Ce a spus Liliana Preoteasa despre o elevă şi o profesoara de la CNVA

Ce a spus Liliana Preoteasa despre o elevă şi o profesoara de la CNVA
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Afirmaţia a fost făcută de directorul general din MEN după ce a stat de vorbă cu eleva Adelina Iacob şi profesoara Cătălina Popa, de la CNVA

Adelina Iacob are 16 ani, este elevă la CNVA şi olimpică naţională la limba şi literatura română. În cadrul proiectului „Ziua ştafetei - Acum tu decizi!” a fost, pentru 24 de ore, director general la Direcţia Generală Educaţie şi Învăţare pe Tot Parcursul Vieţii, în Ministerul Educaţiei.

„Am preluat ştafeta de la doamna Liliana Preoteasa, fapt ce mi-a permis să analizez legile propuse ministerului, să particip la o şedinţă cu reprezentanţii Microsoft şi, nu în ultimul rând, să îmi expun punctul de vedere asupra sistemului de învăţământ românesc şi să propun o suită de schimbări. Am reuşit să pătrund într-o lume în care am descoperit şi oameni luminoşi, inspiraţi şi mereu dornici să investească timp şi efort pentru a impregna învăţământul cu o energie deosebită, ce catalizează talentul, ambiţia şi perseverenţa”, îşi aminteşte Adelina despre experienţa trăită.

Profesoara Cătălina Popa, coordonatoarea acţiunii, a fost impresionată de deschiderea cu care au fost primiţi de directoarea generală Liliana Preoteasa: „A vrut să afle cum se vede şcoala românească în teritoriu. A fost foarte impresionată de discuţia cu Adelina şi de ceea ce reuşesc să fac eu cu elevii mei. La final, ne-a spus că i-am redat speranţa în învăţământul românesc, pentru că la minister ajung doar petiţiile şi lucrurile urâte, nu şi partea luminoasă pe care o reprezintă oamenii ca noi”.

Citit 5356 ori Ultima modificare Marți, 03 Decembrie 2013 18:28

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.