TINERII ŞI ORAŞUL/ Semnal de alarmă! Gramatica limbii române nu trebuie să fie opţională
Foto: Sursa foto: ellasescu.wordpress.com

TINERII ŞI ORAŞUL/ Semnal de alarmă! Gramatica limbii române nu trebuie să fie opţională
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Trăim în România în anul 2015 şi consider că e de bun-simţ să cunoaştem şi să utilizăm corect limba maternă. Aşa considerăm noi, liceenii, motiv pentru care ne întrebăm adesea dacă nu ar fi normal ca gramatica limbii române să se studieze şi după absolvirea clasei a VIII-a?

Din păcate, în licee, gramatica nu mai face parte din trunchiul comun, nici măcar la clasele de filologie sau de viitori învăţători, rămânând o disciplină opţională (ca şi chineza). Constatăm, cu dezamăgire, că în ultimii ani s-au înmulţit cazurile în care elevii scriu la examenul de maturitate la fel cum scriu pe reţelele de socializare, vocabularul lor este din ce în ce mai sărac, iar exprimarea lasă de dorit.

Prin urmare, noi (liceenii de astăzi) am dori să tragem un semnal de alarmă şi să ne adresăm persoanelor avizate, care elaborează planurile cadru pentru învăţământul preuniversitar, că gramatica limbii române nu ar trebui să fie doar o disciplină opţională, cu atât mai mult cu cât unele facultăţi propun pentru admitere teste grilă la această disciplină.

Citit 2999 ori Ultima modificare Luni, 19 Ianuarie 2015 18:42

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.