Evaluaţi acest articol
(8 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

Cu miros de prăjituri şi multă veselie, Şcoala Gimnazială Nr. 29 parcă era desprinsă dintr-o filă de poveste. Peste 300 de prăjituri au fost expuse pe holul şcolii, în cadrul acţiunii "Marea prăjitureală", parte a proiectului ”Mănânc responsabil!”, din programul mondial "Eco Şcoala". Copiii au promovat consumul de fructe şi legume din zona noastră, contribuind, spun ei, la economia locală şi la protecţia mediului. Ideea lor mi s-a părut genială, luând în considerare vârsta fragedă a acestora. Pe chipul domnului director, Florin Andronic, se citea multă bucurie, văzând copii şi părinţi care au transformat şcoala într-o sărbătoare.

Ne gândim de multe ori că hrana reprezintă, în primul rând, un drept al omului. Însă aceasta este şi o poveste personală. Dascălii de la Şcoala Nr. 29, ajutaţi de părinţi, vor să îi înveţe pe cei mici să mănânce şi să gătească folosind ingrediente naturale şi cât mai multe fructe şi legume produse local. În cadrul proiectului, elevii învaţă ce să mănânce, cât de mult trebuie să mănânce, cât de multă hrană irosim degeaba, cum a fost produsă hrana noastră şi cine a beneficiat de pe urma acesteia.

Ne-a bucurat şi mai mult când am auzit că părinţii au cumpărat toate „creaţiile” lor, iar micuţii le vor mânca cu poftă. Cu banii strânşi vor ajuta un băiat din Şiviţa să-şi continue şcoala, cumpărându-i haine, rechizite şi alte bunuri pentru familie. Casa acestora a ars într-un incendiu teribil, luându-le, totodată, şi două fetiţe.

Citit 1378 ori Ultima modificare Miercuri, 22 Februarie 2017 16:43

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.