UPDATE: Noi schimbări privind BACALAUREATUL, anunţate de ministrul Educaţiei. Se vor aplica la examenul din iunie-iulie

UPDATE: Noi schimbări privind BACALAUREATUL, anunţate de ministrul Educaţiei. Se vor aplica la examenul din iunie-iulie
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

UPDATE, 23 iunie, 13,00: Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat, marţi, 23 iunie, că lucrările scrise de la bacalaureat vor fi corectate în alte judeţe decât cele în care se susţine examenul, începând din sesiunea iunie-iulie. Oficialul a precizat că această hotărâre va face obiectul unui ordin de ministru.


Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI) a anunţat, luni, 22 iunie, că reprezentanţii Ministerului Educaţiei au propus ca lucrările de la examenul de bacalaureat să fie corectate în alte judeţe, iar federaţia sindicală susţine această propunere.

FSLI consideră că prin schimbarea modalităţii de corectare a lucrărilor nu va mai exista nicio suspiciune nici asupra rezultatelor finale ale examenului de bacalaureat, nici asupra profesorilor care corectează.

Conform unei declaraţii făcute de Vasile Șalaru, secretar de stat pe probleme de învăţământ preuniversitar, lucrările scrise ale celor care susţin examenul de bacalaureat ar putea fi strânse la nivelul centrului judeţean şi trimise apoi, într-un alt judeţ, cu ajutorul angajaţilor Jandarmeriei, această procedură fiind întâlnită şi la examenul de titularizare a profesorilor.

Noutatea constă şi în faptul că se propune să aibă loc o tragere la sorţi pentru repartizarea lucrărilor, astfel încât să nu se ştie dinainte judeţul unde vor ajunge lucrările pentru a fi corectate.

A început proba la limbile străine

Peste 3.200 de elevi de clasa a XII-a s-au înscris pentru susţinerea probei de competenţe de comunicare într-o limbă străină. Cei mai mulţi - 2.923 - vor fi testaţi la limba engleză, 362 la franceză şi doar şapte la germană. Evaluarea la limbile străine ţine până pe 26 iunie, urmând ca luni, 29 iunie, să înceapă examenele scrise, cu proba la limba şi literatura română. (22 iunie)

Citit 3265 ori Ultima modificare Marți, 23 Iunie 2015 14:19

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.