S-au publicat modelele de SUBIECTE pentru Evaluare şi Bacalaureat
Foto: Sursa foto: Internet

S-au publicat modelele de SUBIECTE pentru Evaluare şi Bacalaureat
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Elevii de clasa a VIII-a şi de clasa a XII-a care vor susţine, în vară, Evaluarea Naţională şi Bacalaureatul, pot consulta modele de subiecte pe site-ul www.edu.ro.

Modelele de subiecte pentru Evaluarea Naţională au fost construite, potrivit ministerului Educaţiei, astfel încât să fie formulate clar, precis şi în concordanţă cu programele şcolare, având nivel mediu de dificultate. Subiectele pentru Bacalaureat „au fost concepute în concordanţă cu programele în vigoare ale examenului, astfel încât tratarea lor să valorifice capacitatea candidaţilor de analiză, de sinteză, de generalizare şi de abstractizare”, arată comunicatul Ministerului Educaţiei.

Subiectele vizează cuprinderea echilibrată a materiei studiate, solicitându-se demonstrarea competenţelor prevăzute în programele de examen, respectiv încadrarea în timpul prevăzut de metodologie pentru rezolvarea sarcinilor de lucru. Modelele de subiecte au fost realizate de către Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare, iar structura acestora este cea de anul şcolar trecut.

Citit 1481 ori Ultima modificare Miercuri, 09 Noiembrie 2016 14:01

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.