Literatură. Premiul I la un concurs de poezie pentru adolescenţi

Literatură. Premiul I la un concurs de poezie pentru adolescenţi
Evaluaţi acest articol
(46 voturi)

Gălăţeanca Denisa Lepădatu a câştigat recent Premiul I la Concursul NaţionalCele mai frumoase poezii de dragoste ale adolescenţilor”, în cadrul Galei "Salut, Adolescenţă!", care s-a desfăşurat la Teatrul de Comedie din Bucureşti. Denisa a fost cea mai tânără câştigătoare a concursului (având doar 14 ani împliniţi). Invitaţii de onoare ai Galei au fost: George Mihăiţă, Horaţiu Mălăele, Dorina Chiriac şi Marius Manole.

Denisa este elevă în clasa a VIII-a la Şcoala “Mihail Sadoveanu”, deţinătoare a peste 60 de premii la concursurile locale şi naţionale şi a 15 medalii, dintre care nouă sunt de aur. Şi-a descoperit pasiunea pentru scris în urmă cu cinci ani, când a început să fie remarcată la concursuri literare, în unele cercuri şi cenacluri de profil, inclusiv în medii virtuale. Debutul literar l-a semnat cu proză scurtă în revista literară "Boem

" (august 2012). A publicat poezie, proză şi eseu în numeroase reviste literare româneşti şi străine. Este membră a câtorva cenacluri literare online şi este prezentă pe mai multe site-uri literare. A apărut în mai multe antologii de creaţii literare. Este redactor şi colaborator permanent la revista literară “Boem

”, la revista "Micul Prinţ" din Chişinău. În octombrie 2015 a fost aleasă membru în comitetul de conducere al Organizaţiei Mondiale a Copiilor Talentaţi.

Pe  lângă cele peste 60 de diplome la competiţiile şcolare, tânăra mai deţine peste 30 de premii naţionale şi internaţionale la concursurile literare.

Deşi are numai 14 ani, deja i-au văzut lumina  tiparului opt volume: "Şoapte de catifea" (proză scurtă, 2012),  "Şoapte esenţiale" (poezie, 2013), "Vampirii din poveste" (poveşti, 2013), "Primăvara fără sigiliu" (poezie, 2013), "Simfonia cuvintelor inocente" (poezie, 2014), "Orfani în haine de duminică" (roman,  2014), "Compoziţie în alb" (versuri, 2015), "Poveşti în pijamale cu fluturi" (povestiri, 2015).

Citit 5039 ori Ultima modificare Marți, 06 Iunie 2017 23:28

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.