaţiei, cerem depolitizarea şi debirocratizarea, dar şi creşterea  salariilor profesorilor debutanţi, întrucât meseria de dascăl nu-i mai atrage pe tinerii de valoare, din cauza salariilor foarte mici”, ne spune liderul Sindicatului Educaţia, Adrian Andrăşescu. Acesta susţine că grevele de avertisment, pichetările, mitingul şi marşul sunt acţiuni de protest premergătoare grevei generale: „Noi aşteptăm să fim chemaţi la negocieri. În cazul în care nu se va întâmpla acest lucru, vom face grevă generală şi vom încerca s-o facem eficientă, adică să blocăm încheierea semestrului I”, mai spune Andrăşescu.

Citit 1423 ori Ultima modificare Marți, 05 Noiembrie 2013 17:49

8 comentarii

 • postat de motivatia Vineri, 08 Noiembrie 2013 23:28 5.13.221.*** Link la comentariu
  1
  6

  Propuneti dvs masuri suplimetare prin care sa fie atrasi elevii care se simt respinsi de sistem. Statul ar trebui in primul rand sa stimuleze profesorii, elevii si apoi sa vorbim despre numarul orelor petrecute nu doar de elevi cat si de profesori. Dvs. credeti ca numai copilul dvs. se culca la 2 noaptea?! Aveti perfecta dreptate ca o schimbare ar tb facuta. Dar prof. la ce ora s-au culcat ca sa ajunga profesori si la ce ora se culca in prezent?! Un profesor nu se culca mai devreme de miezul noptii, poate chiar cu cateva ore dupa miezul noptii. Profesorul presteaza de "n" ori mai mult decat un elev. ...

  Raportează
 • postat de andrei Vineri, 08 Noiembrie 2013 22:13 78.97.221.*** Link la comentariu
  0
  1

  Inca nu v-ati dat seama ? Totul e politic si asa va ramane... bani de unde - ati uitat ca anul viitor e an electoral? Chiar inspectoarea a spus la sedinte sa "stranga scolile cureaua" - toti banii sa ramana pentru anul viitor - pentru alegeri...nu se va mai cumpara nimic in scoli si voi vreti bani mai multi la salarii.

  Raportează
 • postat de Nelu Vineri, 08 Noiembrie 2013 18:58 79.116.99.*** Link la comentariu
  5
  0

  Solutia pentru ridicarea nivelului invatamintului din Romania.
  1. Reducerea numarului disciplinelor studiate si alinierea lor cu profilul liceului, facultatii pentrui care cursanti au optat. In acest moment circa 35-40% dintre disciplinele studiate sunt de UMLUTURA (VERZE). Acestea nu au nimic in comun cu cerintele pietii muncii, cu avansul tehnologiei pe plan mondial. Sunt niste cursuri tinute doar ca sa-si cadrele didactice salariile si sa aiba de unde iesi la pensie. Exemple de verze: muzica (copii nu vad instrumente muzicale decit la TV), religie (in contradictie totala cu ce se invata la celelalte discipline), educatie plastica (copiii care au talent se duc la liceele de arta), geografie (se invata muntii pe de rost0, istoria (tocita si pe cant), comunicare (la facultati de inginerie), istoria religiilor (la automatica), psihologie (facultati de inginerie).
  Mai lipse a disciplina "Spintecator de dragoni" vezi traditia chinezeasca.
  2. Cresterea salariilor celor ramasi in sistem dar si in raport cu rezultatele clasei.
  3. Interzicerea meditatiilor cu elevii din clasa la care se preda.
  Nu este nevoie de ^% din PIB pentru invatamint ci doar reformarea lui si punerea lui pe baze sanatoase (nu "arta pentru arta ci arta pentru a trai" asa cum pretindea un curent din Scoala Ardeleana).

  Raportează
 • postat de Educatia Vineri, 08 Noiembrie 2013 16:57 89.137.139.*** Link la comentariu
  1
  4

  "Mămico", vezi că odrasla ta stă pană la 2 noaptea să vadă filme porno şi alte "prostii care nu-i vor folosi niciodata". Dimineaţa are capul greu, mintea tulbure şi doarme în bancă cu ochii deschişi. Dacă nu vine cu drag la şcoală este pentru că aşa îl educi. După felul în care gândeşti, se vede că nici dumneata nu ai fost cu drag la şcoală.

