Un student aparte/ Un viitor IT-ist, muzician în timpul liber

Un student aparte/ Un viitor IT-ist, muzician în timpul liber
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Muzica reprezintă pentru fiecare din noi o sursă de evadare şi de relaxare

George Constantin are 22 de ani, este student în anul III, la Facultatea de Automatică, Calculatoare, Inginerie Electrică şi Electronică, specializarea Calculatoare şi Tehnologia Informaţiei.

Muzica folk şi rock au fost întotdeauna pentru George terapia care îl ajută să iasă din orice stare.

„Am cântat prima oară în faţa colegilor când eram în clasa a V-a. Adevărul este că pe atunci nu dădeam foarte mare atenţie şi îmi părea o joacă. La 16 ani eram înconjurat de prieteni care cântau la chitară şi se adunau cu toţii foarte des. I-am bătut pe ai mei la cap până când i-am convins să îmi cumpere una şi mie. Am luat un an lecţii, apoi am învăţat singur acasă”, ne povesteşte George.

Drumul lui George spre muzică a început cu ieşirile între prieteni care l-au încurajat mereu să meargă mai departe.

„În perioada respectivă eram încă la Liceul Teoretic „Dunărea”. Am cântat la toate serbările organizate de ei. Mai apoi, am participat la foarte multe evenimente culturale organizate Biblioteca Judeţeană „V. A. Urechia”.  Am fost chemat de profesori, chiar şi după ce am intrat la facultate”, a mai adăugat tânărul.

De la evenimentele petrecute între cunoscuţi, la propriile concerte n-a fost decât un pas. George s-a făcut remarcat prin timbrul special, dar şi prin voinţa şi munca depusă de-a lungul timpului.

„Prima dată am cântat în Cheers, pe vremea când încă era deschis. În timp, am fost invitat şi în alte cafenele gălăţene. La început a fost extraordinar de frumos. Din păcate, publicul s-a restrâns, iar la un moment dat am ajuns să cânt pentru vreo zece persoane. Este dezamăgitor şi dureros pentru un artist”, ne-a povestit George.

Dar tânărul a continuat să-şi urmeze visul. A căutat oameni care sunt pasionaţi ca şi el, de muzica rock şi folk. Astfel, în aceşti ani a făcut parte din mai multe trupe ca Recipe Hate (chitară bass) şi Creative Rock (voce).

Anul trecut a participat la festivalul „Baladele Dunării”, eveniment care şi-a reluat activitatea de curând, unde a primit o Menţiune. Anul acesta, George a mers din nou să se confrunte cu colegii talentaţi din mai multe centre universitare din ţară şi a fost răsplătit din nou cu o menţiune.

George a reuşit să închirieze un spaţiu pentru câteva ore, de două ori pe săptămână, unde şi-a deschis o şcoală pentru cei care îşi doresc să înveţe să cânte la chitară.

„Am doi elevi: un băieţel de trei ani şi o femeie de cincizeci de ani. Este o provocare, pentru că e destul de dificil să transmiţi ceea ce ştii tu altcuiva. Trebuie să ai foarte multă răbdare, dar satisfacţia este pe măsură”.

Voluntariat, facultate şi planuri măreţe de viitor

Tânărul şi-a petrecut mult timp făcând voluntariat şi participând la diferite proiecte. „Am făcut voluntariat trei ani de zile la Biblioteca V. A. Urechia în perioada verii. Mai apoi, am participat la evenimentul „Biblioteca de vară” unde am încercat să atragem cât mai mulţi tineri. De asemenea, am făcut parte din Liga Studenţilor încă din clasa a XI-a, unde am ajutat cum am putut", mai spune George. 

Este, cum spuneam, student în anul III la Facultatea de Automatică, Calculatoare, Inginerie Electrică şi Electronică, unde încearcă să acumuleze cât mai multe informaţii pentru a profesa în domeniu.

„Recunosc că mi-am ales acest domeniu, pentru că este foarte bine plătit. Muzica, fotografia şi psihologia vor rămâne mereu în sufletul meu. Din păcate, nu voi reuşi să îmi clădesc un viitor doar din pasiuni. Sper ca până în ultimul an de studii să îmi găsesc un loc de muncă în domeniu”, a concluzionat George.        

Citit 1599 ori Ultima modificare Duminică, 15 Mai 2016 17:56

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.