Joi începe a treia ediţie a Concursului Internaţional "Stelele Ştiinţei"

Joi începe a treia ediţie a Concursului Internaţional "Stelele Ştiinţei"
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Colegiul Naţional „Al. I. Cuza” şi Şcoala Nr. 28 vor organiza astăzi şi mâine cea de-a treia ediţie a Concursului Internaţional „Stelele Ştiinţei”, derulat cu sprijinul Institutului Naţional pentru Fizica Laserelor, Plasmei şi Radiaţiei.

Au fost înscrise 105 lucrări la cele patru secţiuni la care vor participa 276 de elevi care provin de la 23 de şcoli din România, la care se adaugă elevi din  Bulgaria, Serbia şi Ungaria.

Cinci lectori din patru ţări (Austria, Irlanda, Israel, România) vor susţine prezentări în cadrul celei de-a V-a ediţii a Conferinţei Internaţionale “Science in School” la care vor participa 100 de cadre didactice din învăţământul preuniversitar şi universitar.

Concursul este finanţat de Primăria Municipiului Galaţi, iar premiile, în valoare totală de 3.500 de lei, asigurate prin bunăvoinţa Alex&Com, Asociaţia Cultural Ştiinţifică “Al. I. Cuza”, vor fi în valoare de 200 lei (premiul I), 150 lei (premiul al II-lea), 100 lei (premiul al III-lea), 50 lei (menţiune) pentru fiecare dintre cele  patru secţiuni.

Festivitatea de deschidere va avea loc joi, 10 aprilie, orele 9,30, la Complexul Muzeal de Ştiinţe ale Naturii. Vineri, 11 aprilie, concursul va începe la orele 9,00, iar festivitatea de premiere va avea loc în aceeaşi zi, la orele 13,30.

Citit 1582 ori Ultima modificare Miercuri, 09 Aprilie 2014 17:58

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.