Când se face înscrierea pentru clasa a V-a şi când se dau testările la liceele care au clase gimnaziale

Când se face înscrierea pentru clasa a V-a şi când se dau testările la liceele care au clase gimnaziale
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Doar şase dintre cele nouă colegii şi licee teoretice din judeţul Galaţi care au clase de gimnaziu vor organiza testare la clasa a V-a. Celelalte trei au deja clasele formate, deoarece deţin şi ciclu primar şi nu vor  organiza selecţii decât pentru locurile rămase libere, dacă numărul candidaţilor îl va depăşi pe cel al locurilor.

Elevii claselor a IV-a care vor să facă gimnaziul la Colegiul Naţional "Vasile Alecsandri" se pot înscrie pentru testare în perioada 7-9 iunie. Proba la matematică şi limba română se va desfăşura sâmbătă, 10 iunie, iar proba la engleză e programată duminică, 11 iunie, zi în care se vor afişa şi rezultatele iniţiale. Luni, 12 iunie, se pot depune contestaţiile, urmând ca notele finale să fie făcute publice pe 14 iunie. Anul acesta, CNVA scoate la concurs 25 de locuri la clasa a V-a la matematică-informatică şi 25 de  locuri la  o clasă cu predare intensivă a limbii engleze.

Pentru Colegiul Naţional "Mihail  Kogălniceanu", înscrierile pentru clasa a V-a se desfăşoară pe 19 şi 20 iunie, urmând ca pe 21 iunie să se susţină testul, la română şi matematică, în aceeaşi zi (câte o oră pentru fiecare disciplină), ne-a informat directoarea instituţiei, Mădălina Popescu.

Testare se susţine şi pentru cele 25 de locuri la clasa a V-a la Liceul teoretic "Dunărea". Aici  înscrierile se desfăşoară până pe 30 iunie, iar testarea se va da pe 3 iulie, la limba română şi matematică. Cei interesaţi pot primi o broşură cu modele de subiecte, de la secretariatul  instituţiei.

Şi Liceul Teoretic "Emil Racoviţă" pune la bătaie 25 de locuri la clasa a V-a. Înscrierile se fac în perioada 1 - 21 iunie, iar testarea se va susţine pe data de 22 iunie. "Avem test la  română  şi matematică, câte o oră pentru fiecare disciplină, cu o pauză de jumătate de oră între evaluări", ne anunţă directoarea Delia Humelnicu.

Cele două colegii tecucene, "Spiru Haret" şi "Calistrat Hogaş", vor organiza testările după acelaşi calendar şi aceleaşi proceduri. "Înscrierile la  ambele colegii vor avea loc în perioada 13 - 22 iunie, iar testarea va avea loc pe 23 iunie. Selecţia se va face doar la  matematică, din materia conţinută în programa de clasa a IV-a", ne spune directorul de la "Spiru Haret", Ion Grecu.

La Colegiul "Cuza", Colegiul "C. Negri" şi Liceul "Mircea Eliade", cele trei şcoli care au şi clase I-IV, nu se organizează în principiu testare. La CNCN, elevi din afara colegiului vor veni doar dacă se vor elibera locuri. În cazul în care vor fi mai mulţi candidaţi decât locurile libere, testarea va fi transdisciplinară, din toate materiile de clasa a IV-a. La "Mircea Eliade", sunt 60 de locuri şi ocuparea celor libere se va face prin transfer. La "Cuza", există  o  clasă  de intensiv engleză,  la care se vor elibera două  locuri, iar candidaţii vor da un test la  această limbă, la o dată care va fi anunţată în curând. Tot aici se mai înfiinţează o clasă, iar în cazul în care se depăşeşte numărul  de  locuri, departajarea se va face după criterii anunţate pe site-ul instituţiei.

Citit 8476 ori Ultima modificare Marți, 16 Mai 2017 19:18

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.