  Raportează
 • postat de mamica Joi, 07 Noiembrie 2013 16:20 95.77.6.*** Link la comentariu
  3
  3

  pentru comentariie de la ora 20:03 si 21:05
  pentru informatia dvs. nu lucrez la cabinet parlamentar si copilul meu nu a vazut pana astazi cum arata parcul "Viva",si nu cred ca programa scolara prevede si "cantitatea" de teme pentru acasa.Personal,nu vreau sa vad ca ,copilul meu(elev la un liceu destul de prestigios din Galati),sta pana la ora 2 noaptea sa invete si sa scrie nu stiu ce prostii care nu-i vor folosi niciodata in viitoarea lui cariera,vreau sa aiba timp sa practice si un sport,sa citeasac o carte,sa aiba timp si de o plimbare linistita la aer,nu sa fie stresat ca nu-i ajunge timpul de invatat si scris tema pentru acasa,chiar sunteti orbi nu vedeti ca nu vin cu drag la scoala,ca nu stiti sa-i atrageti catre orele pe care le sustineti?

  Raportează
 • postat de parinte Miercuri, 06 Noiembrie 2013 21:05 5.13.186.*** Link la comentariu
  1
  6

  Dupa "mamica" ar trebui sa mutam copiii in parcul VIVA. Sa-i facem boschetari ca tot stau degeaba la scoala. Pe-o ureche le intra si pe alta le iese. Vin la scoala de plimbare sau ca sa nu ii puna mama la treburi casnice sau ca sa isi depene amintiri, vise, sa asculte muzica in ore, intr-un cuvant sa faca ei ce vor ca tot le permite sistemul. Si mai vine si o directoare sau un director si iti spune placa ca nu-i tine profesorul in frau (profesori=fosti directori si acum suporta umilintele "colegilor"). Dar nu se fac demersuri din partea directorilor sa se ia masuri pentru elevii care fac viata imposibila atat colegilor lor cat si cadrelor didactice. Demersurile se fac tot pentru profesori. Scoala e buna ca-i mai aduna de pe strazi. Daca sunt multe ore la scoala atunci sa-i tinem acasa, sa-i crestem pana punem crucea pe piept.

  Raportează
 • postat de Educaţia - preşedinte Miercuri, 06 Noiembrie 2013 20:03 89.137.139.*** Link la comentariu
  0
  4

  Stimată "mamica", la ce cabinet de parlamentar lucrezi? Ceea ce ai scris face parte din sarcinile de serviciu pentru care eşti plătită cu un salariu dublu decât al unui profesor cu 5 ani de facultate, cu gradul didactic II şi 10 ani vechime în învăţământ. Află că în revendicările noastre se află şi "aerisirea" programelor şcolare şi şi orientarea învăţământului spre aplicaţii practice. Acestea depind de Ministerul Educaţiei Naţionale. Acolo se stabilesc programele şcolare: disciplinele care trebuie predate, nr. de ore pentru fiecare disciplină, volumul de informaţii care trebuie predat. Tocmai pentru ceea ce conteşti am făcut apel la părinţi să ni se alăture. În Bucureşti am avut surpriza plăcută să constatăm că părinţii ni s-au alăturat sub diferite forme: unii au venit chiar în Piaţa Victoriei şi au participat la marş. Alţii ne-au aplaudat de la balcoane şi ne-au adresat încurajări.

  Raportează
 • postat de Iobagi în Transilvania și i-o scoți în Moldova Miercuri, 06 Noiembrie 2013 16:58 5.13.232.*** Link la comentariu
  0
  10

  Vă spun sincer că dacă nu se fac salariile minime în învățământ de minim 25 milioane,nu are rost să mai fii profesor!Acum pe 10-12 milioane,pe lângă ce ai de făcut la clasă,mai trebuie să faci și alte treburi:să faci parte din comisii,să întocmești hârtii,să muncești nonstop pentru a-ți omorî practic creierul prin stres.
  Dacă e vreunul care crede că mint,fac schimb de loc de muncă-îl las să predea în locul meu pe 11 milioane și mă duc să muncesc în locul lui pe 9.
  Totul e făcut în așa fel încât să depinzi de alte persoane.Dacă le superi-ești mort-rămâi fără loc de muncă.
  Are cineva tupeu să facă grevă generală???Păi îl cheamă conducătorul și-i zice:Nu-i bine,că dacă îți dau un calificativ mai mic,intri la restrângere....Ce preferi să muncești pe un salariu mic sau să riști?????

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.