Surprize de la Guvern/ Directorii de şcoli, la două munci într-un salariu

Surprize de la Guvern/ Directorii de şcoli, la două munci într-un salariu
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Conform unei anexe a legii bugetului pe anul acesta, acolo unde cheltuielile sunt mai mari decât suma alocată de stat prin costul standard per elev, directorii trebuie să intre şi la ore, deşi, prin Legea Educaţiei, ei sunt degrevaţi de normă.

Măsura i-a nemulţumit pe mulţi dintre managerii instituţiilor de învăţământ, aceştia considerând-o aberantă din mai multe puncte de vedere.

„În primul rând, dacă eu voi intra la ore, nu se face o economie suficientă, pentru a putea achita salariile tuturor colegilor de cancelarie pe două luni. În al doilea rând, eu nu voi putea face bine două munci în acelaşi timp. Fie activitatea mea ca director va lăsa de dorit, fie cea de la catedră. Dacă nu ambele. În al treilea rând, să-mi arate mie pe lumea aceasta ce director este pus în situaţia să presteze două munci pentru acelaşi salariu, aşa cum încearcă Guvernul să facă cu noi?! Să-mi arate şi mie un director de fabrică ce munceşte cot la cot cu strungarii şi apoi mă supun şi eu acestor prevederi”, spune supărat unul dintre managerii de şcoală din Galaţi.

Citit 5458 ori Ultima modificare Miercuri, 12 Februarie 2014 17:54

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.