O ELEVĂ a ajuns la SPITAL direct de la proba de BACALAUREAT la matematică

O ELEVĂ a ajuns la SPITAL direct de la proba de BACALAUREAT la matematică
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Un alt candidat a fost eliminat după ce a fost prins cu detectorul de hands-free * Subiectele la matematică şi istorie au fost accesibile


Imediat după ce au fost distribuite subiectele, unei candidate de la centru de examen de la Colegiul „Calistrat Hogaş” din Tecuci i s-a făcut rău şi a fost dusă cu salvarea la spital. „Pe fondul emoţiilor, fata a făcut o cădere de calciu destul de serioasă. Ea a fost ţinută sub perfuzii. "Comisia judeţeană a ţinut tot timpul legătura cu asistenta care o avea în grijă, sperând ca la ora 13,00 să putem folosi subiectele de rezervă. Vorbisem şi la minister, se ştia situaţia. Numai că, în jurul orei 12,30, candidata încă nu-şi revenise şi nici nu-şi dorea să se prezinte la examen. Aşa că va veni în sesiunea următoare, pentru a susţine această probă”, ne-a declarat inspectoarea generală, Mioara Enache. 

„Jucăria” pentru detectat dispozitivele hands-free

Cum tehnologia folosită de candidaţi pentru a „fenta” examenele este din ce în ce mai avansată şi sofisticată, profesorii au fost nevoiţi să se specializeze şi ei în detectarea lor. Astfel, preşedintele centrului de examen de la Liceul Tehnologic de Marină, Adrian Diacănu – directorul de la Liceul Teoretic „Mircea Eliade” - a umblat prin sălile de examen cu un detector de hands-free şi a şi „pescuit” un candidat care avea asupra lui un asemenea gadget, în timpul examenului. Respectivul elev a fost eliminat din examen şi se va putea prezenta la susţinerea bacalaureatului abia după două sesiuni, conform legislaţiei.

Subiecte accesibile şi la matematică şi la istorie

Deşi elevii, mai ales cei de la liceele tehnologice, au ieşit destul de plouaţi din examen, profesorii de matematică şi istorie susţin că subiectele la ambele discipline au fost accesibile.

„La matematică-informatică sunt subiecte de dificultate medie, la fel ca şi cele de anul trecut. Nu au fost surprize, candidaţii se aşteptau să primească aşa ceva. Nici la liceele tehnologice nu au un grad de dificultate mărit. Cred că o notă de şase ar  trebui să obţină toţi cei care măcar au dat pe la ore”, consideră directorul-adjunct de la CNVA, profesorul de matematică Romeo Zamfir. Acelaşi lucru ni l-a declarat şi inspectoarea de specialitate la această disciplină, Viorica Bujor.

Profesorul de istorie Gabriel Enache consideră, de asemenea, că nici subiectele la această disciplină n-au ridicat prea mari probleme. „Au fost de nivel mediu. Se poate obţine cu uşurinţă nota 7 sau 8. Uşor mai dificil este subiectul al III-lea, dar şi descoperirea relaţiilor de cauză-efect de la subiectul I necesita atenţie sporită”, spune dascălul de la Colegiul „Cuza”.

Vineri, ultima probă

Vineri, 4 iulie, se va susţine ultima probă, cea la disciplina la alegere din profilurile şi specializările urmate. Primele rezultate se vor afişa luni, pe 7 iulie, până în ora 12,00, urmând ca până la ora 16,00, candidaţii nemulţumiţi să depună contestaţii. Notele finale vor fi făcute publice vineri, pe 11 iulie.

Citit 2493 ori Ultima modificare Miercuri, 02 Iulie 2014 22:14

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.