Să vină vacanţa! Şcolile din municipiul şi judeţul Galaţi rămân închise şi vineri

Să vină vacanţa! Şcolile din municipiul şi judeţul Galaţi rămân închise şi vineri
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Condiţiile meteo din ultimele zile au acoperit Galaţiul cu un strat de zăpadă de aproape un metru. Astfel, s-a luat decizia ca vacanţa să înceapă, practic, de joi. "Ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, a decis ca şcolile care au avut suspendate cursurile timp de patru zile să fie închise şi vineri", susţine inspectoarea generală Laura Marin.

Situaţia şcolară, în cazul în care nu sunt note suficiente, sau elevii sunt în stare de corigenţă, se va încheia în primele zile din semestrul doi. Desigur, aceste zile pierdute vor fi recuperate, dar acest lucru se va întâmpla după vacanţa dintre semestre.

Citit 5893 ori Ultima modificare Joi, 30 Ianuarie 2014 13:51

17 comentarii

 • postat de smecher
  Duminică, 02 Februarie 2014 23:05
  5.13.143.***
  @Stiati ca in Japonia copiii ... lasa-ma ma cu Japonia tu compari tara soarelui rasare cu Romania asta e foarte grav ar vrea Romania sa fie de nivelul celorlalte tari da nu se poate asta e suntem prostii prostilor pacalicii pacalicilor tu nu vezi toate tarile rad de noi fac misto de noi ti se pare normal mie nu mie imi e rusine ca sunt roman in loc sa fim de nivelul celorlalte tari noi tot o tragem din ce in ce mai rau ca asta e treaba statul si presedintele etc manipuleaza tara asta cum vor ei si tu vrei pretentii de unde ca numai e pe timpul lui ceausescu s-a dus vremurile alea atunci nu era griji nu era nimic mergea si bine in tara fata de cum e acum e jale mare mie unul imi vine sa plang sa urlu numai pot e prea mult e strigator la cer asa nu se mai poate unde o sa ajungem daca tot vrem pretentii astea de unde naiba acum e greu sa ceri pretentii indiferent ce domeniu nu conteaza tu nu vezi ne plangem ca nu avem nimic batranii ca batranii da tinerii nene astia unde sa munceasca au unde nu au unde ca viitorul le-a fost spulberat zdrobit calcat in picioare etc numai exista nici o urma sau pata de respect nimic s-a dus totul dracu legea junglei asta e in Romania aici rezisti cum poti fie ca vrei fie ca nu
  1
  1
  Raportează
 • postat de smecher
  Duminică, 02 Februarie 2014 22:53
  5.13.143.***
  @Director de facultate daca spuneti dumnevoastra asa o fi dar sa stiti un lucru rar se intampla ca o fata si un baiat sa discute despre scoala
  1
  0
  Raportează
 • postat de smecher
  Duminică, 02 Februarie 2014 22:50
  5.13.143.***
  @Director de facultate una ti-am zis alta intelegi unde ai vazut tu in viata o fata si un baiat iesind sa zicem la o intalnire si sa intrebe unul pe celalalt despre scoala e ridicol altceva nu au ce sa discute decat despre scoala sa fim seriosi ar trebui sa imi dai mare dreptate dar vad ca tu esti incapanat peste masura
  0
  0
  Raportează
 • postat de Ştiaţi că în Japonia copiii ...
  Duminică, 02 Februarie 2014 17:36
  185.26.182.***
  Câteva aspecte mai puţin ştiute, ale unui popor care se remarcă printr-o cultură foarte diferită de cea vestică.

  1. Ştiaţi că în Japonia copiii fac curat în şcoli în fiecare zi, timp de un sfert de oră, alături de profesori, ceea ce a condus la apariţia unei generaţii caracterizată de modestie şi pasionată de curăţenie? Igiena şi dorinţa lor de a menţine curăţenia, reprezintă o parte a eticii japoneze.

  2. Ştiaţi că un angajat japonez din domeniul igienei este numit "inginer de sănătate" şi poate avea un salariu cuprins între 5.000 şi 8.000 de dolari pe lună, iar un om de serviciu este supus unor teste scrise şi orale?

  3. Ştiaţi că Japonia nu are resurse naturale şi este expusă la mii de cutremure pe an, dar toate acestea nu au împiedicat-o să devină una dintre cele mai dezvoltate ţări din lume?

