BURSA „Viorel Daghie” - CONCURS la a IV-a ediţie, la Facultatea de Drept a Universităţii "Dunărea de Jos"
Foto: Adrian Chiper a câştigat de două ori competiţia pentru obţinerea acestui stimulent financiar consistent

BURSA „Viorel Daghie” - CONCURS la a IV-a ediţie, la Facultatea de Drept a Universităţii "Dunărea de Jos"
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

 

Bursa de performanţă „Prof. univ. dr. Viorel Daghie”, instituită în cadrul Facultăţii de Ştiinţe Juridice, Sociale şi Politice din cadrul Universităţii „Dunărea de Jos” din Galaţi, a ajuns la cea de-a IV-a ediţie. Aceasta vine ca un suport financiar pentru un student meritoriu, dar este şi un omagiu adus distinsului profesor universitar doctor Viorel Daghie, care, prin efortul său, a marcat destinul Facultăţii de Ştiinţe Juridice, Sociale şi Politice.

Un stimulent pentru viitorii specialişti 

Unul dintre studenţii care spun cu mândrie că au primit bursa „Prof. univ. dr. Viorel Daghie” este şi Adrian Chiper. Tânărul studiază în anul IV la ciclul de licenţă, la specializarea Drept şi a participat la concurs, atât în anul II, cât şi în anul III. „Doar studenţii integralişti din anul II şi III de facultate, care au media mai mare de nouă şi sunt înscrişi la buget, la cursurile de zi ale specializării de Drept, corespund criteriilor concursului. Prima ediţie la care am participat a fost pentru mine un stimulent pentru a-mi depune dosarul şi a doua oară. Totodată, bursa m-a motivat să particip şi la alte concursuri, care mi-au adus câteva diplome în CV”, ne-a declarat Adrian Chiper. Ajutorul financiar este acordat din fondurile obţinute de către Universitatea „Dunărea de Jos” din mediul privat, în temeiul contractelor de sponsorizare, fiind acordată timp de un an calendaristic, în cuantum lunar de 600 de lei. „Un lucru foarte important de relevat este faptul că bursa „Prof. univ. dr. Viorel Daghie” se poate cumula cu orice altă bursă, fie că vine din mediul privat sau de la stat, fără a te restricţiona”, a completat studentul.

"Avocaţii şi judecătorii trebuie să fie buni ascultători"

Adrian Chiper are 22 de ani, iar planurile de viitor îi sunt deja foarte clare. Este un tânăr ambiţios, care vrea să obţină cât mai multe performanţe. „Am interacţionat la modul practic cu profesia de avocat şi de judecător. În cadrul facultăţii noastre, avem o sală de judecată pentru procese simulate la care participăm activ şi mai avem procese simulate la instanţele judecătoreşti din Galaţi. Consider că este foarte important ca studenţii să se descurce şi din punct de vedere practic, nu doar teoretic”, ne-a mărturisit tânărul. Adrian Chiper îşi propune ca, după ce va obţine diploma de licenţă, să susţină examenul de magistratură, la barou şi să facă studii de masterat în domeniu. „În ceea ce mă priveşte, îmi doresc să devin magistrat, în speţă judecător, deşi oamenii îmi spun că mi s-ar potrivi mai bine profesia de avocat. Până la urmă, atât un avocat, cât şi un judecător, trebuie să fie, în primul rând, un bun ascultător, să cunoască legislaţia, să ştie să gestioneze relaţiile interumane, să vadă exact care sunt părerile părţilor şi să ia o decizie corectă în baza legii”, a conchis studentul.

Raport de activitate trimestrial

În decursul lunii noiembrie, studenţii eligibili şi-au depus dosarul la concurs. Acesta constă într-un CV, memoriu de activitate, lista lucrărilor realizate şi în planul de dezvoltare personală. Până la sfârşitul lunii decembrie se vor organiza interviurile pentru atribuirea bursei. Studentul câştigător este obligat să prezinte Consiliului facultăţii un raport de activitate trimestrial cu privire la modul în care şi-a desfăşurat activitatea academică şi cum a reuşit să valorifice, în scop ştiinţific, avantajul financiar.

Citit 4706 ori Ultima modificare Miercuri, 09 Decembrie 2015 10:03

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.