Colegiul "Cuza" nu are sediu. Campus lăsat în PARAGINĂ de şase ani!

Colegiul "Cuza" nu are sediu. Campus lăsat în PARAGINĂ de şase ani!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Tăiat de la finanţare încă din 2009, campusul de pe terenul Şcolii Nr. 7 „Constantin Brâncoveanu”, care ar fi trebuit să adăpostească elevii Colegiului Naţional „Alexandru Ioan Cuza”, este şi astăzi abandonat. Nimeni nu ştie dacă se vor mai continua lucrările, iar cei de la Inspectoratul Şcolar Galaţi nu au niciun răspuns, pentru că finanţarea nu vine de la ei.

Construcţia, începută în 2007, includea două corpuri de clădire şi o sală de sport. Lucrările s-au oprit după doi ani, din lipsa finanţării. Iniţial, Ministerul Educaţiei programase să investească în campusul modern 16 milioane de lei, dar a achitat doar 2,8 milioane, iar lucrările au fost abandonate. Guvernul Boc a stopat finanţarea campusurilor şcolare. În tot acest timp, elevii Colegiului Naţional „Alexandru Ioan Cuza” au rămas într-o clădire veche, revendicată şi câştigată de comunitatea evreiască, pentru care Primăria plăteşte o chirie enormă.

Consiliul Local promite că va continua investiţia începută în incinta Şcolii 7 şi chiar a alocat ceva fonduri, dar sunt puţine pe lângă cât este nevoie, de aceea se vorbeşte de necesitatea accesării unor fonduri europene. Cum clădirea în care este găzduit colegiul prezintă risc seismic destul de ridicat, s-a propus mutarea instituţiei de învăţământ în clădirea fostei Facultăţi de Chimie Alimentară. Deşi se vorbeşte de mai bine de două luni despre asta, protocolul nu a fost semnat încă.


CITEŞTE ŞI: Colegiul Traian, indezirabil pentru Jandarmerie. MOTIVELE pentru care militarii preferă să stea departe de oraş

 

Citit 2756 ori Ultima modificare Joi, 15 Februarie 2018 17:45

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.