  4. Ştiaţi că, în doar 10 ani, oraşul Hiroshima a revenit la ceea ce a fost, din punct de vedere economic, înainte de căderea bombei atomice?

  5. Ştiaţi că rata de alfabetizare a Japoniei se apropie de 100%?

  6. Ştiaţi că în Japonia, elevii de la clasa întâi până la clasa a şasea trebuie să înveţe etica în relaţiile cu ceilalţi oameni?

  7. Ştiaţi că japonezii, deşi sunt unii dintre cei mai bogaţi oameni din lume, nu au servitori? Părinţii sunt responsabili pentru casă şi copii.

  8. Ştiaţi că nu există nicio examinare de la clasa întâi pân ă la clasa a treia, pentru că, în opinia japonezilor, scopul educaţiei este de a insufla concepte şi formarea caracterului, nu doar de examinare şi îndoctrinare.

  9. Ştiaţi că, dacă te duci la un restaurant de tip bufet suedez în Japonia, veţi observa că oamenii mănâncă doar cât au nevoie, f ără a lăsa resturi în urma? Ei nu risipesc mâncarea.

  10. Ştiaţi că durata de întârziere a trenurilor din Japonia este de câteva secunde pe an? Ei apreciază valoarea timpului şi sunt foarte punctuali.

  11. Ştiaţi că elevi au la dispoziţie o jumătate de oră pentru a servi masa, astfel încât să li se asigure o digestie corectă. Când cei responsabili au fost întrebaţi despre această problemă, au răspuns: aceşti elevi sunt viitorul Japoniei.

  12. Ştiaţi că în Japonia sunt peste 50.000 de oameni care au peste 100 de ani?

  13. Ştiaţi că în Japonia au loc aproximativ 2 crime comise cu arme de foc pe an?

  14. Ştiaţi că în Japonia este acceptabil să adormi la serviciu pentru că se consideră că somnul este determinat de munca grea?

