50 de locuri la clasa pregătitoare de la Liceul Teoretic "Mircea Eliade". Elevii beneficiază de "After-school" şi masă la cantină

50 de locuri la clasa pregătitoare de la Liceul Teoretic "Mircea Eliade". Elevii beneficiază de "After-school" şi masă la cantină
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Liceul Teoretic “Mircea Eliade” din Galaţi vine în întâmpinarea dorinţelor părinţilor şi copiilor acestora cu o ofertă şcolară generoasă, care se pliază pe nevoile unei categorii largi de elevi.

Pentru anul şcolar 2017-2018, liceul pune la dispoziţia viitorilor elevi un număr de 50 de locuri la clasa pregătitoare. Întreg ciclul primar beneficiază de condiţii deosebite de învăţare, căci la Liceul Teoretic “Mircea Eliade”, micilor şcolari le este rezervat un corp de şcoală numai al lor. Aici fiecare clasă este dotată cu materiale didactice şi mijloace multimedia moderne, cu mobilier de bună calitate, potrivit fiecărei grupe de vârstă, iar inimoşii dascăli de la ciclul primar, ajutaţi de elevii lor, au ornat aceste săli cu mult bun gust şi simţ estetic. Fiecărei săli de clasă îi este alocată şi o sală de joacă, unde elevii pot desfăşura o parte din activităţi (întâlnirea de dimineaţă, jocuri, construcţii lego), sau pur şi simplu se pot relaxa în pauze.

Aşadar, Liceul Teoretic “Mircea Eliade”, are dotările şi spaţiul necesare pentru a desfăşura în condiţii optime programul “Şcoală după şcoală”, venind astfel în ajutorul părinţilor cu servicii solicitante. Copiii au parte de un prânz cald complet, sănătos şi diversificat la cantina şcolii, apoi îşi fac temele şi învaţă sub supravegherea cadrelor didactice. Disciplinele opţionale contribuie la o dobândire reală a deprinderilor cognitive, artistice şi plastice: ”Engleza prin joc”,” Engleza prin poveşti”, ” Jocul cu calculatorul”, ”Joc şi mişcare”.

Un alt aspect important, pe care îl urmăresc părinţii în alegerea unei şcoli este continuitatea în următorul ciclu de învăţare. Liceul Teoretic “Mircea Eliade”, acoperă toate cele trei cicluri ale învăţământului preuniversitar (primar, gimnazial și liceal), toate trei desfăşurându-se în momentul de faţă doar în schimbul I (inclusiv gimnaziul), spaţiul generos al şcolii făcând posibil acest lucru.

Promovare de peste 95 la sută la examenele naţionale

În ultimii ani, instituţia se poate lăuda cu creşterea procentului de reuşită la examenele naţionale (peste 95  la  sută), cu rezultate foarte bune obţinute de elevi la concursurile şcolare şi cu creşterea numărului de absolvenţi ce urmează instituţii de învăţământ superior.

Despre ce  şi-au  propus să realizeze cadrele didactice şi conducerea unităţii de învăţământ ne vorbeşte directorul Adrian Diacănu: "Un învăţământ de calitate este acela care îşi schimbă parametrii, viziunea, răspunzând necesităţilor societăţii. Părinţii doresc întotdeauna să ofere copiilor lor un start bun în viaţa de şcolar, de aceea aleg cu grijă şcoala care să răspundă cel mai bine nevoilor acestora. Urmându-şi îndeaproape viziunea - "Educaţia de astăzi îşi asumă responsabilitatea pentru performanţa de mâine" - Liceul Teoretic “Mircea Eliade” asigura elevilor săi, încă din clasa pregătitoare, egalitatea de şansă, o atmosferă de învăţare caldă şi prietenoasă, cadre didactice titulare, foarte bine pregătite, răspunzând astfel nevoilor de formare intelectuală a copiilor încă de la această vârstă".

Părinţii, implicaţi în viaţa şcolii

Dascălii care vor preda la clasele pregătitoare vor veghea ca elevii lor să  dobândească următoarele  achiziţii: să comunice, să colaboreze, să stabilească relaţii cu copiii de aceeaşi vârstă şi cu adulţii din afara familiei, să înveţe sistematic şi să gândească logic, să-şi gestioneze singuri timpul şi efortul, să se adapteze la situaţii noi, să se implice conştient şi creativ în procesul propriei educaţii. Şcoala se implică permanent în multiple proiecte educative, iar activităţile extraşcolare diverse şi interesante desfăşurate periodic, aduc un plus de valoare educaţiei primite aici de copii.

De asemenea, este acordată o atenţie deosebită relaţionării cu părinţii, care sunt atraşi şi implicaţi în multe dintre aceste activităţi extraşcolare sau în campanii umanitare şi ecologice.

Marţi şi miercuri, zilele porţilor deschise

"Sperăm că v-am făcut curioşi să vizitaţi această instituţie. Acest lucru va fi posibil în zilele de 28 februarie şi 1 martie, când Liceul Teoretic “Mircea Eliade” îşi va deschide porţile pentru toţi viitorii şcolari şi părinţii acestora. Nu uitaţi că de azi se dă startul înscrierilor pentru clasa pregătitoare!", spune directorul instituţiei, profesorul  Adrian Diacănu.

Mai multe informaţii puteţi afla şi de pe pagina web a instituţiei - CLICK AICI.

(P)

Citit 13700 ori Ultima modificare Luni, 27 Februarie 2017 08:56