Concurs naţional la a VI-a ediţie. Emoţii şi distracţie la "Stelele ştiinţei"

Concurs naţional la a VI-a ediţie. Emoţii şi distracţie la "Stelele ştiinţei"
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Şcoala nr. 28 s-a umplut sâmbătă de copii mai mari şi mai mici, de părinţi şi cadre didactice, participanţi la cea de-a VI-a ediţie a  Concursului Naţional "Stelele ştiinţei", organizat de instituţia gazdă şi Colegiul Naţional "Al.  I. Cuza", în colaborare cu Institutul pentru Fizica Laserilor, Plasmei şi Radiaţiei, ISJ Galaţi, finanţat de Primărie.

Pe lângă emoţiile obişnuite în astfel de situaţii, am putut citi pe feţele tuturor bucuria de a participa la o competiţie unde au meşterit ceva cu mâinile lor, au făcut experimente şi filme prin care să explice lucrurile simple şi, totodată, fantastice, care se întâmplă la tot pasul în jurul lor, un concurs, care, în sfârşit, le permite să facă altceva, să fie ei înşişi, să fie inventivi şi creativi şi nu le testează doar cunoştinţele  de română şi  matematică. Lucru deloc de neglijat! A fost o ocazie în care au reuşit să înveţe ceva şi jucându-se şi distrându-se şi legând cunoştinţele studiate la şcoală de realitatea care-i înconjoară, ceea ce se întâmplă destul de rar în cadrul învăţământului nostru foarte teoretizat.

De la pitici de clasă pregătitoare, care au inventat un motor în patru timpi din două CD-uri, un cotor de la hârtia igienică şi ax dintr-o seringă de plastic de la medicamente pentru copii, la cei mari, pentru care joaca a devenit foarte serioasă, conducându-i spre descoperirea de noi stele variabile în univers, elevii toţi au venit cu idei şi proiecte unul şi unul, spre disperarea juriului care a putut face cu greu o departajare la cele cinci secţiuni pe care s-a desfăşurat concursul: "Descopăr, deci exist", "Micul cercetător", "Experimente interdisciplinare", "Spot publicitar" şi "Robotică".

A mai  fost şi o secţiune cu participare indirectă, unde s-a văzut că "Stelele ştiinţei" au fani nu numai în şcolile din Galaţi, ci şi în cele din Buzău, Vatra Dornei, Focşani, Braşov, Râmnicu Vâlcea, Sebeş (Alba), Sadova (Dolj), Târnăveni (Mureş), Oraviţa (Caraş-Severin), Deva, Suceava, Alexandria, Craiova şi Bucureşti.  Astfel,  s-au trimis prin poştă 11 premii şi 12 menţiuni, către elevii de la secţiunea cu participare indirectă, în timp ce la festivitate care a avut loc tot sâmbătă la Şcoala Nr. 28, au fost împărţite 21 de diplome cu premii şi 26 de menţiuni. Cei care au urcat pe  podium au primit şi premii în bani: 110 lei la premiul  I, 90  de lei la premiul al II-lea şi 60 de lei la premiul al III-lea.

Lista completă a premiilor acordate pe secţiuni o găsiţi aici.

Descopăr, deci exist

Micul cercetător

Experimente interdisciplinare

Spot publicitar

Robotică

 

Citit 3389 ori Ultima modificare Duminică, 02 Aprilie 2017 17:09

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.