BACALAUREAT fără preşedintele comisiei judeţene

BACALAUREAT fără preşedintele comisiei judeţene
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Inspectoarea generală Laura Marin se află la Bucureşti pentru a depune jurământul de deputat * 30 la sută dintre absolvenţii de anul acesta au renunţat la examenul de maturitate


Deşi, în documente, inspectoarea generală Laura Marin figurează ca preşedinte al comisiei judeţene de bacalaureat, examenul de maturitate a început, ieri, la Galaţi, fără şefa cea mare. Absenţa este motivată, însă. Noua deputată de Galaţi a fost chemată chiar pe 10 iunie, în prima zi a bacalaureatului, la Bucureşti, pentru a depune jurământul la Parlament.

În locul său, s-a ocupat ca treburile să meargă bine inspectoarea general-adjunctă Diamanta Bulai. Aceasta ne-a declarat că prima zi a probelor de competenţe de comunicare în limba română a decurs fără incidente neplăcute. "Am avut licee care au preferat să-şi programeze toţi elevii într-o singură zi, prin urmare examenul a durat până seara la ora 20,00, dar şi instituţii unde au fost împărţiţi pe cele trei zile alocate de calendarul bacalaureatului acestei  probe", ne-a spus inspectoarea general-adjunctă.

Aproape 1.500 absolvenţi au renunţat la examen

Dintre cei 4.018 candidaţi înscrişi la bacalaureat, doar 3.200 sunt din seria curentă de absolvenţi ai ultimului an de liceu. Cum în aprilie figurau 4.675 de elevi în clasele a XII-a şi a XIII-a, rezultă că aproape 1.500 nu s-au mai înscris la examen. Acest lucru înseamnă că peste 30 la sută dintre absolvenţii de anul acesta fie n-au reuşit să-şi încheie situaţia şcolară, fie pur şi simplu au ales să nu mai susţină bacalaureatul, descurajaţi de faptul că examenul se promovează destul de greu.

La fel s-a întâmplat şi anul trecut, când mai bine de 1.000 de candidaţi au renunţat la examen. Se pare, însă, că pe an ce trece numărul celor care renunţă să-şi ia diploma de maturitate este din ce în ce mai mare.

Proba continuă până joi

Proba de competenţe de comunicare în limba română continuă astăzi şi mâine. De luni, 16 iunie, până vineri, 20 iunie, se va susţine proba de competenţe digitale, urmând ca între 23 şi 27 iunie să se susţină competenţele de comunicare într-o limbă modernă. Probele scrise debutează luni, 30 iunie.

 

Citeşte aici despre două eleve care au luat bacalaureatul

 

Citit 2293 ori Ultima modificare Marți, 10 Iunie 2014 19:35

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.