Amfibieni, caracatiţe şi matematică la evaluarea de la clasa a VI-a

Amfibieni, caracatiţe şi matematică la evaluarea de la clasa a VI-a
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* „Itemii au fost inegali ca dificultate”, susţine directorul-adjunct al CNVA, Romeo Zamfir  * Cadrele didactice se plâng că cei de la minister au procedat cu o totală lipsă de respect


Elevii au susţinut, ieri ultima probă la evaluarea de la clasa a VI-a, cea la matematică şi ştiinţe. La liceele bune, elevii au terminat de rezolvat itemii în 20 de minute.

„Subiectele nu au fost dificile, dar necesitau ceva mai multă atenţie. Elevii mei au terminat după 20 de minute”, spune directorul de la Colegiul „Spiru Haret”, profesorul Ion Grecu. 

Se pare să nivelul de dificultate inegal de la o variantă la alta a devenit o constantă a acestor evaluări. Directorul-adjunct al Colegiului Naţional „V. Alecsandri”, Romeo Zamfir, susţine că şi la matematică una dintre variante a fost ceva mai uşoară decât cealaltă: „Un anumit subpunct le-a ridicat elevilor mai multe probleme. Nu a fost foarte dificil, dar gradul de dificultate a variat”, consideră Romeo Zamfir.

Cum subiectul a fost interdisciplinar, problemele de matematică au fost „îmbrăcate” în teme de botanică sau zoologie. 

„Ne-au chemat degeaba la ora 5,00”

Una peste alta, la finalul evaluărilor, profesorii susţin că cei din Ministerul Educaţiei au dat dovadă de lipsă de respect, chemându-i în fiecare zi, chiar şi de Ziua Educatorului, dimineaţa, la ora 5,00, pentru ca de la 6,00 când s-a terminat multiplicarea subiectelor şi până la ora 10,00 sau 12,00 când au început probele să stea degeaba.

„Nu ne plătesc şi intră în fişa postului să facem aceste evaluări, sunt de acord. Dar nu e cazul să ne chemi să stăm atâtea ore degeaba”, spun la unison cadrele didactice, sperând că pentru anul viitor cei din MEN vor schimba modul de organizare.   

Iată subiectele la matematică şi ştiinţe la evaluarea de la clasa a VI-a

Citit 2075 ori Ultima modificare Vineri, 06 Iunie 2014 22:37

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.