Guvernul a decis: Profesorii se pot titulariza cu o simplă cerere

Guvernul a decis: Profesorii se pot titulariza cu o simplă cerere
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Guvernul a adoptat o OUG prin care profesorii care au obţinut minim 7 la examenul de titularizare în ultimii şase ani se pot titulariza printr-o simplă depunere de cerere în şcoala în care au predat ca suplinitori calificaţi, dacă postul este titularizabil şi dacă au avizul consiliului de administraţie.

Deşi profesorii aveau dreptul la să se titularizeze astfel şi până acum,  Curtea Constituţională prin decizia nr. 106/2014, publicată în MO nr. 238/03.04.2014 declara neconstituţional articollul 253 din Legea Educaţiei care prevedea acest lucru.

"În textul aprobat de Guvern, Ministerul Educaţiei Naţionale a adus clarificări în ceea ce priveşte situaţia cadrelor didactice titularizabile, astfel că, pe de o parte, se precizează că nu există două procedee de titularizare diferite, iar pe de cealaltă parte, textul defineşte conceptul de "viabilitate a postului". Articolul precizează că toate cadrele didactice promovate cu minimum 7 la concursurile de titularizare din învăţământul preuniversitar în ultimii 6 ani şi care sunt angajate deja pe baza contractului individual de muncă pe perioadă determinată pot fi repartizate pe perioadă nedeterminată în unităţile de învăţământ unde predau", precizează un comunicat de presă al Ministerului Educaţiei

Citit 2592 ori Ultima modificare Miercuri, 09 Aprilie 2014 18:01

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.