  15. Ştiaţi că trenurile sunt atât de aglomerate încât a fost angajat personal care se ocupă cu împingerea pasagerilor în interiorul acestora?
  0
  3
  Raportează
 • postat de Director de facultate
  Sâmbătă, 01 Februarie 2014 21:11
  89.137.227.***
  Mei smechere, tu esti prostia intruchipata. Cine te-a invatat sa scrii in limba tampitilor? Incearca sa nu ne mai plictisesti cu aberatiile tale(nu stiu daca stii ce inseamna) pentru ca esti penibil. Mai bine invata sa scrii si apoi comenteaza. Sunt sigur ca baiatul meu care are 7 ani iti da lectii la limba romana. Cineva a zis candva: prostule esti prost. Cred ca asta reprezinti: un mare prost.
  0
  6
  Raportează
 • postat de smecher
  Sâmbătă, 01 Februarie 2014 18:40
  5.13.200.***
  @Mintile luminate discuta idei; mintile mediocre discuta evenimente; mintile mici discuta oamenii. Eleanor Roosevelt
  sigur ma si o sa discute in viata crezi o fata cu un baiat lucruri legate de scoala spui numai tampenii prostii macar de te-ai auzi ce spui tu acolo doamne fereste ce oameni halal gandire mai omule sa iti zic ceva un baiat si cu o fata discuta dar nu despre scoala ci altceva adica despre viata etc dar nu la scoala
  3
  0
  Raportează
 • postat de leon
  Sâmbătă, 01 Februarie 2014 18:39
  92.82.190.***
  pentru Lex: tendinta in invataantul european si american este de a nu lasa pe nimeni repetent ci de a-l ajuta sa treaca anul scolar. Asemanator, si in tara noastra nu poti sa lasi repetent pe cineva din clasa intai. Scopul eu, ca profesor, nu este sa te prind nepregatit si sa te las corigent, ci sa ma asigur ca mi-ai priceput materia, daca nu din prima, macar la a doua sau a treia incercare. pentru asta se fac recapitularile, nu pentru a chinui un elev de doua ori cu o materie pe care nu o pricepe (sau nu vrea sa o priceapa) ci pentru a fi sigur ca a prins materia.. Legile sunt facute pentru oameni, nu impotriva lor. Lex-ule, daca vrei sa stii, un profesor care are 5 ore la o materie pe saptamana, de exemplu matematica la un liceu teoretic, trebuie sa treaca cel putin 4 note in catalog elevului iar daca este in stare de corigenta trebuie sa aiba macar 6 note.
  5
  1
  Raportează
 • postat de Mințile luminate discută idei; mințile mediocre discută evenimente; mințile mici discută oamenii. Eleanor Roosevelt
  Sâmbătă, 01 Februarie 2014 09:28
  5.13.209.***
  Un puşti vine revoltat de la şcoală şi îi spune tatălui său că acolo îl pun să înveţe numai inutilităţi. Tatăl îl întreabă uimit:
  - Cum adică?
  - Păi la istorie ne pune să memorăm nişte ani: 1848/1877-1878/1907/1944/1989. Cică sînt importanţi!
  - Altceva...
  - Păi la geografie tot aşa trebuie să reţinem tot felul de denumiri, ca de exemplu: Carpaţii "Scurburii", Strîmtoarea "Fosfor" şi Dardanele, de parcă mi-ar folosi la ceva chestiile astea! Dacă mă întrabă careva merg repede la un Internet Cafe, dau search pe Google şi aflu... simplu, nu?
  - Da, fiule, da' să zicem că ieşi şi tu cu o fată, şi cum vă ţineţi voi aşa, de mînă, ea te întreabă ce înălţime are vîrful Chomolugma?
  - Nu-i problemă! Merg repede la un Internet Cafe, că-i deschis non-stop, dau search pe Google, aflu şi mă întorc să-i spun...
  - Da, da' pînă te întorci tu să-i spui că are 8848 m s-ar putea să o găseşti ocupată!
  - Cu cine?
  - Păi, tot cu un prost aşa ca tine, da' care are laptop!
  5
  11
  Raportează
 • postat de Lex,dar numai pentru fraieri,nu și pentru șmecheri
  Vineri, 31 Ianuarie 2014 09:53
  5.13.131.***
  De aia se duce dracului școala,pentru că în învățământ apar din ăștia cu fantezii,nu cu legi și regulamente.
  Dacă un elev are 4 note și media poate fi încheiată și cu 3 note,profesorul nu poate fi obligat de nimeni să nu încheie situația.....Dacă el consideră,poate să evalueze sau poate să nu evalueze....Dacă elevul are 2 note și este în stare de corigență,conform regulamentului,profesorul este OBLIGAT să-i pună încă o notă.Deci numai în cazul ăsta,nu în toate cazurile când elevul este în stare de corigență.....
  Nu există ”recomandări”.Aceste recomandări semnifică de fapt trafic de influență.Notele și mediile trebuie încheiate conform regulamentelor,nu după ordine și recomandări.
  În concluzie,se va duce dracului școala de tot.Și apoi o să vă mirați de ce se împușcă elevii,de ce se droghează,de ce nu învață ș.a.m.d.
  Dacă voi creați numai incompetenți pe bandă,de ce aveți pretenția ca medicii,profesorii,avocații,muncitorii ,comercianții etc. să se mai priceapă la ceva???/De ce aveți pretenții să fiți deszăpeziți de niște foști elevi care nu au știut niciodată de regulamente?
