LICEENII PREGĂTIȚI LA UNIVERSITATEA ”DANUBIUS” AU OBȚINUT MEDII LA BACALAUREAT DE PESTE 9!

LICEENII PREGĂTIȚI LA UNIVERSITATEA ”DANUBIUS” AU OBȚINUT MEDII LA BACALAUREAT DE PESTE 9!
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Zeci de tineri de la liceele gălățene (Colegiul Național ”Vasile Alecsandri”, Colegiul Național ”Mihail Kogălniceanu”, Colegiul Național ”Costache Negri”, Liceul Teoretic ”Emil Racoviță” etc.) s-au înscris la cursurile de pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2016, cursuri organizate în fiecare an de Universitatea”Danubius”.

 

La disciplina LIMBA ȘI LITERATURA ROMÂNĂ, elevii au fost meditați de către doamna drd. în filologie Viorica ISAIA, profesor de limba și literatura română la Liceul Tehnologic ”Transporturi Căi Ferate” Galaţi. Rezultatele tinerilor la această disciplină, majoritatea obţinând peste nota 9.00, au demonstrat, încă o dată, faptul că rețeta succesului constă în voință, perseverență și multă muncă, sprijinul acordat de Universitatea ”Danubius” prin inițiativa pregătirii gratuite pentru examenul de Bacalaureat reprezentând un suport în plus al liceenilor care au dorit să aprofundeze studiul din timpul orelor de curs sau să insiste asupra unor chestiuni neclare sau insuficient abordate la orele de clasă.

 

Nu s-au sfiit să-și arate slăbiciunile și s-au bucurat permanent de șansa care li s-a dat de a învăța și a progresa. A fost un proces sinuos, la finalul căruia, printre mesajele lor de recunoștință se desprinde unul comun <<ați crezut în noi>>, iar eu trăiesc bucuria că am regăsit tineri permanent <<pe fază>> pentru care efortul intelectual, disciplina și perseverența contează. A fost o bucurie să particip la acest proiect!” a declarat doamna drd. în filologie Viorica ISAIA, profesor de limba și literatura română, pentru Danubius News.

 

La MATEMATICĂ, disciplina care dă cele mai multe bătăi de cap liceenilor, tinerii s-au pregătit cu domnul conf. univ. dr. Cătălin Angelo IOAN, ”proful de mate” care înregistrează anual succese la Bacalaureat prin tinerii pe care îi pregătește. Și anul acesta, elevii care s-au pregătit cu domnul profesor la Matematică au obținut note excelente, majoritar peste 9.30, așa cum și-au propus dascălii implicați în proiectul pregătirii gratuite pentru BAC.

 

Dragi elevi,

Mai întâi, vă felicit pentru rezultatele obținute la Bacalaureat, în special la matematică.

Chiar dacă nu toți ați urmat până la final cursurile de pregătire organizate de Universitatea ”Danubius”, v-am urmărit rezultatele la Bacalaureat fiind deosebit de încântat de ceea ce ați reușit.”

 

Evidența matematică a domnului conf. univ. dr. Cătălin Angelo IOAN redă următoarea situație a celor care s-au pregătit pentru Bacalaureat la Universitatea ”Danubius”: ”44,12% au luat peste 9, 31; 43% între 8 și 9, restul (”dar nu cei din urmă”) de 24,45% între 6 și 8.”

 

Mai departe... domnul profesor oferă 11 motive tinerilor de a deveni studenți ai Universității ”Danubius” din Galați, astfel:

1. Cei care au promovat Bacalaureatul cu medii de peste 9,30 nu plătesc taxa în anul I de studiu (http://admitere.univ-danubius.ro/ro)!

2. La Științe economice, în anul I, toți studenții de la învățământul cu frecvență plătesc numai 75% din taxă (http://admitere.univ-danubius.ro/ro/inscriere/taxe)!

3. Veți beneficia de cea mai bună pregătire posibilă asigurată de mari specialiști în domeniu (http://evidentacercetare.univ-danubius.ro/Cercetare%20stiintifica.htm)!

