Elevii din anii terminali pot DECONTA MANUALE. Iată ce SUMĂ acoperă Ministerul Educaţiei

Elevii din anii terminali pot DECONTA MANUALE. Iată ce SUMĂ acoperă Ministerul Educaţiei
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Elevii de clasele a XI-a, a XII-a şi a XIII-a vor putea deconta manuale, până la data de 15 noiembrie, anul curent, însă decontul nu poate depăşi suma de 55 de lei. Proiectul hotărârii de guvern, dar şi regulamentul de decontare a cheltuielilor au fost publicate de Ministerul Educaţiei.

Solicitări, facturi şi reguli pentru decontare

Elevii înmatriculaţi în clasele a XI-a, XII-a şi a XIII-a, interesaţi de decontarea cheltuielilor, pot depune la secretariatul unităţii de învăţământ o solicitare scrisă, însoţită de factura fiscală/ facturile fiscale din care reies numele elevului/părintelui sau tutorelui legal. De asemenea, este necesar să se prezinte informaţiile referitoare la manualele achiziţionate, suma achitată, autorii, editura, după caz.

În cazul în care suma achitată pentru manuale este mai mare sau egală cu 55 de lei, unităţile de învăţământ vor deconta suma de 55 de lei, iar dacă suma totală achitată la cumpărarea manualelor este mai mică decât 55 de lei, se va deconta suma totală din factură/facturi.

În proiectul de hotărâre de guvern se precizează că vor fi decontate numai sumele cheltuite pentru achiziţionarea manualelor şcolare, care se regăsesc pe lista manualelor aprobate de Ministerul Educaţiei pentru nivelul de clasă la care este înmatriculat elevul.

Cine asigură sumele decontate

Cheltuielile decontate pentru achiziţionarea manualelor şcolare de către elevi se asigură de la bugetul de stat, din sume alocate de Ministerul Educaţiei. Astfel, banii sunt transferaţi din bugetul ministerului în bugetul inspectoratelor şcolare, în conformitate cu numărul de elevi din clasele a XI-a, a XII-a şi a XIII-a, şcolarizaţi în anul şcolar 2015-2016.

După ce ajung banii în bugetul inspectoratelor şcolare, se realizează transferul în bugetul unităţilor de învăţământ liceal de stat. 

Citit 1973 ori Ultima modificare Marți, 08 Septembrie 2015 17:57

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.