LOCURI DE MUNCĂ. 173 de posturi de director scoase la concurs la Galaţi

LOCURI DE MUNCĂ. 173 de posturi de director scoase la concurs la Galaţi
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Până pe 2 octombrie, cadrele didactice care-şi doresc să participe la concursul pentru directori de şcoli, primi şi adjuncţi, îşi pot depune dosare electronic, pe platforma informatică disponibilă pe site-ul fiecărui inspectorat şcolar judeţean.

Este pentru prima dată, după opt ani, când se organizează concursuri, din 2008 până în prezent directorii fiind numiţi cu delegaţie de către conducerea ISJ. 

În judeţul Galaţi au fost scoase la concurs nu mai puţin de 173 de locuri pentru directori plini.

Totodată, este pentru prima dată când concursul se va desfăşura la nivel naţional, cu subiecte unice pentru toţi candidaţii din toată ţara. Potrivit calendarului aprobat de Ministerului Educaţiei, proba scrisă este pe 12 octombrie, iar interviul şi evaluarea CV-ului se vor desfăşura în perioada 17 octombrie - 17 noiembrie.

Afişarea rezultatelor concursului este programată în data de 18 noiembrie, fiind urmată de o perioadă alocată depunerii contestaţiilor: 21-23 noiembrie. Soluţionarea contestaţiior şi afişarea rezultatelor finale sunt prevăzute pentru intervalul 24 noiembrie - 9 decembrie 2016. Ultima etapă a concursului - validarea în consiliul de administraţie al inspectoratului şcolar a rezultatelor finale şi transmiterea acestora la minister - este programată în data de 16 decembrie 2016.

Concursul are două componente: una naţională şi una locală. Prima componentă presupune susţinerea unei probe scrise, care constă în rezolvarea în maximum 120 de minute a unui test-grilă elaborat de MENCS.

„Din comisia pentru interviu vor face parte doi inspectori, doi consilieri locali, reprezentanţi ai unităţii de învăţământ respective, printre care şi un părinte la nivel de şcoli generale, iar la liceu se adaugă şi un reprezentant al elevilor”, ne-a declarat inspectoarea generală Mioara Enache.

Condiţii pentru participarea la concurs


La concurs se pot înscrie candidaţii care îndeplinesc cumulativ următoarele condiţii: au absolvit cu diplomă de licenţă/absolvire studii universitare; fac  parte din Corpul naţional de experţi în management educaţional; sunt titulari în învăţământul preuniversitar, având încheiat contract de muncă pe perioadă nedeterminată; au cel puţin gradul didactic II sau titlul ştiinţific de doctor în domeniul în care îşi desfăşoară activitatea; dovedesc calităţi profesionale, manageriale şi morale, reflectate prin calificativele „Foarte bine“, primite în ultimii patru ani şcolari lucraţi efectiv la catedră în funcţii didactice sau în funcţii de conducere; nu au fost sancţionaţi disciplinar în ultimii patru ani şcolari anteriori anului desfăşurării concursului; nu au fost lipsiţi de dreptul de a ocupa o funcţie de conducere în învăţământ prin hotărâre judecătorească definitivă de condamnare penală; sunt apţi din punct de vedere medical pentru îndeplinirea funcţiei; nu au avut statutul de „lucrător al Securităţii” sau „colaborator al Securităţii”.

Citit 6035 ori Ultima modificare Miercuri, 14 Septembrie 2016 13:51

7 comentarii

 • postat de Marian
  Sâmbătă, 17 Septembrie 2016 10:06
  5.13.209.***
  Este bine de stiut ce presupune acest concurs. Pe locul actualilor directori au fost angajati niste profesori care suplinesc sau si-au intregit norma didactica. Schimbarea directorilor va atrage dupa sine punerea pe liber a acestor profesori. Pe locurile noilor directori vor fi angajati alti profesori, probabil pensionari. Schimbarea incadrarii presupune schimbarea orarului. Sa mai spunem ca se va schimba si consiliul de administratie, precum si functiile pe care le indeplinesc profesorii si care nu ar mai putea fi agreate de noua conducere. Dupa parerea mea, sustinerea concursului in timpul anului scolar are darul mai degraba de a destabiliza invatamantul si nu de a-l stabiliza. De ce nu s-a pus probleme sustinerii concursului in vacanta mare? Poate am raspuns la aceasta intrebare.
  Si, doamna Cristina Anghel, daca un inspector, director, profesor si-a permissa va "jicneasca" sau sa va ceara un auxiliar de 40 de lei, de ce nu ati facut o plangere la minister, presedintie, de ce nu ati dat in judecata, pentru ca dumneavoastra si copilul dumneavoastra aveti mult mai multe drepturi decat are profesorul (vezi statutul elevului).
  0
  10
  Raportează
 • postat de Mihaela
  Vineri, 16 Septembrie 2016 13:18
  176.126.252.***
  Cooperativa director,inspector general,sindicat,partid, functioneaza la parametrii maximi in scolile speciale. Vechilii de aici au primit deja decizii pentru contributii deosebite si plecaciuni preacucernice aduse partidului in tot si toate.Nimeni nu le-a verificat trecutul glorios,ei sunt puri si diafani. Pana la un moment dat,cand corpul de control al primului ministru si brigazile din minister vor face ceea ce trebuie de facut,adica intrarea in normalitate.
  2
  13
  Raportează
 • postat de Inspektorii si derektorii
  Joi, 15 Septembrie 2016 06:28
  95.77.196.***
  La vremuri noi, tot noi !!! Prin concurs, chipurile.
  1
  14
  Raportează
 • postat de cristina anghel
  Miercuri, 14 Septembrie 2016 22:06
  5.13.134.***
  P.S.D este stiut a avea directori in functie doar pe motiv politic....si mai putin moral ...dar dragul nostru partid isi intinde antenele si mai departe....gasim si la I.S.J oameni inscaunati in a lor functie pe motive politice si mai putin merituoase....de ce credeti ca unii inspectori, directori, profesori isi permit sa te jicneasca...sa accepte daruri sau sa ceara tot felul de auxiliare la clasa ( nicidecum pentru o suma modica...azi mi s-a comunicat ca doar un auxiliar va fi 40 lei)....pentru ca au pe cineva care ii sustine...si cine e cel mai bun? P.S.D. Sa vedem ce se va intampla dupa acest concurs...isi va retrage partidul nostru "pilele"?...ma indoiesc
  2
  17
  Raportează
 • postat de Gogomanul
  Miercuri, 14 Septembrie 2016 10:44
  5.13.185.***
  Este foarte important si portretul moral al candidatilor;cunosc cel putin o situatie, in care o distinsa doamna,director de socoala ,en titre,cu,, ochi alunecosi,inima zburdalnica ,, are in palmares cel putin o casnicie distrusa,a altora,se intelege ,(fapta de notorietate ,in randul celor care o stiu!),dar acest lucru nu o impiedica sa aiba in continuare ,,succesuri,,multe ,cu partidul drag P.S.D.,in frunte ; la mai multe victorii ,tovarasi!
  2
  23
  Raportează
 • postat de figgy
  Miercuri, 14 Septembrie 2016 09:48
  95.76.32.***
  Titlu gresit. Acestea nu sunt locuri de munca.Sunt doar niste functii pe o perioada determinata.Cei care se inscriu la concurs au deja un loc de munca: profesor titular.
  0
  36
  Raportează
 • postat de Bibi
  Miercuri, 14 Septembrie 2016 08:05
  109.103.134.***
  De ce este necesara si componenta locala? Sau domnii profesori nu pot face fata la subiectele unice, nationale?
  1
  27
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.