LOCURI DE MUNCĂ. 173 de posturi de director scoase la concurs la Galaţi

LOCURI DE MUNCĂ. 173 de posturi de director scoase la concurs la Galaţi
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Până pe 2 octombrie, cadrele didactice care-şi doresc să participe la concursul pentru directori de şcoli, primi şi adjuncţi, îşi pot depune dosare electronic, pe platforma informatică disponibilă pe site-ul fiecărui inspectorat şcolar judeţean.

Este pentru prima dată, după opt ani, când se organizează concursuri, din 2008 până în prezent directorii fiind numiţi cu delegaţie de către conducerea ISJ. 

În judeţul Galaţi au fost scoase la concurs nu mai puţin de 173 de locuri pentru directori plini.

Totodată, este pentru prima dată când concursul se va desfăşura la nivel naţional, cu subiecte unice pentru toţi candidaţii din toată ţara. Potrivit calendarului aprobat de Ministerului Educaţiei, proba scrisă este pe 12 octombrie, iar interviul şi evaluarea CV-ului se vor desfăşura în perioada 17 octombrie - 17 noiembrie.

Afişarea rezultatelor concursului este programată în data de 18 noiembrie, fiind urmată de o perioadă alocată depunerii contestaţiilor: 21-23 noiembrie. Soluţionarea contestaţiior şi afişarea rezultatelor finale sunt prevăzute pentru intervalul 24 noiembrie - 9 decembrie 2016. Ultima etapă a concursului - validarea în consiliul de administraţie al inspectoratului şcolar a rezultatelor finale şi transmiterea acestora la minister - este programată în data de 16 decembrie 2016.

Concursul are două componente: una naţională şi una locală. Prima componentă presupune susţinerea unei probe scrise, care constă în rezolvarea în maximum 120 de minute a unui test-grilă elaborat de MENCS.

„Din comisia pentru interviu vor face parte doi inspectori, doi consilieri locali, reprezentanţi ai unităţii de învăţământ respective, printre care şi un părinte la nivel de şcoli generale, iar la liceu se adaugă şi un reprezentant al elevilor”, ne-a declarat inspectoarea generală Mioara Enache.

Condiţii pentru participarea la concurs

La concurs se pot înscrie candidaţii care îndeplinesc cumulativ următoarele condiţii: au absolvit cu diplomă de licenţă/absolvire studii universitare; fac  parte din Corpul naţional de experţi în management educaţional; sunt titulari în învăţământul preuniversitar, având încheiat contract de muncă pe perioadă nedeterminată; au cel puţin gradul didactic II sau titlul ştiinţific de doctor în domeniul în care îşi desfăşoară activitatea; dovedesc calităţi profesionale, manageriale şi morale, reflectate prin calificativele „Foarte bine“, primite în ultimii patru ani şcolari lucraţi efectiv la catedră în funcţii didactice sau în funcţii de conducere; nu au fost sancţionaţi disciplinar în ultimii patru ani şcolari anteriori anului desfăşurării concursului; nu au fost lipsiţi de dreptul de a ocupa o funcţie de conducere în învăţământ prin hotărâre judecătorească definitivă de condamnare penală; sunt apţi din punct de vedere medical pentru îndeplinirea funcţiei; nu au avut statutul de „lucrător al Securităţii” sau „colaborator al Securităţii”.

Citit 6157 ori Ultima modificare Miercuri, 14 Septembrie 2016 13:51

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.