Vezi care sunt subiectele primite de elevi la simularea de limba română

Vezi care sunt subiectele primite de elevi la simularea de limba română
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Simularea probei scrise la limba şi literatura română din cadrul bacalaureatului s-a desfăşurat cu patru tipuri de subiecte: două pentru clasa a XI-a (pentru profil real şi umanist) şi două pentru clasa a XII-a (profil real şi umanist). 

„Cei de la a XI-a profil real au primit la subiectul al III-lea să prezinte particularităţile de construcţie a unui personaj dintr-o comedie, iar cei de la  profil umanist au avut de prezentat relaţia dintre două personaje dintr-o comedie. Unii profesori de la a XI-a nu şi-au planificat până acum lecţii despre comedie. Ceva s-a făcut în anii anteriori, dar nefiind materia proaspătă, la aceste clase notele vor fi, cel mai probabil, mici.

În schimb, la clasa a XII-a, unde au avut de prezentat particularităţile de construcţie a unui personaj dintr-o naraţiune de Rebreanu, la real, iar la profilul umanist a avut de prezentat relaţia dintre două personaje dintr-o operă narativă de Rebreanu, nu vor fi probleme şi sunt şanse ca notele să fie destul de bune”, susţine inspectoarea de specialitate la limba şi literatura română, Nicoleta Crînganu.   

CLICK AICI pentru subiectele pentru clasa a XI-a, profil real.

CLICK AICI pentru subiectele pentru clasa a XI-a, profil umanist.

CLICK AICI pentru subiectele pentru clasa a XII-a, profil real.

CLICK AICI pentru subiectele pentru clasa a XII-a, profil umanist.

 

 

 

 

 

 

 

Citit 3264 ori Ultima modificare Luni, 03 Martie 2014 15:03

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.