Grădiniţa Nr. 17 din Tecuci are nevoie de un spaţiu mai generos

Grădiniţa Nr. 17 din Tecuci are nevoie de un spaţiu mai generos
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

"Grădiniţa Nr. 17 din Tecuci este ceva ce încă n-a văzut Galaţiul!", scria, în ianuarie 2012, ziarul "Viaţa liberă", despre cea care, la acel moment, era singura instituţie de stat din judeţ care primea copiii cu vârste de 1-3 ani. La cinci ani şi jumătate de la vizita noastră, aproape nimic nu s-a schimbat: aceeaşi atmosferă caldă, aceeaşi grijă cu care 217 prichindei, dintre care 43 de vârsta creşei, sunt educaţi. Şi aceeaşi dorinţă a cadrelor didactice de a-şi desfăşura activitatea într-un spaţiu mai generos.

Vineri, la ora la care am ajuns noi, 45 de micuţi dormeau liniştiţi, vegheaţi de personalul instituţiei. Aliniate şi numerotate, cutiuţele din care picii luaseră prânzul aşteptau să fie luate acasă, astfel ca fiecare părinte să ştie ce şi cât a mâncat copilul lui. Aşa cum scriam şi în urmă cu cinci ani, organizarea programului "cu pipeta" şi o hotărâre de neclintit sunt "armele" cu care directoarea Sultănica Militaru a reuşit, din 2008 încoace, să menţină un asemenea proiect de succes, fără nici cel mai mic incident.

"Avem opt grupe funcţionale, două de program normal şi şase de program prelungit, dintre care în două sunt mulţi copii între unu şi trei ani. Avem şi copii cu dizabilităţi, dintre care unul are o evoluţie spectaculoasă. Şi pentru asta simt nevoia să îmi felicit oamenii. Suntem, cu tot cu mine, 15 cadre didactice", ne-a povestit directoarea.

Totul e programat şi se face în echipă, deoarece unii micuţi sunt aduşi acolo încă de la 6,30! De pildă, la prânz, toată lumea se implică în "rupt, mărunţit şi băgat în guriţă".

Copiii se câştigă

Sultănica Militaru şi-a început cariera didactică în 1976 şi principala lecţie pe care le-o predă colegelor este simplă: "Nu vă aduc eu copii, vi-i câştigaţi prin căldură şi colaborare! Aseară, îmi spuneau două mame că au un cămin peste drum, dar nu şi-ar lua copilul de aici! Ştiţi, e mai mult decât o notă, decât un premiu! Mă simt împlinită! E satisfacţia mea ca profesionist", ne-a mărturisit directoarea arătându-ne, încântată, surpriza adusă de o mămică pentru copii: o cutie plină cu baghete cu baloane de săpun.

Şi totuşi există o nemulţumire: "Nu vă imaginaţi cât de mult ne dorim un spaţiu mai mare. Simt că n-am aer, gândindu-mă la ziua de mâine! Spaţiile actuale măsoară 3,5 metri pe 6,4 metri. Nu am posibilitatea să fac sală de mese, toate încăperile sunt cu triplă funcţionalitate! N-a rămas bucăţică de spaţiu neocupată!", spune directoarea.

Şi cum a amenajat de la zero actuala grădiniţă, o credem când ne spune că va reuşi să transforme spaţiul peste noapte: "Mie nu-mi trebuie decât cheia".

Citit 4978 ori Ultima modificare Marți, 27 Iunie 2017 20:23

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.