Surprize de la Guvern/ Directorii de şcoli, la două munci într-un salariu

Surprize de la Guvern/ Directorii de şcoli, la două munci într-un salariu
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Conform unei anexe a legii bugetului pe anul acesta, acolo unde cheltuielile sunt mai mari decât suma alocată de stat prin costul standard per elev, directorii trebuie să intre şi la ore, deşi, prin Legea Educaţiei, ei sunt degrevaţi de normă.

Măsura i-a nemulţumit pe mulţi dintre managerii instituţiilor de învăţământ, aceştia considerând-o aberantă din mai multe puncte de vedere.

„În primul rând, dacă eu voi intra la ore, nu se face o economie suficientă, pentru a putea achita salariile tuturor colegilor de cancelarie pe două luni. În al doilea rând, eu nu voi putea face bine două munci în acelaşi timp. Fie activitatea mea ca director va lăsa de dorit, fie cea de la catedră. Dacă nu ambele. În al treilea rând, să-mi arate mie pe lumea aceasta ce director este pus în situaţia să presteze două munci pentru acelaşi salariu, aşa cum încearcă Guvernul să facă cu noi?! Să-mi arate şi mie un director de fabrică ce munceşte cot la cot cu strungarii şi apoi mă supun şi eu acestor prevederi”, spune supărat unul dintre managerii de şcoală din Galaţi.

Citit 5122 ori Ultima modificare Miercuri, 12 Februarie 2014 17:54

10 comentarii

 • postat de sa spunem totusi adevarul
  Vineri, 14 Februarie 2014 23:48
  109.166.134.***
  Un director de scoala primeste salariul de profesor(desi este degrevat de norma cu un numar de ore pentru a i se asigura timpul necesar activitatii manageriale) la care se adauga indemnizatia de conducere si pentru foarte multi directori orele suplimentare,fiindca in loc de 6-8 ore cat au obligatia de catedra-pentru care sunt platiti cu salariul intreg-ajung la 12-14 ore,restul platite ca suplimentare;ca sa nu mai vorbim ca statul plateste inca un om care functioneaza pe degrevarea de norma a directorului. Nu trebuie sa-si doreasca cineva sa fie director ca sa spuna adevarul;nu-i mai transformati in nedreptatiti.Sa nu mai spunem si ce fac cu adevarat pentru sporul de conducere si orele degrevate,ca oricum nu ii trage nimeni la raspundere pentru nimic
  1
  8
  Raportează
 • postat de cadru didactic
  Joi, 13 Februarie 2014 17:38
  5.13.239.***
  Directorii ar trebui alesi din cadrele didactice de elita, din cei ce au demonstrat ca au drag de scoala, de elevi, vor binele institutiei pe care o conduc, ca pot sa faca ceva pentru scoala si nu doar pentru acel 35% spor de conducere si degrevare de norma. De ce nu sunt intrebati profesorii , invatatorii, parintii , elevii cand se alege directorul pentru ca ei cunosc realitatea din scoala si asa prevede si legea educatiei nationale ? Cu mici exceptii , actualii directori , numiti direct de inspectorul general ( care are libertatea sa-si aleaga colaboratorii manageriali ?!), sunt impusi politic, au "pozitia ghiocelului" , ca tot vine primavara. Daca au demonstrat ca au calitati manageriale si pot promova o institutie de invatamant, ca au verticalitate si demnitate , au fost demisi si inlocuiti cu oameni slabi, fara nici o pregatiere si aici intervine o intrebare , de ce s-a organizat master de management educational sau concurs de experti, la ce folosesc aceste titulaturi acordate unor oameni care merita, care au invatat, (cel putin in primele evaluari ale expertilor, pentru ca restul au fost aranjate) daca directori sunt tot cei ce nu stiu sa faca o incadrare , sa analizeze un plan cadru, sa ridice nivelul unei institutii scolare, sa comunice cu parintii si elevii. Oare cand invatamantul va deveni prioritate nationala , promovat prin rezultate reale si in care oamenii cu daruire si pasiune sa fie apreciati? Oare tara ne vrea prosti?
  0
  14
  Raportează
 • postat de Parinte
  Joi, 13 Februarie 2014 14:57
  213.233.90.***
  Am un copil la gradinita cu program prelungit si in fiecare dupa-amiaza vine doamna directoare tura a2a.Aceasta doamna nu stie sa imi dea relatii despre evolutia copilului,nu stie nici macar ce tema au in saptamana respectiva, nu participa la sedintele cu parintii.Ar fi ideal sa fie doar directoare, nu si educatoare la grupa.Din cate am inteles, nu vrea sa renunte pentru ca are un asa numit spor de dirigentie care ii ridica salariu.Am
  2
  7
  Raportează
 • postat de W
  Joi, 13 Februarie 2014 12:06
  5.13.233.***
  Directorul ( nu domnul),doreste sa fie platit cat mai mult ,dar munca cat mai putina ! Considera ca are ocupat tot timpul cat sta la scoala ?Ce are de facut, continuu in orele pe care ar trebui , ( ca nu le petrece pe toate ),sa le petreaca in scoala ?Cum sa-si plimbe DITAMAI DIRECTORUL! fundul prin clase ?Ceva josnic ,pentru maria sa !
  4
  13
  Raportează
 • postat de @outsider
  Joi, 13 Februarie 2014 10:35
  5.13.197.***
  Uau, ai gasit principala problema a invatamantului: ca nu vin toti profesorii la scoala in costum!
  La ce sa vina? Ca sa si-l rupa si agate prin banci sau scaunele la catedra? Sau sa stearga praful de pe catedra sau sa se umple de creta?
  Deci de asta nu merge invatamantul bine, ca nu vin profesorii in costum...
  4
  10
  Raportează
 • postat de Ion
  Joi, 13 Februarie 2014 10:30
  5.13.197.***
  Masura e probabil discutabila, dar si exprimarea acelui director, pe care vad ca nu-l numiti, lasa de dorit "directorul de fabrica munceste cot la cot cu strungarii"??? Asa isi priveste el colegii, de face aceasta paralela cu strungarii?
  Nu cred ca ii face cinste aceasta formulare!

