Expoziţie şi activităţi educaţionale, de Ziua Mondială a Păsărilor

Expoziţie şi activităţi educaţionale, de Ziua Mondială a Păsărilor
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Ziua Mondială a Păsărilor va fi marcată vineri, 1 aprilie, începând cu ora 9,00, la Complexul Muzeal de Ştiinţe ale Naturii „Răsvan Angheluţă”, printr-o acţiune educaţională. Participanţi la evenimentul care îşi propune să promoveze ideea de protecţie a păsărilor vor fi elevii din clasele a VI-a D şi a VI-a E, de la Şcoala Gimnazială „Miron Costin” Galaţi.

Aceştia vor realiza observaţii ornitologice, cu ajutorul binoclurilor, în Grădina Botanică, pentru a cunoaşte diversitatea speciilor de păsări care populează acest areal, metodele de observare şi identificare a păsărilor cu ajutorul instrumentelor optice, dar şi după cântecul lor.

Totodată, organizatorii anunţă că elevii vor afla informaţii utile despre lumea înaripatelor, cum ar fi: comportamentul, migraţia, hrănirea, cântecul, reproducerea, superstiţii şi mituri despre păsări. Mai mult, în cadrul acestei zile vor fi expuse desene şi lucrări realizate de elevi, care vor putea fi admirate de public.

Ziua Mondială a Păsărilor este sărbătorită din anul 1906 şi are la bază Convenţia pentru apărarea păsărilor. „Motivele pentru care celebrăm Ziua Păsărilor sunt lesne de înţeles: zborul, cântecul, frumuseţea păsărilor sunt surse de relaxare şi inspiraţie, acestea sunt indicatori ai sănătăţii ecosistemelor. Deşi păsările au un rol important în mediul înconjurător şi în viaţa omului, ele se află în declin global, mai ales datorită intervenţiei omului”, se arată într-un comunicat al Complexului Muzeal.

Citit 2190 ori Ultima modificare Miercuri, 30 Martie 2016 17:06

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.