Cum a fost primul EXAMEN al elevilor de la clasa a IV-a

Cum a fost primul  EXAMEN al elevilor de la clasa a IV-a
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Copiii susţin că subiectele au fost uşoare, învăţătorii lor sunt însă rezervaţi


Aproximativ 200 de elevi au lipsit ieri de la evaluarea naţională, dintre cei 5.000 de elevi de clasa a IV-a din judeţul Galaţi care au fost înscrişi pentru această testare.

La terminarea evaluării, elevii claselor a IV-a care au ieşit din testare chiar mai devreme au declarat că subiectele au fost foarte uşoare şi că se aşteptau să primească ceva mai greu.

Nu la fel de încântaţi s-au arătat învăţătorii lor, care susţin că, în ciuda subiectelor uşoare, vor fi destul de puţine teze perfecte. Aceştia susţin că textele suport au fost mult prea lungi, faţă de cât erau elevii obişnuiţi la lecţiile din manual, lucru care nu li s-a părut normal: „Una faci în clasă, alta evaluezi! Am lucrat zeci de ore la gramatică, ortografie şi punctuaţie şi n-au primit niciun subiect din aceste capitole”, ne-a spus un cadru didactic de la Şcoala Nr.12.

Dascălii mai spun că au fost şi itemi cu exprimări ambigue şi neclare şi că abia aşteaptă să vină caietele cu baremele, pentru a putea vedea care e situaţia.

Organizatori sculaţi cu noaptea-n cap

Cum chiar şi şcolile din cele mai îndepărtate cătune au fost nevoite să-şi descarce şi să-şi multiplice singure subiectele, comisiile au fost chemate la ora 5,00 dimineaţa, chiar dacă nu primesc niciun leu pentru această muncă suplimentară. Chiar au fost probleme la descărcatul paginilor, dar până la începerea testării, la ora 10,00, a fost suficient timp să se rezolve toate situaţiile, astfel încât toţi elevii de clasa a IV-a şi-au primit subiectele.

Inspectoarea general-adjunctă, Diamanta Bulai, susţine că a fost destul de dificil ca 200 de unităţi de învăţământ să-şi descarce singure subiectele şi să le multiplice şi că au mai fost probleme de tehnică, pentru remedierea cărora a fost însă suficient timp.

Joi, 29 mai, începând cu ora 10,00, elevii de clasa a IV-a vor susţine ultima probă, cea la matematică.

Iată şi SUBIECTELE date la limba română la EVALUAREA elevilor de clasa a IV-a

Citit 1361 ori Ultima modificare Miercuri, 28 Mai 2014 17:58

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.