CURSURI de PRIM AJUTOR organizate la Galaţi. AFLĂ cine şi cum se poate înscrie

CURSURI de PRIM AJUTOR organizate la Galaţi. AFLĂ cine şi cum se poate înscrie
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Galaţiul va lua parte, începând din luna noiembrie, la un proiect medical desfăşurat, concomitent, în România, Germania şi Turcia. În ţara noastră, proiectul numit Programul internaţional de instruire şi voluntariat în situaţii de urgenţă este organizat de către Asociaţia UVSAR, în colaborare cu Serviciul de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Galaţi. Scopul principal al organizatorilor este acela de a-i pregăti pe studenţii de la Facultatea de Medicină şi Farmacie din cadrul Universităţii Dunărea de Jos din Galaţi şi pe elevii şcolilor sanitare locale să intervină în anumite situaţii medicale de urgenţă.

Programul conţine o parte de instruire, ce va cuprinde un pachet de cursuri de pregătire, urmată de o perioadă de voluntariat în sprijinul SAJ Galaţi. Participanţii vor învăţa, de asemenea, să acorde primul ajutor în cadrul punctului deschis în căminele studenţeşti din Galaţi.

Costurile, suportate de UVSAR

“Acest punct s-a dovedit până în prezent de un real folos în managementul problemelor medicale întâmpinate de studenţii  cazaţi în cămine, dar a şi intervenit în cadrul câtorva accidente rutiere ce s-au produs în zonă”, a precizat Alexandru Nechifor, coordonatorul gălăţean al programului. Toate costurile legate de pregătire şi echipare, aferente proiectului, sunt suportate de Asociaţia UVSAR,  cu sprijinul sponsorilor săi.

Înscrierile se vor realiza prin trimiterea datelor personale şi de contact la e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..

Urban Volunteer Search And Rescue (UVSAR) este o organizaţie non-guvernamentală, non-profit şi apolitică, ce promovează voluntariatul ca resursă umană principală, având, la momentul constituirii, voluntari cu experienţă, pregătiţi să intervină în operaţiuni de salvare complexe, în asigurarea primului ajutor şi în cazuri de dezastre şi calamităţi.

Citit 4248 ori Ultima modificare Luni, 26 Octombrie 2015 19:12

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.