TINERII ŞI ORAŞUL/ Cum au sărbătorit elevii 147 de ani de CNVA

TINERII ŞI ORAŞUL/ Cum au sărbătorit elevii 147 de ani de CNVA
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Aproape 500 de volume vor ajunge la o bibliotecă şcolară din mediul rural


Pe 26 noiembrie 2014 s-au împlinit 147 de ani de când porţile Colegiului Naţional „Vasile Alecsandri” (CNVA) au fost deschise pentru prima dată. Ca în fiecare an, s-a dorit celebrarea acestui important eveniment prin diverse activităţi care să evidenţieze spiritul prolific al liceenilor de la CNVA.

Târg de universităţi

Deoarece viitorul reprezintă una dintre preocupările majore ale oricărui elev, liceul nostru a fost gazda unui târg de universităţi din Marea Britanie, intitulat sugestiv „Study Abroad Day Galaţi”. Corpul Nou a devenit, astfel, un loc de mare interes pentru orice persoană atrasă de studiul în afara ţării. Expozanţii nu au ezitat să răspundă la întrebările curioşilor, făcând tot posibilul ca toată lumea ce le vizita standul să înţeleagă ce presupune viaţa de student al universităţii pe care o reprezentau.

Teatru, roboţi şi activităţi filantropice

De asemenea, fiecare club al liceului şi-a prezentat activitatea, de exemplu clubul de teatru „Arabella”, care a interpretat cu succes piesa „Rapunzelo şi Julirider” în amfiteatru, şi clubul de robotică, care le-a prezentat elevilor un robot ce urma mişcările mâinii; să nu uităm însă de cluburile de dezbatere, voluntariat, arte combinate şi activităţi filantropice, care au împărţit pliante cu detalii şi au făcut mici galerii foto, convingând astfel cât mai mulţi elevi să li se alăture.

Pe parcursul zilei, pereţii holurilor au fost decoraţi cu desene, fotografii şi artă grafică, a căror unicitate şi frumuseţe simbolizează fărâme ale sufletelor elevilor. Cei care doreau să intre în posesia anumitor creaţii au luat parte la licitaţia puţin diferită faţă de restul, întrucât nu s-a licitat pe bani, ci pe cărţi, de unde rezultă şi numele activităţii: „Artă pentru o carte, o carte pentru o bibliotecă”. Astfel, cel care licita cele mai multe cărţi primea lucrarea dorită, în final ajungându-se până la 40 de cărţi în schimbul unei lucrări! La această activitate au participat 95 de elevi, strângându-se la sfârşitul zilei aproximativ 480 de cărţi, ce vor fi donate unei biblioteci din mediul rural.

Majorete şi meci de baschet

Ziua s-a încheiat cu un meci de baschet amical între echipa CNVA şi cea a CNMK. Cunoaşteţi acel sentiment ce pătrunde în sufletul fanilor aflaţi pe stadionul echipei preferate? Acel moment în care problemele sunt transpuse în clipe de fericire deplină? Cu mâna pe inimă afirmăm faptul că orice elev prezent în sala de sport a avut parte de el. Strigătele de încurajare erau auzite de afară! Credeaţi că majoretele pot fi întâlnite doar în filme? Ei bine, noi le avem pe ale noastre! Cele opt fete au avut grijă să-i ambiţioneze pe jucători prin diverse mesaje. Dansul lor a fost, de asemenea, un moment remarcabil, coregrafia fiind una bine pusă la punct.

Citeşte şi: TINERII ŞI ORAŞUL/ Despre cravate şi liceu

Citit 2102 ori Ultima modificare Luni, 01 Decembrie 2014 20:49

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.