Vezi când se desfăşoară evaluările naţionale la clasele a II-a, a IV-a şi a VI-a

Vezi când se desfăşoară evaluările naţionale la clasele a II-a, a IV-a şi a VI-a
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Notele nu se trec în catalog, ci în portofoliul elevului


Ministerul Educaţiei Naţionale a publicat pe site-ul www.edu.ro calendarul şi metodologia de desfăşurare a evaluărilor naţionale la clasele a II-a, a IV-a şi a VI-a în anul şcolar 2013-2014. Aceste testări se vor desfăşura, în două sesiuni, în perioada 6 - 29 mai: prima sesiune este programată în perioada 6 - 15 mai, iar a doua sesiune, pentru elevii care din motive întemeiate au absentat, în perioada 20 - 29 mai.

Elevii de la clasele a II-a vor susţine pe 6 mai limba şi literatura română şi pe 8 mai matematica. Probele din sesiunea a doua au fost planificate pe 20 mai – limba română şi 22 mai matematică.

Elevii de la clasele a IV-a vor fi examinaţi pe 13 mai la limba română şi pe 14 la matematică şi ştiinţe. Cei care au absentat vor putea da româna pe 27 mai, iar matematica pe 28 mai.  

Testele pentru evaluare naţională sunt elaborate de Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare. Pentru clasa a IV-a, testele vor avea un format asemănător cu cel al evaluărilor internaţionale administrate elevilor în vârstă de 10-12 ani. Nivelul de dificultate al testelor va fi mediu.

Rezultatele obţinute nu se înregistrează în catalogul clasei şi sunt valorificate la nivelul unităţii de învăţământ prin elaborarea planurilor individualizate de învăţare, consemnarea în portofoliul educaţional al elevului, respectiv informarea părinţilor elevului asupra stadiului formării şi dezvoltării competenţelor evaluate.

Supravegherea şi corectarea, cu profesori care nu predau la clasă

Responsabilitatea administrării la clasă a evaluărilor naţionale aparţine administratorului de test, care poate fi învăţătorul sau profesorul de la clasă. Pe toată durata evaluării, administratorul de test este asistat de un al doilea cadru didactic, care nu are ore la acea clasă, desemnat de preşedintele comisiei din unitatea de învăţământ.

Cadrele didactice evaluatoare sunt selectate de la alte unităţi şcolare decât cele din care provin elevii ale căror teste sunt evaluate. Fiecare test este evaluat de către două cadre didactice, pentru fiecare disciplină în parte, pe baza Caietului cadrului didactic. Baremele de evaluare, precum şi alte informaţii referitoare la evaluare, sunt cuprinse în Caietul cadrului didactic. Evaluarea fiecărui test se face cu respectarea strictă a baremului şi a precizărilor din Caietul cadrului didac

Citit 2841 ori Ultima modificare Joi, 09 Ianuarie 2014 17:21

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.