Elevi din toată ţara au trăit experienţa de STUDENT LA GALAȚI, în cadrul unui proiect realizat de LSG

Elevi din toată ţara au trăit experienţa de STUDENT LA GALAȚI, în cadrul unui proiect realizat de LSG
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Timp de mai bine de o săptămână, aproximativ 60 de elevi, care au absolvit clasa a XI-a, din peste 10 judeţe ale ţării, au vizitat facultăţile Universităţii „Dunărea de Jos” din Galaţi, precum şi obiectivele turistice din oraşul nostru. Aşteptările elevilor nu au fost dezamăgite, fiind mai mult decât încântaţi de experienţa trăită pe malul Dunării. Această oportunitatea le-a fost oferită de Liga Studenţilor (LSG) din cadrul Universităţii „Dunărea de Jos”. Organizaţia a organizat, pentru al patrulea an consecutiv, proiectul educaţional „Universităţi de vară pentru elevi - Galaţi Summer University”.

„Programul acesta îşi propune să atragă cât mai mulţi elevi la noi la universitate şi să se hotărască în direcţia facultăţii pe care doresc să o urmeze. Totodată, participanţii au văzut cum este viaţa de student, au mâncat la cantina studenţească, au stat în căminele din campus. Pe lângă asta, au vizitat obiective turistice din Galaţi, iar noi am organizat concursuri pentru ei. La unul dintre acestea, au fost în situaţia de a-şi face un ONG care să se ocupe de diverse domenii, însă, potrivit scenariului, erau respinşi de oficiali în nenumărate rânduri. Aşa s-au gândit să facă un protest, cum făcea, pe timpuri, şi Liga Studenţilor din Galaţi. Am fost foarte plăcut surprinsă că toţi au avut cuvinte de laudă”, ne-a povestit Georgiana Doraşcu, preşedinte la LSG.

Câteva dintre oraşele din care au venit elevi la Galaţi sunt Râmnicu Sărat, Adjud, Buzău, Focşani, Botoşani, Iaşi, Bacău, Vaslui, Constanţa, Brăila şi Tulcea. 

Universitatea gălăţeană, îndrăgită de elevi

Elevii care au participat la acest program au rămas atât de încântaţi de universitatea gălăţeană, încât, cei mai mulţi dintre ei au hotărât că se vor întoarce aici pentru a-şi continua studiile. Ba mai mult, au îndrăgit şi oraşul dunărean.

„Mi-au plăcut activităţile. Mi-am personalizat şi un tricou cu numele meu, pe care îl voi avea ca amintire. A fost pe placul meu şi mâncarea de la cantina studenţească. Mi-aş dori să-mi continui studiile la Facultatea de Arte”, ne-a mărturisit Lucia Ştefan, elevă din Adjud,  judeţul Vrancea.

O altă elevă ne-a povestit cu ce gânduri pleacă astăzi acasă. „Am venit aici pentru că mi s-a părut o bună oportunitate de a-mi face noi prieteni şi o părere despre facultăţile din cadrul Universităţii „Dunărea de Jos” din Galaţi. Eu aş vrea să urmez cursurile Facultăţii de Kinetoterapie. Am avut un orar foarte încărcat, dar plin de experienţe. Galaţiul mi s-a părut un oraş frumos, în care avem oportunităţi”, ne-a spus Roxana Alex, şi ea tot din Adjud.

Mulţumită de amintirile pe care „le-a colectat" este şi Natalia Ştealfă, din Râmnicu Sărat, judeţul Buzău. Eleva ne-a spus că este hotărâtă să-şi continue aici studiile. „Mi-a plăcut faptul că organizatorii au îmbinat utilul cu plăcutul. Ne-au prezentat facultăţile şi ne-am făcut o părere despre ce ne-am dori să face în viitor. Oamenii de aici sunt minunaţi. Am strâns amintiri plăcute. Dacă unii colegi au venit să-şi formeze o părere, eu ştiu foarte bine că voi veni să studiez aici, la Facultatea de Litere”, a concluzionat Natalia.

Deşi nu ştia nimic despre Universitatea din Galaţi, Diana Hanganu din Vaslui ne-a spus că este fericită pentru că a ajuns aici. „Eu mi-aş dori să urmez cursurile Facultăţii de Farmacie. Am reuşit să ajung la Facultatea de Medicină, care mi-a lăsat impresia unei instituţii dotate şi cu un personal bine calificat”, ne-a mărturisit eleva.

Cei care aspiră spre o facultatea ce nu se regăseşti în lista Universităţii „Dunărea de Jos” din Galaţi nu sunt deloc dezamăgiţi de această experienţă. Au legat prietenii, spun ei, atât cu membrii LSG, cât şi cu locurile din oraşul nostru.

Citit 2738 ori Ultima modificare Marți, 19 Iulie 2016 20:11

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.