4. Veți intra într-o comunitate academică ce vă va considera membrii unei familii și nu simpli studenți. Atmosfera caldă, generoasă, de permanentă colaborare dintre studenți și profesori vă va deschide orizonturile unui alt tip de învățământ!

5. Metodele moderne de predare sunt de multe ori unice în România, Europa sau chiar în lume. Pe lângă (de acum) clasicele Power-Point-uri, manuale în format tipărit sau electronic, o platformă electronică de învățământ care, fără falsă modestie, putem spune că este una dintre cele mai bune din România, Universitatea vă asigură, la unele materii (matematică, proiecte economice, modelare matematică etc.), filmarea cursurilor și apoi difuzarea în maximum 24 de ore către dumneavoastră. Astfel, studenții care nu pot participa la unul sau mai multe cursuri sau seminarii (mergând la bibliotecă, desigur...) nu vor fi privați de audierea acestora!

6. Dialogul student-cadru didactic este practic permanent prin intermediul atât al e-mailului, cât și al platformei electronice de învățământ Sakai, dar nu în ultimul rând, prin contact face-to-face!

7. Pe platforma de învățământ veți avea la aproape toate disciplinele (exceptând desigur practica...) teste de tip Quiz prin care vă veți putea pregăti pentru examenele din sesiune;

8. Studenții cu rezultate bune la învățătură beneficiază de reduceri substanțiale de taxe în anii II, III sau IV (cazul Facultății de Drept);

9. Puteți beneficia de stagii Erasmus în cele mai atractive universități din Europa fără îngrădiri sau opreliști;

10. Dotarea informatică a Universității ”Danubius” este la cel mai înalt nivel, având sute de calculatoare, în marea lor majoritate laptopuri de ultimă generație (I5, I7);

11. Metodele de predare sunt de tip peer-to-peer, asigurând în permanență feedback din partea studenților pentru adaptarea la cerințele acestora.

 

În încheierea mesajului adresat tinerilor viitori studenți, domnul profesor prezintă avantajele înscrierii la două facultăți: ”Pe de o parte, știind că mulți dintre dumneavoastră v-ați ales deja universitatea la care vă veți înscrie (poate este chiar <<Danubius>>), se pune întrebarea legitimă: <<de ce să mă mai înscriu și la altă universitate?>>. Răspunsul este complex, dar simplu. Viața este foarte complicată și nu puteți ști din start dacă veți reuși în domeniul ales acum. Piața muncii este într-o continuă schimbare și este posibil ca un domeniu ce pare astăzi atractiv mâine să dispară. De asemenea, o formație intelectuală multilaterală vă dă posibilitatea ca să activați în domenii de graniță interdisciplinare, ceea ce vă poate asigura o poziție de top. Pe de altă parte, calificările pe care vi le oferim (economie, drept, jurnalism etc.) sunt unele ce nu vor putea dispărea niciodată. Cum vă închipuiți o țară fără ca cineva să contabilizeze activitatea agenților economici, fără ca cineva să asigure dreptatea în cazul unor litigii sau fără ca lumea să fie informată prin diverse canale mass-media?

 

Prin urmare, vă așteptăm la Universitatea <<Danubius>> la oricare specializare credeți că v-ar putea fi de folos în viață!” Conf.univ.dr. Cătălin Angelo Ioan

 

Rezultatele acestor tineri înseamnă enorm pentru răsplata efortului profesorilor care au vibrat emoții asemenea celor părintești până la aflarea rezultatelor tinerilor cu care au muncit ”cot la cot” în timpul anului școlar.

 

Îi felicităm pe profesorii și pe tinerii proaspăt absolvenți de liceu și foarte curând studenți pentru aceste rezultate deosebite la examenul maturității și îi încurajăm pe cei din generațiile viitoare să se înscrie cu încredere la cursurile de pregătire gratuită pentru Bacalaureat organizate de Universitatea ”Danubius” din Galați.

 

Purtător de cuvânt - Universitatea ”Danubius”,

Ana Alina IONESCU DUMITRACHE

(P)

Citit 3819 ori Ultima modificare Marți, 19 Iulie 2016 20:10