Luni, simulare la bacalaureat la limba şi literatura română

Luni, simulare la bacalaureat la limba şi literatura română
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Elevii claselor a XI-a şi a XII-a vor susţine luni, 3 martie simularea bacalaureatului la limba şi literatura română, proba scrisă. Evaluarea va începe la ora 9,00, elevii având la dispoziţie trei ore pentru rezolvarea subiectelor.  

 Dacă pentru clasele a XII-a această repetiţie pentru examen devenise tradiţională, pentru cei de clasa a XI-a este prima oară când se organizează aşa ceva. Miercuri, 5 martie, se va susţine proba la disciplina obligatorie (matematică sau istorie), iar vineri, pe 7 martie, doar elevii de a XII-a vor da proba la alegere la o disciplină din specializarea pe care o urmează. Rezultatele se vor afişa pe 14 martie, notele nu se vor trece în catalog.

Ce nu au de învăţat  

Subiectele de la Limba Română pentru cei de clasa a XI-a nu vor face referire la autorii Bacovia, Lucian Blaga, Tudor Arghezi, Ion Barbu, Camil Petrescu, G. Călinescu, E. Lovinescu, Marin Preda, Nichita Stănescu şi Marin Sorescu, iar la clasa a XII-a au fost excluşi Marin Preda, Nichita Stănescu şi Marin Sorescu. De asemenea, la simularea de la Istorie, elevii de clasa a XII-a nu vor avea subiecte din capitolele despre statul român modern şi constituţiile României, potrivit Ministerului Educaţiei. Şi astfel de modificări faţă de programa de la Bac au fost operate la fiecare materie de examen, pentru a se raporta doar la ceea ce ar fi trebuit să studieze liceenii până la aceste simulări. Elevii pot consulta pe site-ul Ministerului Educaţiei modelele de subiecte propuse pentru toate materiile la care vor fi testaţi.

Citit 1559 ori Ultima modificare Duminică, 02 Martie 2014 16:06

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.