Elevii au jucat şah la testul de matematică la evaluarea de clasa a IV-a

Elevii au jucat şah la testul de matematică la evaluarea de clasa a IV-a
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Cei mai mulţi dintre ei au terminat de rezolvat în 20-30 de minute, jumătate din timpul alocat * Luni încep examenele pentru cei mai mici dintre elevi, cei de la clasele a II-a


Cei aproximativ 5.000 de elevi din clasa a IV-a au trecut cu bine şi peste ultima probă a evaluării, cea la matematică. Cei mai mulţi dintre ei au susţinut că subiectele au fost uşoare şi au declarat chiar că au terminat tot de rezolvat în 20-30 de minute, deşi aveau la dispoziţie o oră. Cel mai tare i-a amuzat faptul că la ultimul punct au avut de rezolvat un exerciţiu legat de jocul de şah. „Ne-a cerut să scriem în câte moduri putem muta calul, dacă plecăm de fiecare dată de pe poziţia F6. Asta-i matematică?”, se întreabă un puşti.

Ca şi la limba română, cadrele didactice se arată destul de rezervate: „Când subiectele sunt foarte uşoare, elevii au tendinţa să greşească, din neatenţie. Şi au fost unii itemi care chiar le solicitau atenţia. Unii copii de la noi au terminat totul într-un sfert de oră. Bineînţeles că am insistat să-şi verifice încă o dată ce au făcut”, ne-a spus directoarea de la Şcoala Nr. 42, Camelia Nenu. Aceasta susţine că, spre deosebire de proba la limba şi literatura română, când au fost probleme la descărcatul subiectelor, la matematică a mers mai uşor, întrucât comisia era deja rodată.

Luni, 2 iunie, va veni rândul celor mai mici dintre elevi să treacă prin focurile evaluării naţionale. Copiii din clasele a II-a vor da proba de scris-citit, în intervalul orar 10,00 - 12,00. Miercuri, 4 iunie, vor da proba la matematică.

Pe 5 şi 6 iunie, vor susţine evaluarea elevii claselor a VI-a.

Vezi aici ce subiecte au primit elevii de clasa a IV-a la matematică

Vezi aici ce subiecte au primit elevii de clasa a IV-a la limba română

Citit 2018 ori Ultima modificare Joi, 29 Mai 2014 19:33

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.