Au rămas POSTURI LIBERE pentru profesorii titulari

Au rămas POSTURI LIBERE pentru profesorii titulari
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Dintre cele 106 posturi şi catedre titularizabile, în urma şedinţei publice care s-a desfăşurat luni şi marţi, 8-9 august, s-au ocupat doar 54 de posturi, adică 50,94 la sută. Astfel, 52 de posturi, marea majoritate în mediul rural, au rămas neocupate, acestea urmând să fie ocupate, cel mai probabil, la următoarele sesiuni de repartizare a cadrelor didactice, care vor avea loc în perioada 19 - 22 august.

“Am avut doi absenţi, iar 13 candidaţi au renunţat la post. Au fost discipline unde ori niciun candidat nu a obţinut nota minimă, şapte, ori nu au fost candidaţi. Menţionăm aici agricultură - horticultură şi limba germană”, ne-a declarat preşedinta comisiei judeţene de titularizare, inspectoarea general-adjunctă Doiniţa Popa.

Preşedinta comisiei de titularizare ne-a informat că 16 din cele 27 de posturi de educatoare au fost ocupate. “Pentru educatoare au fost 27 de posturi, 23 de candidaţi obţinând nota şapte. Cinci persoane au renunţat, iar un candidat a pierdut postul pentru că nu şi-a susţinut la timp examenul de definitivat. La învăţători au fost 23 de posturi, 18 candidaţi obţinând nota şapte. Dintre aceştia, 16 au fost deja repartizaţi. La limba engleză au fost scoase la concurs opt posturi şi au fost 11 candidaţi cu media minimă. Şapte candidaţi au renunţat la post, doar trei fiind repartizaţi. La matematică, toate cele cinci posturi scoase la concurs au fost ocupate”, ne-a explicat inspectoarea general-adjunctă Doiniţa Popa, care a precizat că toate posturile vor fi ocupate până pe 15 septembrie.

Se pare că mulţi candidaţi nu vor să se titularizeze în mediu rural şi asta pentru că aceştia nu au voie să participe la etapa de detaşare, fiind obligaţi să rămână pe post cel puţin un an.

La examenul de titularizare s-au înscris iniţial 600 de candidaţi, doar 446 susţinând însă şi examenul efectiv. Toţi cei care nu au obţinut un post în această sesiune de repartiţie mai au o şansă în perioada 19 - 22 august, când posturile rămase libere vor fi repartizate în funcţie de medie.

Citit 2030 ori Ultima modificare Marți, 09 August 2016 17:58

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.