Vezi câte locuri la liceu şi şcoli profesionale sunt disponibile pentru elevii claselor a VIII-a
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

Vezi câte locuri la liceu şi şcoli profesionale sunt disponibile pentru elevii claselor a VIII-a
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Liceele gălăţene s-au mutat în holul Universităţii „Dunărea de Jos”, acolo unde şi-au amenajat standuri de promovare în aşteptarea viitorilor absolvenţi de gimnaziu. În perioada 8 – 10 aprilie, se desfăşoară Târgul de Oferte Educaţionale „Cariera 2014”, organizat de Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională (CJARE).

„Târgul a fost organizat, ca şi anul trecut, în perioada "Şcoala altfel" şi am avut foarte mulţi vizitatori, chiar multe şcoli din mediul rural care au venit să-şi aleagă licee la oraş”, ne spune directoarea-adjunctă de la  CJRAE, Violeta Muşunoiu Hoton.

Sirop de soc, ţestoase şi roboţi

Cel mai vizibil lucru din holul universităţii era, ieri, mascota Colegiului Economic – ţestoasa uriaşă în care se „îmbrăcase” un elev. Colegiile cu profil de industrie alimentară au venit să îmbie viitorii liceeni cu franzeluţe, chifle, conserve de legume sau de fructe, prăjituri şi siropuri. Şcolile tehnice au venit fiecare cu aparatură din laboratoare. Colegiul „Aurel Vlaicu” se mândrea cu un robot uriaş, întrucât de anul acesta, în urma semnării unui parteneriat cu un agent economic, unitatea de învăţământ va şcolariza elevi la o calificare nouă – tehnician operator roboţi industriali.

Elevii de la Liceul de Arte s-au lăudat cu picturi, dar şi un film prin care treceau în revistă concertele la care au participat, în timp ce liceenii de la „Sportiv” aveau o adevărată colecţie de diplome, trofee şi medalii de la competiţiile pe care le-au câştigat.

Din nefericire, comportamentul elevilor de gimnaziu, cărora colegii lor mai mari le-au împărţit cu dărnicie tot felul de pliante cu informaţii, a lăsat de dorit. În jurul orei 12,00, holul Universităţii era plin de fluturaşii, steguleţele şi alte materiale de promovare pe care aceştia le-au împrăştiat pe jos. 

Mai puţine locuri decât anul trecut

De la an la an, numărul locurilor la licee se împuţinează. Dacă în 2012 au fost alocate 5.418 locuri, iar în 2013 - 5.330 de locuri pentru clasa a IX-a, anul acesta, cu tot cu şcolile profesionale, se ajunge doar la 5.242. Dintre acestea, 1.820 sunt la filiera teoretică, 2.296 sunt la clasele tehnologice, 230 la vocaţional şi 896 la şcolile profesionale, care anul acesta vor funcţiona începând cu clasa a IX-a.

Citit 2207 ori Ultima modificare Miercuri, 09 Aprilie 2014 17:55

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.