A V-a ediţie a competiţiei regionale de robotică educaţională World Robot OlympiadTM, organizată de Departamentul Ingineria Fabricaţiei din cadrul Facultăţii de Inginerie, a aliniat la start 24 de echipe de elevi din judeţele Galaţi (Galaţi, Tecuci şi Pechea), Brăila şi Vrancea, cei mai mici participanţi având până în 13 ani.
Tema de anul acesta - "Roboţi pentru dezvoltare durabilă”- propusă de ţara organizatoare a fazei internaţionale, Costa Rica, s-a dovedit a fi extrem de interesantă. Cei mici, au avut, la secţiunea Standard I “Turism durabil”, de creat o poveste, în care roboţii, prin deplasarea lor pe tablă contra cronometru, au salvat câteva animale pe cale de dispariţie sau au avut de mutat vizitatori şi oameni de ştiinţă. Tema competiţiei Standard II a avut legătură cu "Diminuarea emisiilor de CO2", aşa că roboţii au plantat panouri solare sau au cărat copaci. La Standard III, a fost "Energie regenerabilă" şi a presupus crearea unui robot care să construiască trei generatoare eoliene pentru un parc.
Cei care au plecat cu premii pe măsura muncii lor au fost: la categoria Standard I - elevii David Călugăru şi Ştefan Boşneagă, de la Sophia Science, profesor Marinela Buruiană; la Standard II - Ştefan Măcrineanu şi Ştefan Stoian, de la Liceul "Mircea Eliade", profesor Niculina Coman; la Standard III - Cezar Holban şi Dănuţ Anton, de la Centrul de Excelenţă pentru Robotică Educaţională - Vrancea, profesori Săndel Agache şi Ilie Bratu; Ionuţ Rotaru şi Adrian Vlad, de la Liceul "Costache Conachi", Pechea, profesor Viorica Artenie.
Echipele de la categoria Creativitate au demonstrat inventivitate şi au uimit prin utilitatea soluţiilor propuse. Patru echipe au fost premiate: Colegiile "Al. I. Cuza" - "Vasile Alecsandri", Centrul de Excelenţă pentru Robotică Educaţională - Vrancea, Colegiul Economic "Virgil Madgearu" şi Colegiul Tehnic „Aurel Vlaicu”. Premiile speciale au constat în seturi de resurse Lego Mindstorm Education şi au fost oferite liceelor care participă frecvent la competiţie: Liceul „Costache Conachi” din Pechea, Colegiul Economic "Virgil Madgearu" (prof. Daniela Dinică şi prof. Iulia Hărăbor) şi Centrul de Excelenţă în Robotică Educaţională - Vrancea.