  4
  12
  Raportează
 • postat de Educaţia - preşedinte
  Joi, 30 Ianuarie 2014 21:47
  89.137.139.***
  Este dreptul fiecărui elev să ceară să fie evaluat şi în ultima săptămână de şcoală (evaluare sumativă/recapitulativă). Cum ultima săptămână de şcoală nu s-a putut efectua, este drept să se acorde şansa unei ultime evaluări în prima săptămână de după reluarea cursurilor. Pot fi şi situaţii în care media este cu exact cu jumătate de punct după virgulă. Recomandarea celor care conduc învăţământul este să se încheie mediile numai la acei elevi la care nu s-ar mai modifica nimic printr-o altă evaluare. Altfel pot să apară obiecţii îndreptăţite de la orice elev. Nu este cazul de insinuări răutăcioase.
  13
  6
  Raportează
 • postat de SB
  Joi, 30 Ianuarie 2014 20:59
  89.137.222.***
  Chiar si in articolul din VL se precizeaza , cred ca destul de clar : "Situaţia şcolară, în cazul în care nu sunt note suficiente, sau elevii sunt în stare de corigenţă, se va încheia în primele zile din semestrul doi."
  Lasati polemicile ca nu e cazul .
  Cu respect ,
  Un parinte
  4
  2
  Raportează
 • postat de fost elev
  Joi, 30 Ianuarie 2014 20:29
  89.137.224.***
  Cei care aveau note mici, ar fi avut sansa sa isi imbunatateasca situatia in aceasta ultima saptamana de scoala. Au pierdut aceasta sansa, dar nu din vina lor. Este uman si normal sa fie lasati sa isi maresca mediile, indiferent de regulamente si legi.
  4
  3
  Raportează
 • postat de idiot
  Joi, 30 Ianuarie 2014 18:15
  89.136.184.***
  bun asa !!! direct in vacanta dragi copii ... sa va faceti fotbalisti, pentru ca mai apoi sa ajungeti primari, sa nu dezapeziti scolile samd
  3
  8
  Raportează
 • postat de Lex
  Joi, 30 Ianuarie 2014 16:56
  5.13.184.***
  Băi leon....
  Când regulamentul zice clar cu câte note se încheie situația școlară și se îndeplinește condiția,iar de la minister vine o indicație că ”nu se închid situațiile la cei cu corigență”,tu ce înțelegi?????
  Nu este nici o chestiune de bun-simț ,există doar regulamente și legi.Bun-simț este să vii la școală și să înveți,nu să te milogești să te asculte profesorul în ultima oră.....
  Apoi visezi că nu se fac favoruri pentru anumite persoane.
  Nu-mi da tu mie sfaturi,adu argumente și arată-mi tu în ce articol scrie,că în caz de întrerupere a cursurilor,profesorii sunt ”rugați” să nu închidă mediile celor care au notele 4,4,3 sau 2,4,6 etc....
  Dacă-mi arăți articolul,eu deja îmi cer scuze.Dacă nu,cere-ți tu
  3
  18
  Raportează
 • postat de leon
  Joi, 30 Ianuarie 2014 15:10
  92.80.182.***
  Pentru ciocoiul vechi si nou:
  1. Unde ai gasit, la ministru sau inspectoare, afirmatia ca este INTERZIS sa inchei situatia celor aflati in stare de corijenta?
  2. Este o chestie de bun simt, sa ii dai voie celui care, din diferite motive, se afla in situatia de a fi corijent, sa poata sa-si mareasca media. Intotdeauna, la sfarsitul semestrului, profesorii ii ascultau in mod deosebit pe cei aflati in stare de corijenta sau pe cei care doreau sa-si mareasca mediile. este un drept al elevilor si nu este normal ca acesta sa fie suprimat din cauza unei perioade cu vreme potrivnica.
  3. faza cu nepoti si cunostinte: daca s-ar fi facut presiuni de la oameni sus-pusi, astfel de pilosi nici macar nu ajungeau in stare de corijenta.
  4. Daca un profesor vrea sa il treaca pe un elev corijent, dar cu pile, o poate face si fara sa il asculte. Profesorul ii poate pune o nota "din burta" pentru activitatea desfasurata de-a lungul semestrului la ore.
  Sfatul meu este sa faci comentarii pertinente iar daca nu ai ce sa scrii ia o pauza.
  14
  6
  Raportează
 • postat de Ciocoii vechi și noi
  Joi, 30 Ianuarie 2014 14:44
  5.13.196.***
  Să-mi arătați mie conform cărui articol din regulament este interzis să închei mediile pentru cei în stare de corigență!
  Nu există.
  Prin urmare cineva încalcă anumite legi sau regulamente.
  Ei și???Doar trăim în România!
  Lasă mă că așa mai promovează vreun nepot,o cunoștință și apoi face și-o facultate la mișto,după care este numit consilier,prefect sau altceva și conducem țara asta......
  Da,dar numai cu incompetenți,retardați și hoți,fără locuri de muncă și salarii bune pentru fraieri,DE UNDE O SĂ MAI FURAȚI????
  Când țara asta o să fie plină de pensionari și copii,voi o să fiți stăpâni peste cine??????
  6
  18
  Raportează
 • postat de smecher
  Joi, 30 Ianuarie 2014 14:08
  5.13.134.***
  eu cred ca e mai bine asa
  3
  9
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.