Cazarea în CĂMINE, o problemă rezolvată. Studenţii s-au întors "acasă"

Cazarea în CĂMINE, o problemă rezolvată. Studenţii s-au întors "acasă"
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Vremurile în care se stătea la cozi în Campusul “Al. I. Cuza”, pentru a prinde o cameră într-un cămin sunt demult apuse. Programarea studenţilor pe zile în funcţie de anii de studiu, existenţa formularelor de precazare şi o bună organizare şi coordonare între reprezentanţii Biroului Cămine, Cantine şi Proiecte Studenţeşti şi administratorii de cămin au făcut ca sâmbătă, undeva în zona prânzului, în campus să fie linişte şi pace.

Acces la internet şi la sala de fitness

"Camera este drăguţă, dar spaţiul este mic pentru patru oameni. Stau cu încă trei fete, din colţuri diferite ale Moldovei, pe care nu le cunosc, sper să ne înţelegem. Mi-am adus de acasă pături, lenjerie de pat, prosoape, o să mai aduc un dulăpior şi cuptorul cu microunde,” spune Mădălina Malachi, studentă în anul I la Kinetoterapie, venită din Republica Moldova.

"Ne vom pune paturi suprapuse şi suntem încântaţi că vom avea acces gratuit la sala de fitness din campus şi la internet, ne spune Radu Gurduială, boboc la Drept, venit de la Ungheni, tot din Republica Moldova.

Jumătate dintre cei 160 de studenţi străini admişi la Dunărea de Jos, care au solicitat un loc în campus, au fost deja cazaţi, cu sprijinul Clubului Studenţilor Basarabeni şi Bucovineni (CSBB) din cadrul LSG. Voluntarii i-au aşteptat pe moldoveni la ora două noaptea, când a ajuns autocarul, i-au cazat provizoriu în H şi, a doua zi, i-au condus spre Universitate, pentru a-i ajuta să se înscrie. “Sunt boboci, vin într-o ţară străină, au emoţii, nu ştiu să se orienteze”, a explicat Andrei Jurcaneanu, liderul CSBB.

Sus cu frigiderul pe scări

Ca şi în alţi ani, studenţii au preferat să-şi aducă de acasă mobilier sau electrocasnice. Părinţi, fraţi, prieteni, cu toţii descărcau şi urcau pe scări frigidere, televizoare, cuptoare cu microunde, cărţi, rafturi, biciclete medicinale, covoare sau plante de apartament. Câţiva dintre ei s-au apucat de zugrăvit, fie că nu le plăcea culoarea, fie că pereţii nu arătau prea curaţi.

În acest an, un student la buget va plăti 107 lei pentru un loc într-unul din căminele B, C, D, E, G şi 112 lei pentru H sau căminul LSG. Cei admişi la taxă plătesc cu 100 de lei în plus.

Citit 2219 ori Ultima modificare Luni, 29 Septembrie 2014 20:42

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.