Bacalaureat 2015. Subiecte uşoare la limba şi literatura română

Bacalaureat 2015. Subiecte uşoare la limba şi literatura română
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

* Un elev a fost eliminat pentru tentativă de fraudă la examen

Dintre cei 3.942 înscrişi la proba de limba şi literatura română a Bacalaureatului au lipsit, ieri, 114 candidaţi.

La centrul de la Liceul de Marină, comisia a fost nevoită să elimine unul dintre candidaţi, care încerca să fraudeze examenul. "Supraveghetorii l-au surprins când folosea fiţuicile pentru a se inspira la lucrare", ne-a povestit inspectoarea generală Mioara Enache, preşedinta comisiei judeţene de Bacalaureat.

Acesta nu va mai avea voie să susţină examenul în sesiunea următoare.

Generaţia care nu iubeşte poezia

În faţa centrelor de examen, atât candidaţii cât şi părinţii care-i aşteptau să iasă de la probă erau fericiţi că, în sfârşit, după trei ani la rând când au primit la eseu poezie, acum au avut un subiect axat pe proză.

Profesoara Elena Grigoraş de la Colegiul de Industrie Alimentară şi Turism "D. Moţoc" susţine că subiectele au fost mult mai uşoare decât în anii anteriori: "Nu ar trebui să fie o problemă ca cei mai mulţi candidaţi să obţină note între 7 şi 8. Faptul că au avut de ales între trei autori foarte cunoscuţi, la profil real, a venit în sprijinul lor. Nici textul dramatic nu le-a ridicat prea multe probleme, iar compunerea argumentativă despre importanţa sportului este aproape banală. M-am uitat şi pe subiectele de la profil umanist şi nici acolo nu sunt probleme. Au un autor interbelic la alegere, argumentaţia despre importanţa scriitorilor în societate nu ridică dificultăţi. Ar trebui să fie note mult mai bune decât în alţi ani", susţine Elena Grigoraş.

BAC 2015 - CLICK AICI pentru subiectele la limba şi literatura română

Miercuri, 1 iulie, se va desfăşura proba scrisă la matematică sau istorie, iar vineri, 3 iulie, cea la o disciplină la alegere din specializarea urmată. Rezultatele se vor afişa pe 7 iulie şi tot în aceeaşi zi se vor depune contestaţiile. Rezultatele finale vor fi făcute publice pe 10 iulie.

Citit 2315 ori Ultima modificare Luni, 29 Iunie 2015 17:37

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.