BACALAUREAT 2014/ Luni, proba scrisă la limba şi literatura română

BACALAUREAT 2014/ Luni, proba scrisă la limba şi literatura română
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

3.578 de elevi din tot judeţul Galaţi vor susţine luni prima probă scrisă din cadrul examenului de bacalaureat.

"Avem 17 centre de bacalaureat, 12 de examen şi cinci de evaluare. Avem doar cinci cadre didactice universitare care s-au oferit să fie preşedinţi de comisie în centre, restul au fost acoperiţi cu profesori gălăţeni. Tragerea la sorţi s-a făcut duminică,  în videoconferinţă cu ministrul Educaţiei, iar ceilalţi membri ai comisiilor au fost extraşi în şedinţa care s-a desfăşurat la Colegiul "Elena Doamna", unde au fost prezenţi reprezentanţi ai ONG-urilor şi ai Consiliului Elevilor", ne-a declarat inspectoarea generală, Mioara Enache.

Examenul începe la ora 9,00, prin urmare elevii trebuie să ajungă în săli cel târziu la 8,30. Proba durează trei ore, însă elevii au voie să iasă din sală după o oră şi jumătate, cel mai devreme. Sălile vor fi dotate cu camere de supraveghere, la fel ca în ultimii trei ani.

Pe 2 iulie, elevii vor susţine proba obligatorie profilului şi specializării, respectiv: matematică - pentru profilul real din filiera teoretică, pentru toate profilurile din filiera tehnologică şi pentru profilul militar şi profilul pedagogic, specializarea învăţători-educatoare, istorie - pentru profilul umanist din filiera teoretică şi pentru toate profilurile şi specializările din filiera vocaţională.

Ultima probă se va da pe 4 iulie, la alegere din profilul şi specializarea urmată. Rezultatele parţiale se vor afişa pe 7 iulie, până la ora 12,00, iar contestaţiile se vor depune în aceeaşi zi, între orele 12,00 şi 16,00. Pe 11 iulie vor fi date publicităţii rezultatele finale. A doua sesiune a examenului de bacalaureat din 2014 va avea loc în perioada 18-29 august, în 4 septembrie fiind programată afişarea rezultatelor finale.

Citit 1326 ori Ultima modificare Luni, 30 Iunie 2014 12:51

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.