Pentru prima dată la urne/ „E.U. votez!” la Colegiul „Vasile Alecsandri”

Pentru prima dată la urne/ „E.U. votez!” la Colegiul „Vasile Alecsandri”
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Elevii de la Colegiul Naţional „Vasile Alecsandri”, din clasa a XII-a, care anul acesta îşi vor exercita pentru prima dată dreptul la vot au avut ocazia să se familiarizeze cu ceea ce presupune procesul electoral cu ocazia unei acţiuni organizate, pe 14 februarie, de Filiala Sud-Est a Autorităţii Electorale Permanente. Acţiunea, denumită „E.U. votez!” a fost organizată şi pentru a marca „Ziua Internaţională a Alegerilor”, ce a fost celebrată anul acesta pe 6 februarie şi face parte dintr-o campanie mai amplă de informare realizată în rândul tinerilor.

 

„Scopul acestei sesiuni a fost acela de a informa şi de a conștientiza tânăra generație cu privire la importanța exercitării dreptului de vot. În acest sens, directorul Filialei Sud-Est a Autorității Electorale Permanente, Andi Mihalache, le-a prezentat tinerilor informații cu privire la structura Uniunii Europene, a instituțiilor europene, în special a Parlamentului European. Un accent deosebit a fost pus pe importanța participării tinerei generații la deciziile care îi privesc, la deciziile comunității din care aceștia fac parte, iar acestea se pot realiza prin exercitarea permanentă a dreptului de vot. De asemenea tinerilor le-au fost prezentate rolul și misiunea Autorității Electorale Permanente în asigurarea condițiilor corespunzătoare de exercitare a drepturilor electorale și în organizarea și desfășurarea proceselor electorale.  În cadrul întâlnirii au fost prezentate materiale informative despre semnificația și importanța alegerilor în consolidarea democrației, despre dreptul de vot, precum și cu privire la modalitatea de exercitare a dreptului de vot la Alegerile pentru Parlamentul European ce urmează a se desfășura în data de 25 mai 2014”, se precizează într-un comunicat de presă al Flialei Sud-Est a Autorităţii Electorale Permanente.

 

Prezent la întâlnirea cu elevii a fost şi prefectul Dorin Otrocol, acesta îndemnându-i la rândul său pe tineri să se implice în viaţa comunităţii şi să-şi exercite permanent dreptul de vot.

Autoritatea Electorală Permanentă organizează, în această perioadă, în municipiile de reședință ale filialelor Autorității Electorale Permanente, o serie de întâlniri, atât cu elevii din clasele terminale de liceu, cât și cu tinerii aflați în primul an de studii universitare, în vederea informării și conștientizării tinerii generații cu privire la importanța exercitării dreptului de vot.

 

Citit 1435 ori Ultima modificare Sâmbătă, 15 Februarie 2014 13:48

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.