Elevii şi studenţii vor PLĂTI MAI PUȚIN pentru biletele la tren

Elevii şi studenţii vor PLĂTI MAI PUȚIN pentru biletele la tren
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Studenţii şi elevii care folosesc zilnic transportul feroviar vor putea cumpăra bilete de tren la jumătate de preţ, începând cu anul universitar/şcolar 2016-2017.

Potrivit ministrului Transporturilor, Dan Costescu, va fi simplificat modul în care studenţii şi elevii beneficiază de reduceri la tren. Astfel, vor fi eliminate tichetele suplimentare şi chiar legitimaţiile de transport intermediare, carnetul de student sau de elev fiind suficient pentru achiziţionarea biletului la preţ redus.

Această facilitatea va fi valabilă, din toamnă, la trenurile Regio şi Interregio, pentru un număr nelimitat de călătorii la clasa a doua.

Cheltuielile aferente acestor călătorii sunt finanţate de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor.

Potrivit unei informări a Alianţei Naţionale a Organizaţiilor Studenţeşti din România, organizaţia a solicitat Ministerului Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice, precum şi Ministerului Transporturilor, în luna ianuarie 2016, implementarea acestei facilităţi.

Citit 2742 ori Ultima modificare Miercuri, 11 Mai 2016 20:57

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.