79 de GRADAŢII DE MERIT în plus pentru învăţământul gălăţean

79 de GRADAŢII DE MERIT în plus pentru învăţământul gălăţean
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Adrian Andrăşescu - liderul Sindicatului Educaţia - este cel care a reuşit să obţină anul acesta 79 de gradaţii de merit în plus pentru cadrele didactice din Galaţi. Încă de când s-au stabilit listele iniţiale, la sfârşitul lunii mai, liderul sindical a avertizat conducerea ISJ că procedura urmată are un viciu, însă i s-a spus că aşa scrie în metodologie. Convins că are dreptate, Adrian Andrăşescu a scris reclamaţii la Ministerul Educaţiei.

"Ministrul secretar de stat Vasile Şalaru a trimis o notă prin care îi arăta conducerii ISJ cum se face calculul şi cerea ca listele cu gradaţiile de merit să fie rediscutate. S-a constatat că deficitul era mai mare decât credeam eu, ar fi trebuit să se acorde vreo 230 de gradaţii în plus, dar, în final, s-au mai acordat doar 79, pentru că la unele discipline s-ar fi depăşit procentul de 16 la sută, iar acolo unde ne încadram în acest procent, cadrele didactice aveau mai puţin de 60 de puncte, minimul stabilit pentru a putea beneficia de această premiere", ne spune Adrian Andrăşescu.

Acesta susţine că şi în anii anteriori calcularea numărului beneficiarilor gradaţiilor de merit s-a făcut eronat. "Am avertizat şi în 2013 ministerul, dar pe fondul schimbării miniştrilor de atunci, problema a fost trimisă la ISJ spre rezolvare şi a rămas aşa", mai precizează Adrian Andrăşescu. Acesta susţine că într-adevăr metodologa este neclară, dar că ar fi trebuit citită ca un întreg, nu pe bucăţele.

"Nu am greşit cu nimic"

Că metodologia este neclară ne-a declarat şi inspectoarea general-adjunctă Diana Bulai, care susţine că nu a greşit cu nimic, întrucât a respectat ce scrie acolo.

"Se spune că se acordă gradaţie unui număr de cadre didactice echivalent cu 16 la sută, scăzând numărul gradaţiilor aflate în plată. Or, în mai, la momentul când noi facem listele cu gradaţiile de merit, oamenii care nu mai primesc gradaţie de la 1 septembrie sunt încă în plată. E adevărat că ei vor ieşi din plată peste puţin timp, dar metodologia nu spune că trebuie să ne raportăm la data de 1 septembrie. Nu a fost niciun calcul greşit, metodologia aşa este formulată, iar noi am respectat-o şi nimeni din Ministerul Educaţiei nu a spus că am fi aplicat-o incorect. Abia anul acesta au venit precizările care ar fi trebuit să fi existat de mult."

Prin urmare, de la 219, câte erau iniţial, numărul cadrelor didactice beneficiare a ajuns la 298.

Citit 4041 ori Ultima modificare Marți, 07 Iulie 2015 15:06

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.