CATEDRA/ Părinţi şi copii, în competiţie pe terenul de sport al şcolii

CATEDRA/ Părinţi şi copii, în competiţie pe terenul de sport al şcolii
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

Elevii de la pregătitoare A - clasa ştrumfilor de la Şcoala Nr. 28 au participat, la invitaţia profesoarei de educaţie fizică Geanina Mirela Radu, la activităţile celei de-a V-a ediţii a proiectului "Armonie şi mişcare". Fiecare ştrumf a concurat cu mama sau cu tata într-un număr de şase probe, unele destinate atât părinţilor şi copiilor, altele doar piticilor, în timp ce taţii şi mamele făceau galerie, iar altele doar părinţilor, iar copiii au fost cei care au bătut din palme şi i-au încurajat.

Prima probă a cuprins rostogoliri pe saltea, echilibru, aruncare-prindere, îndemânare şi sărituri, unde copii au făcut echipe cu părinţii. A doua probă - intitulată "Culesul cartofilor" le-a testat copiilor viteza, atenţia şi îndemânarea. La cea de-a treia probă - "Raţele şi vânătorii", a fost veselie mare, părinţii fiind cei invitaţi să-şi aducă aminte de copilărie, în timp ce proba a patra - "Balonul buclucaş" a fost o ştafetă dedicată exclusiv copiilor. La proba a cincea, părinţii au trebuit să demonstreze abilităţile de a face echipă, pentru că au fost nevoiţi să se deplaseze sincron pe schiuri. Ultima probă a reunit iar copii şi părinţi într-un joc de atenţie şi viteză desfăşurat în patru echipe.

În final, atât copiii cât şi părinţii au primit diplome, fiind declaraţi toţi câştigători. Doamna directoare a şcolii, profesor Camelia Bucşă, prezentă la activitate, i-a felicitat pe organizatori, dar şi pe participanţi, fiindcă au găsit răgazul şi disponibilitatea de a fi împreună.

Activitatea a fost binevenită acum, la început de drum, când copiii se împrietenesc tot mai mult, pe zi ce trece, cu viaţa de şcolar şi când se înfiripă şi primele prietenii între ei. Ne-am bucurat de prezenţa numeroasă a părinţilor şi ştim că şi dumnealor le-a plăcut acest popas pe Tărâmul Copilăriei. Cei mai fericiţi însă au fost, cu siguranţă, cei mici, care s-au jucat cu părinţii într-un mod organizat, alături de colegii lor. A fost un exerciţiu de cunoaştere şi de autocunoaştere, din care toţi cei implicaţi am avut de învăţat.

Citit 2659 ori Ultima modificare Marți, 27 Octombrie 2015 17:32

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.