Elevii din învăţământul profesional vor beneficia de masă şi cazare

Elevii din învăţământul profesional vor beneficia de masă şi cazare
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Elevii înscrişi în învăţământul profesional şi tehnic, cu durata de minimum trei ani, trebuie să beneficieze de masă şi cazare gratuită în căminele şi internatele şcolare, prevede un proiect de lege depus la Camera Deputaţilor de mai mulţi senatori.

Acoperirea integrală a cheltuielilor pentru cazarea şi masa acestora se asigură din sume repartizate din taxa pe valoarea adăugată, aprobate anul prin legea bugetului de stat cu această destinaţie, la propunerea Ministerului Educaţiei.

În expunerea de motive, iniţiatorii menţionează că acest proiect este destinat atragerii elevilor către şcoala profesională.

Prin atragerea absolvenţilor clasei a opta pentru formare iniţială prin şcoala profesională s-ar diminua considerabil abandonul şcolar, care are drept consecinţe şomajul, excluziunea socială şi sărăcia.

Proiectul legislativ este semnat de 52 de senatori PSD, UNPR şi neafiliaţi. Printre ei se află Liviu Pop şi Ecaterina Andronescu. Actul normativ se va afla în dezbatere publică până pe 2 iunie.        

Citit 1488 ori Ultima modificare Duminică, 15 Mai 2016 17:54

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.