MANUALELE DIGITALE au ajuns la Inspectoratul Şcolar Judeţean
Foto: Încă nu se ştie cât timp vor lipsi Abecedarele de pe băncile elevilor

MANUALELE DIGITALE au ajuns la Inspectoratul Şcolar Judeţean
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Săptămâna viitoare începe distribuirea lor către şcoli


O parte dintre cele aproximativ 25.000 de manuale digitale destinate elevilor gălăţeni din clasele I şi a II-a (cu excepţia Abecedarului) a ajuns, în sfârşit, la Inspectoratul Şcolar Judeţean, după două luni şi jumătate de la începerea anului şcolar, ne-a informat inspectoarea generală Mioara Enache. Aceasta susţine că, până la sfârşitul săptămânii, editurile vor trimite toate cărţile comandate.

"Vom face un grafic şi vom începe distribuirea manualelor către toate unităţile şcolare, începând de marţi, întrucât luni, săptămâna viitoare, este 1 Decembrie şi este zi liberă. Vom face tot posibilul ca aceste cărţi să ajungă cât mai repede cu putinţă la elevi", ne-a declarat inspectoarea generală, Mioara Enache.

Abecedarul - un vis prea îndepărtat

Singura carte care nu va ajunge la "bobocii" de clasa I este şi cea mai importantă - Abecedarul. Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor a cerut Ministerului Educaţiei, la sfârşitul săptămânii trecute, reevaluarea tuturor ofertelor pe care editurile le-au depus pentru Abecedare. Acest lucru înseamnă că manualele au şanse mici să mai ajungă în acest an şcolar la elevi. După această nouă reevaluare, procedura ar putea fi contestată iar şi iar, într-un joc de-a şoarecele cu pisica.

Printre altele, Comisia Naţională de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC) a concluzionat că preţul prea mic oferit de câştigători este suspect. Un preţ de 4,7 lei nu poate să acopere standardele de calitate pentru două cări şi două CD-uri, au considerat editurile contestatare, iar CNSC le-a dat dreptate.

Ministerul Educaţiei va constitui o nouă comisie care va reevalua toate ofertele pentru Abecedar, în termen de 25 de zile. „Va fi reanunţată lista câştigătorilor, iar în cazul în care nu vor fi noi contestaţii se vor urma paşii care au fost făcuţi şi cu celelalte manuale digitale pentru clasele I şi a II-a”, spun reprezentanții MEN.

„Până şi pe vremea lui Creangă”

Cadrele didactice care predau anul acesta la clasa I susţin că este absurd ca alfabetizarea elevilor de clasa I să se facă fără tradiţionalul Abecedar. „Ne străduim să le punem la dispoziţie fişe, pentru că vechile Abecedare, chiar dacă MEN a cheltuit degeaba bani pentru retipărirea lor, nu sunt conforme cu programa. Nu ne ajută. E inadmisibil ce se întâmplă. Până şi pe vremea lui Creangă exista măcar un abecedar la clasă", ne-a spus un cadru didactic de la Şcoala Nr. 12.

Citeşte şi: Colegiul "Cuza" se MUTĂ. VEZI unde ar urma să fie NOUL SEDIU

Citit 1720 ori Ultima modificare Marți, 25 Noiembrie 2014 19:27

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.