Aproape 800 de locuri bugetate la MASTERAT la "Dunărea de Jos"

Aproape 800 de locuri bugetate la MASTERAT la "Dunărea de Jos"
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Prorectorul Toader Munteanu a declarat că, la masterat, anul acesta sunt alocate 780 de locuri la buget şi peste 1.400 de locuri la taxă. "Avem peste 2.500 de absolvenţi în sesiunea din vară, mai există şi sesiunea de toamnă la licenţă, unde avem înscrişi aproximativ 400 de absolvenţi, prin urmare ar fi cam 3.000 de absolvenţi de licenţă pe aproximativ 2.200 de locuri scoase la concurs la masterat", susţine Toader Munteanu.

"Dunărea de Jos" pune anul acesta la bătaie 51 de programe de studii la masterat la 12 facultăţi. Taxele de şcolarizare pentru locurile nebugetate sunt de 3.000 de lei la toate cele 51 de programe de studii.

Înscrierile au loc în perioada 16-19 septembrie, iar între 21 şi 23 septembrie, au loc probele, rezolvarea contestaţiilor şi afişarea rezultatelor. Ca şi la admitere la licenţă, fiecare facultate şi-a ales modalitatea proprie de admitere la masterat, informaţii despre probe putând fi găsite pe site-ul Universităţii.

"Sper să putem adăuga la lista specializărilor de masterat una nouă, care a fost aprobată de ARACIS în vară. Asta dacă va apărea o hotărâre de guvern cu suplimentări de locuri, altfel nu se poate, vom da admitere pentru această specializare anul viitor. Este vorba de Administrarea şi dezvoltarea afacerilor în turism, din cadrul Facultăţii de Economie şi Administrarea Afacerilor", a declarat şi prorectorul Adrian Lungu.

Citit 1237 ori Ultima modificare Miercuri, 09 Septembrie 2015 10:31

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.