  Directorul de fabrica nu este strungar , dar directorul de scoala este profesor la fel ca si colegii sai!!!!
  2
  22
  Raportează
 • postat de pentru vivi
  Joi, 13 Februarie 2014 09:07
  213.218.53.***
  te contrazic eu. daca e batran, deci implicit cu spor de vechime f.mare si spor de coducere poate ajunge pe la cifra mentionata.
  sunt putini in zona respectiva, asa ca nu putem judeca dupa exceptii.
  da' pe dumneata te racaie ca nu ai fost vreodata director sau care e baiul ? problema e de fond, asa cum spuneai: fac doua lucuri si primesc salariul doar pentru unul din ele. are importanta ca e de 10, 20 sau 50 ? principiul se aplica oriunde, nu doar in invatamant.
  4
  12
  Raportează
 • postat de vivi
  Joi, 13 Februarie 2014 08:54
  78.96.252.***
  aha, deci nu-i vorba ca nu se descurca... problema este 2 (munci) in 1 (salariu); ma, eu stiu ca profesorii debutanti si cei care probabil au sub 10 ani in invatamant , au salarii mici; dar poate sa-mi zica si mie un director de scoala generala/liceu, cati bani ia intr-o luna??? ( cu toate sporurile); dupa informatiile mele ( sa ma contrazica cineva ! ) e vb de cam 3.000 ron (cel putin).
  7
  8
  Raportează
 • postat de IC
  Joi, 13 Februarie 2014 08:34
  79.116.101.***
  Inca nu nu sunteti lamuriti ca aceasta putere ce a dat cu o mana ,ia cu patru ? Ce s-a semanat cu aproape 70% din voturi asta se culege si o sa le iasa pe nas votantilor....findca baietii astia nu fac nimic din ce au promis .
  2
  6
  Raportează
 • postat de outsider
  Joi, 13 Februarie 2014 06:41
  185.26.182.***
  Bravo! Foarte bine punctat! dar oare citeste cine trebuie aceste randuri? Si daca le citeste, înţelege ceva? Si daca intelege, oare ii pasa? Ma indoiesc,,,,,,,,,,,Vazand ce se intimpla in sistemul educational astazi, incepe sa imi fie dor de perioada comunista, in care exista o oarecare strictete in scoala, elevul nu avea atitea drepturi ca in ziua de astazi, iar profesorul era o persoana extrem de respectata si remunerata daca nu bine, cel putin decent.
  Pe vremea cind eram eu elev nu cred ca era profesor care sa vina la clasa altfel imbracat decit in costum
  2
  28
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.