CATEDRA/ La Liceul Teoretic "Dunărea", profesori instruiţi la nivel european

CATEDRA/ La Liceul Teoretic "Dunărea", profesori instruiţi la nivel european
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Din dorinţa de a menţine permanent actualizate metodele de predare ale profesorilor, Liceul Teoretic „Dunărea” a depus la Proiectul „Creativitate, Responsabilitate, Educaţie la Dunărea (C.R.E.D)” conceput şi redactat de profesoarele Cătălina Burlacu şi Mihaela Epure, cu suportul total al celor doi directori, profesorii Viorel Bogatu şi Ramona Piticari, care a fost declarat câştigător şi finanţat de Comisia Europeană cu un grant în valoare de 30.000 euro.

În cadrul proiectului, 12 profesori de diverse specialităţi au fost selectaţi pentru a participa la stagii de instruire în străinătate, în ţări precum Marea Britanie, Portugalia, Italia, Franţa, Malta, Spania.

Participanţii la cursurile IT vor dobândi cunoştinţe de e-learning şi mobile-learning. Rezultatul va consta în crearea platformei CRED de eLearning a liceului. La această platformă cu caracter didactic vor avea acces atât profesorii, cât şi elevii, având posibilitatea să  conceapă şi să utilizeze o bază de date (cursuri în format electronic, baterii de teste, prezentări, fişiere video sau audio, glosare de termeni, animaţii, grafice, imagini, etc.) care va eficientiza învăţarea şi va atrage elevii, atât de familiarizaţi cu mediul digital.

Profesoarele Cătălina Burlacu şi Mihaela Epure au fost deja în Marea Britanie. A fost nu doar o experienţă didactică, ci şi un extraordinar periplu cultural, căci în bună tradiţie britanică, profesorii au fost cazaţi la familii. Mediul de studiu a oferit şi el o experienţă intensă, cu formatori dinamici, bine pregătiţi, carismatici, cu materiale utile şi de bună calitate.

Proiectul „Creativitate, Responsabilitate, Educaţie la Dunărea”, prin însuşi titlul şi obiectivele sale, urmăreşte să înlăture modelul de educaţie şablonat, bazat pe conformitate şi pe standardizarea elevilor, creând condiţiile prielnice în care oamenii, atât profesori cât şi elevi, să se simtă valorizaţi şi să înceapă să înflorească.

Citit 7159 ori Ultima modificare Marți, 08 Decembrie 2015 23:59

1 comentariu

 • postat de Claudu
  Luni, 22 Februarie 2016 21:55
  100.99.72.***
  Poate si domnul director se duce la un astfel de curs, sa mai invete si el ce inseamna notiunea de "pedagog" si sa nu mai arunce catalogul pe catedra cu un sictir de "smecheras de cartier" si sa faca din materia pe care o preda, un mod de a ii face pe elevi sa se umileasca pentru o nota de trecere. Traiasca Partidul pentru functia acordata. Exista multi alti profesori ce meritau mai mult acel post. Cu stima, un fost elev ce a refuzat sa ofere 50 de eura la economie si a facut act de prezenta toamna la corigenta.
  0
  6
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.