Elevii din Tecuci învaţă de la un expert german în alimentaţie

Elevii din Tecuci învaţă de la un expert german în alimentaţie
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Gerlinde Merkle este senior expert în alimentaţie şi vine tocmai din Germania pentru a-i învăţa câteva secrete nemţeşti pe elevii de la Liceul Tehnologic „Ov. Caledoniu” din Tecuci. Pentru a beneficia de cât mai multe sfaturi ale specialistei, catedra de alimentaţie publică şi turism a organizat un program de activităţi, ce se vor desfăşura timp de trei săptămâni, atât în laboratorul de specialitate, cât şi în parteneriat cu agenţii economici cu care şcoala are încheiate contracte pentru desfăşurarea practicii elevilor. De asemenea, vor avea loc şi întâlniri de interes general cu ceilalţi profesori, în cadrul cărora doamna Merkle va prezenta structura sistemului educaţional german şi exemple de bună practică din liceele de profil din Germania.

Expertul german a ajuns la liceul din Tecuci prin programul de asistenţă nerambursabilă germană derulat de Senior Experten Service (SES). Este al doilea an când elevii intră în contact cu un expert german şi au posibilitatea de a-şi îmbunătăţi competenţele dobândite în cadrul specializării la care sunt înscrişi.

SES este o organizaţie finanţată de guvernul german, care acordă asistenţă pentru dezvoltare prin cei peste 9.000 de experţi, din diferite domenii de activitate. La liceul din Tecuci, programul a fost iniţiat în anul şcolar 2012-2013, de fosta directoare Natalia Pricopi şi de profesoara de limba engleză Carmen Samoilă.

Citit 1235 ori Ultima modificare Joi, 20 Martie 2014 16:33

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.